Spar penge på nye parfumer

image 3

Reklame

Spar penge på nye parfumer

Vi vil så gerne have/eje det nyeste. Det smarte. Det de andre har. Det de andre drømmer om. En ny taske. En ny smart! telefon. Den nye sele til hunden. Det fede bælte. Den frække taske. De unikke vaser. Den nye parfume.

Pengene spænder ben. Førtidspension spænder ben. Anden prioritering spænder ben. Sådan er det.

Jeg kan ikke bare gå ud og købe alt dét jeg drømmer om. Jeg kan dog spare op – så det gør jeg. Gør I???

Hvad gør jeg udover dét at spare op?

 1. jeg rydder op i mine gamle parfumer
 2. jeg finder dem alle frem og stiller dem på mit “sminkebord”
 3. danner mig et overblik
 4. hvilke er decideret lette dufte?
 5. hvilke er tunge dufte?
 6. Hvilke kan jeg undvære og dermed glæde en anden (den del er vigtig for mig – så det gør jeg tit)
 7. jeg går down memory lane med duftene “ej, hvor sjovt, den fik jeg da vi var på Gran Canarie” eller “den købte jeg for min sidste rigtige løn i 2000”! eller den fik jeg af Jan fra CPH lufthavn etc etc
 8. jeg sætter mig og sniffer løs, mindes
 9. jeg beslutter mig for, at jeg vil vælge fem dufte, der skal være mine sommerdufte denne sommer
 10. udvælger de fem, begynder at mikse dem, parrer dem, en tung nederst, en let øverst (eller omvendt) – jeg leger løs
 11. jeg sprayer på en kleenex, mikser dem der på
 12. snuser og smiler eller vrænger
 13. hvis jeg smiler, stiller jeg dem sammen i par – to par – og en der står alene og er “overparfumen”
 14. overparfumen kan bruges alene eller på tørklæder eller sommerkjole, der er med mig derude i livet
 15. derved har jeg givet mig selv nye parfumer, uden at det har kostet mig andet end tid

Mit spare-råd til dig er: ryd op i dine parfumer, mix og match dem, så de fremstår som nye for dig og for dine omgivelser. Giv dem du ikke bruger væk. Lad andre få glæde af dem du er blevet træt af, selvom du har prøvet at mixe og matche dem. Giv slip – glæd en anden.

image 4
Her er de fem, jeg har valgt lige nu – af good oldies. Dem laver jeg nye parfumer af.

Overparfumen blev Eau De Soin Cellulaire fra La Prairie. Det er bare min darling altså. Vinter, sommer, forår. ALTID – og også sommer.

De nye makkerpar blev: Zarkoparfume 2 3 4 . 3 8 + PRADA Infusion de Tubereuse

Clinique Calyx (læs om den HER) + Juicy Couture.

Det er ren magi – og nye parfumer for mig.

PRØV DET – og del med os andre hvilke delikate, frække og nye parfumer, I tryller frem.

PS: Enhver næse (parfumør) dufter forskelligt. Nogle af de skarpeste næser er ikke enige med mig. De vil ikke have, at deres parfumer bliver BLANDET. Det kan en fattigrøv, som jeg er, altså ikke tage mig af, for jeg elsker at mikse parfumer, og jeg elsker at lege ALKYMIST/NÆSE…

6 Comments
 1. Nu kan det godt være at jeg er lidt tung i betrækket, men sprøjter du bare 2 forskellige parfumer på huden? Og kan man gøre det med alle parfumer og skal det være en let og en tung duft?
  Rigtig godt nytår
  Maria

  1. Maria – du lyder ikke tung -slet ikke – ja man kan gøre det med alle parfumer – men alle parfumer passer ikke sammen. Molekyle dufte er lidt tricky at “ødelægge” med en “alm” parfume, så det skal man kun lege med, hvis man er sådan en som jeg er, der siger, PYT – vi ser hvad der sker – og hvordan det udvikler sig… I dare you – play with the perfumes… De udvikler sig forskelligt om du kommer den ene under eller over – jeg kommer oftest de lidt tunge parfumer nederst på min hud, og så de lette henover, når jeg mikser … Min mor gjorde det. Jeg har altid gjort det, og det giver bare en god fornemmelse at gøre noget nyt, når nu den nye parfume ikke står lige ved siden af <3

 2. lyder som et rigtig godt spareråd, jeg fik heller ikke mine parfume ønsker, så jeg går fluks igang

 3. Tak for svar, sikke en masse nye dufte jeg lige pludselig kan få 🙂
  Tusinde tak for et super godt råd, jeg vil gå i gang med at lege..
  God aften
  Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>