Natcremer, hvorfor?

 

Reklame

Hvorfor bruge en natcreme?

Jeg har hørt det fra min mor. Jeg hørte det fra min tante (materialisten). “Brug en natcreme lille Heidi (!), for når du sover arbejder din hud på at reparere dagens oplevelser”. Da jeg var teenager, gav det ik’ en skid mening. Jeg tænkte, “ja ja ja, jeg renser min hud og så må det være nok”.

Da jeg flyttede til USA oplærte min au-pair-mor mig i nat-cremens fortræffeligheder; “Heidi, listen to me, don’t ever fall a sleep without a good nightcream on your face, whether you’re drunk og sick, put that lotion on your face. Your skin needs to regenerate every night after a day in  “aircon”, a day under your makeup and a day in this damn Texan humidity” (min au-pair mor var fra Chicago og var ikke vild med luftfugtigheden i Texas). Hun købte en L’Oréal natcreme til mig og sagde “you better be using this every night my dear, I’ll be watching you”. Så jeg lærte at bruge natcreme, jeg turde ikke andet…

Mange tror, at man bare kan bruge sin dagcreme om natten. Men det er en lille misforståelse…

Dag

Dagcremer er udviklede til at beskytte mod de faktorer huden udsættes for i løbet af dagen, f.eks. forurening, sol, aircondition, kulde eller computerskærme og lign.

Natcremer er udviklede til at genopbygge huden efter dagens gang.
De processer, der finder sted i huden om natten, adskiller sig fra det som sker i huden om dagen. Om dagen er hudens forsvarsmekanismer aktive, men om natten er hudens primære opgave at genopbygge sig selv.

Cellefornyelsen er på sit højeste om natten, og huden skiller sig af med gamle hudceller.  Formuleringen af en natcreme er anderledes end en dagcreme. Der vil aldrig være SPF (!) i, og der vil ofte kunne tilsættes højere koncentrationer af de aktive ingredienser i en natcreme. Dette skyldes, at der i dagcremen skal tilsættes ingredienser, som hjælper huden med at forsvare sig mod de ydre påvirkninger den møder i løbet af dagen, bla med SPF som superforsvar. Med en natcreme behøver man heller ikke at tage højde for påføring af makeup, hvilket tillader en mere fyldig konsistens og flere aktive ingredienser.

Bruger I natcreme? Hvorfor – eller hvorfor ikke?

Jeg bruger både serum eller olie, eller begge, og tilsidst en natcreme. Lige nu har jeg fire forskellige natcremer i gang herhjemme. To af dem er mine yndlings-natcremer; Apivita’s Wine Elixir og Skyn Iceland Oxygen Infusion Night Cream. Det er konsistenserne og duftene. De to er så pragtfulde. Apivita køber jeg I Grækenland, når venner ferierer der. Så har de altid sådan en med hjem til mig. Skyn Iceland køber jeg hos METTE / @Gettheglow

Så har jeg Caudalíe Vinexpert (fået af Kit i gave fra Frankrig – fåes herhjemme i bla Magasin, og Clinique’s Clinique Smart Night.

Jeg elsker natcreme.

Jeg er så glad for, at jeg i min ungdom har haft så mange vidunderlige kvinder at spejle mig i. Tak mor, Rose og Christine (min aupair-mor) – og også tak til min faster Ena, der lærte mig NIVEA-cremen at kende, og tak til min oldemor, der viste mig, at man kunne bruge pudder på inderlårene, hvis de klaskede sammen, når man gik! …

#kvindeligeforbilleder #natcreme #apivita #skyniceland #caudalíe #clinique #serum

15 Comments
 1. Ibbe jeg bruger Clarins’ som du har lært mig. En rød en og jeg skifter aldrig for den er præcis som du lovede, fantastisk. Savner dig i min Matas men det er trygt at du er herinde. Hilsen Jeanne S

 2. Jeps bruger nat creme hver nat. Renser altid makeup af, og så på med nat cremen. Men jeg er også tudse gammel. Da jeg var 18 år farvel.fik jeg hele renseserien fra biotherm af min kærestes søster og mand. Siden dengang har jeg faktisk renset og passet min hud,netop fordi jeg kunne se, at det virkede

 3. Hej Ibbe. Jeps jeg bruger nat creme, eller olie… Og af præcis de årsag du nævner,…det er jo som at høre mig selv. 🙂 og så fordi, når jeg har renset dagen af, så er det bare så dejligt at kærtegne sit ansigt… At lægge sit ansigt i sine hænder tage nogle dybe vejrtrækninger og sige stille til sig selv… Du gjorde det, eller well done ..eller du er bedre end go’ nok, eller, damn du go’ … Eller noget, alt efter hvordan dagen nu har været. Det er jo ret holistisk , og skønheds og sjæle pleje hænger i min verden tæt sammen. Sender masser af knus. Vibe i Rom 😉

 4. Jeg bruger nat creme hver nat eller nat maske gerne med A vitamin. Elsker at vågne op med blød og fin hud.

  1. Samme her Rie – elsker at huden er silkeblød hver morgen – ❤️❤️❤️

 5. Jeg renser i clinique Balm , super lækker… Derefter serum fra SARD eller Nilens Jord. Derefter olie og derefter Origins Ginzing creme som jeg bruger dag og nat. Det er ikke en decideret natcreme, men den virker for mig :-))))

 6. Ja, jeg bruger både dag- og natcreme, begge dele Estée Lauders Revitalizin Supreme, skøn konsistens og duft – og jeg er ret sikker på at min hud ville have set meget anderledes træt ud, hvis jeg ikke havde.
  Inden natcremen bruger jeg hendes serum Advanced Night Repair og jeg er sikker på den hjalp min hud på halsen til at heles i en fart efter strålebehandling.
  Jeg har faktisk også brugt den for at hele et sår på skinnebenet!
  Køber som regel begge dele hos Matas – men af og til har Salling 25%, så det benytter jeg mig af, det er jo mange penge, men de er godt givet ud.
  For nylig var jeg heldig at vinde den i 2017 prisvindende Aurelia Cell Revitalise Night Moisturiser; må sige jeg er skuffet. Konsistens som skilt sovs, sær, ubestemmelig duft. Svær at bruge, den er så olieret at den glider af fingerspidserne hvis man ikke passer på og skal hurtigt smøres ind i ansigtet; til gengæld er den drøj, der skal ikke meget til.
  Om den har gjort noget godt? Ærlig talt, jeg ved det ikke – er skyndsomst vendt tilbage til Estée Lauder.

 7. Ja da selvfølgelig bruger jeg natcreme og jeg nyder det 😊👌🏾 Pt Oskia Bedtime Beauty Boost hver anden aften og modsat hver anden aften Beauté Super3 Booster 😋 Nattøj, tandbørstning, rens, en fræk lille maske måske, serum og så natcremen 🎶💝

 8. Jeg er lige i gang med en lille prøve af Kiehls “Midnight recovery concentrate” og er virkelig positivt overrasket. Jeg troede faktisk ikke Kiehls kunne det … fugt og en næsten synligt mere glat hud … (eller også er det bare mig :-)). Har du noget at sige om Kiehls? Og i øvrigt, noget helt andet – kender du til en god permanent farve til vipper? Jeg har prøvet Hanne Bangs (er det ikke det hun hedder), men det svier alt for meget.

  1. Jeg storelsker den koncentrat fra Kiehls. Er vild med tørolie effekten og at huden bliver så blød og “lige” Kiehls laver fede produkter – også til kroppen. Jeg bruger refectokil øjenbryn og vippe farve – den svier mindre og holder langt bedre. Køber det hos nicehair (så billigt)

 9. Har brugt natcreme siden jeg var ung. Min hud føles tør, hvis ikke jeg gør det. Vender oftest tilbage til Trilogys Replenishing Night Cream.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>