Hvem bruger tørklæder om hovedet?

img_4119

Skærmbillede 2016-02-29 kl. 17.50.00
Fotocredit Christines Headwear

Hvem bruger tørklæder om hovedet?

Det gør jeg. Engang var jeg rigtig god til at bære det – ofte. Jeg havde arvet en masse af min mormors og mors smukke tørklæder, og jeg elskede at bruge dem omkring hovedet, ja da også omkring halsen.

Da jeg en dag var hos Look Good Feel Better på Herlev Hospital, var der en af de unge kræftramte piger ved bordet, hvor jeg var, der viste et tørklæde fra noget der hed Christines Headwear. Det var smart, og klædte hendes hoved så smukt. “Jeg bruger det i stedet for en paryk, engang imellem” sagde hun. “Tørklædet er  meget enkelt, praktisk og i den blødeste kvalitet”. Jeg fik adressen til hjemmesiden, og jeg gik derind, fandt en forhandler og købte et gråt tørklæde.

Jan synes, at “det ligner, at du har en kræftsygdom, og vil skjule et hårtab”” siger han. Jeg kan godt forstå, hvad han mener, fordi vi i vores samfund er så forhippede på at putte os i bokse; nogle siger, “du er syg, det kan jeg se på dit tørklæde” – “du er handicappet, så kan du ikke gå” etc etc. Vi skal helst være det ene eller det andet. Jeg vil bare være en, der bærer et komfortabelt tørklæde. Det er en god pointe – og jan ser ik negativt på det at bære tørklæde – men siger “du kan måske bare lade lidt af dit hår være synligt?”, fint forslag. Men altså et tørklæde om mit hoved har en funktion faktisk; jeg bruger tørklædet, når jeg ik har orker at bade i nogle dage, (grundet sclerosen) og det ik mere er muligt at bruge tørshampoo. Håret er simpelthen for fedtet. Da kan et tørklæde virkelig være en fiks løsning.

Da jeg hørte, at Helena Christensen (min yndlingsmodel fra min ungdom – ja og også idag) havde designet et tørklæde for Christines Headwear blev jeg nødt til af at eje et.

Helena Christensen har samarbejdet med Christine Headwear på dette unikke designprojekt til støtte for kvinder, der lider af hårtab på grund af kritisk sygdom. Kampagneoverskuddet går til velgørenhedsprogrammet look good feel better i 13 lande.

Kvinder med kritisk sygdom, der oplever, og lider af, hårtab, har glæde af disse fine tørklæder. De er praktiske og behagelige at have på. Jeg vil gerne med denne blogpost fortælle, at det er muligt at støtte LGFB ved at købe dette smukke tørklæde skabt i samarbejde med Helena Christensen og Christines Headwear.

Jeg synes, at det er rart at bære det her tørklæde, og jeg får komplimenter, når jeg har det på. Jan og en af mine veninder synes dog, at jeg signalerer, at jeg er syg med tørklæde på, hvis noget af mit hår ikke er synligt. Det er øjnene, der ser og analyserer. Jeg kan godt lide at bære tørklæde om hovedet. Jeg synes det her er smukt, og det er af en kvalitet, der ikke generer mine føleforstyrrelser. Jeg har mit hår, det er jeg taknemmelig for, og der findes mange kvinder derude i verden, der har mistet håret af den ene eller anden grund, om de bærer paryk, tørklæde eller intet, er deres beslutning.  Vi skal alle være her i samfundet – med eller uden tørklæde !!! – og jeg bruger mit fordi det er pænt og praktisk  – og med tanke på, at tørklædet er med til at støtte en organisation, som jeg oplever gør en forskel for mange kvinder, der lever med cancer hverdag, i hverdagen eller i en periode, gør det til et endnu smukkere tørklæde at bære…

Læs mere om tørklædet, pris og funktion HER

Læs lige Ivalo’s ord om hvorfor hun bruger tørklæde HER

Skærmbillede 2016-02-29 kl. 17.05.15

5 Comments
  1. Hey Ib. Jeg synes også det ser helt vildt smart ud, og så bliver jeg mindet om min helt lille barndom… Dengang tilbage i beg. Af 70’erne, da var det jo mode med de. Tørklæder om håret. Dengang var der ingen der synes man så syg ud. … Det må vi ændre på, så på med tørklædet, og ud af boxen med alle forhånds indtrykkene, …. Selv om jeg da sagtens kan forstå dem. Jeg har selv været meget glad for tørklæder, ejede masser i 80’erne, men det var mest de smukke franske med blomsterne, men brugte dem mest om halsen. Kunne være du ville lave en lille video og vise hvordan man kan binde et om håret. 😊👌🏼❤️

  2. Søde Ib – som jeg skrev på fjæsen, så har en brystkræftoperation med efterfølgende kemo og hårtab gjort, at jeg ever never kommer til at bære tørklæde “som pynt” 😉 (JO – om halsen … men aldrig på hovedet). Jeg synes, det ser vanvittigt smart ud, men jeg vil til evig tid se mig selv som “syg”, hvis jeg har et tørklæde på (eller se min mor i hendes sidste måneder).

    Så det kommer ikke på min liste over yndlingsaccessories – men jeg kunne måske finde på at købe det – bare for at støtte et super duper fantastisk koncept <3

    Ha' en dejlig dag <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>