Tid til at besøge Zenz,en grøn frisør

image 4 image 5

Jeg har ønsket det længe. Jeg har prøvet det før. Inde i byen. Hos en lignende. Den er lukket nu.

At være helt grøn. At være hos en økologisk frisør. En frisør, der tænker på bæredygtighed, miljø og sundhed. Bruge den reneste form for farve til håret, pleje til håret på den reneste måde – uden unødig kemi.

Nu er tiden kommet igen. Jeg vil, resten af året, kun benytte Svanemærkede hårpleje-produkter, der er så økologiske og rene som muligt. Mit hår følger min krop!, der er sundhed på programmet. Jeg har aldrig trængt mere…

Jeg har veninder og bekendte, der bruger Zenz. En grøn frisør, hvis shampoo og makeup-mærke, jeg har fulgt igennem årene. Jeg har en veninde, der arbejder hos Zenz. Hun har klippet mig idag.

Jeg fik den service en kunde altid får hos Zenz. Venlig, omsorgsfuld og professionel. Jeg blev placeret ved vasken. “Vil du ha’ tændt stolen”? Øh. Ti minutters hårvask og hovedbundsmassage imens en stol massere lænd og ryg. Åh, det var sprødt og rart.

“Jeg er ikke blevet klippet i over et år, bare gør noget ved det”.

I gensidig tillid gik Xenia i gang med at klippe. “Det bliver sådan lidt Jennifer Aniston-agtigt Ib, for det er lige dig”.

Ja tak.

Jeg fik kaffe og vand med citron serveret på den fineste bakke. Klipningen foregik. Ro i salonen. Rart. Latter. Snak. Gode energier. Ren luft. Rar luft.

“Kan du li’ det?”. Ja meget, for det var lige præcis, som jeg havde ønsket.

“Jeg synes ikke, at du skal fylde dit hår med styling. Du skal bare sno nogle totter (se billede) i det våde hår, og lade det lufttørre. Så får du naturlige fald. Du skal prøve vores hårpudder. Den løfter lige håret naturligt. Du bruger den, når håret er tørt og bølgerne er fremkommet, blot i hovedbunden i tre lag. Jeg viser dig det”.

En moden kvinde kommer ind af døren, da jeg står op og fotograferer mit hår. Hun siger “du stråler”. Tak.

Hun kommer fast hos Zenz for at få farvet det grå. “Jeg kan ikke tåle konventionel farve mere. Jeg får migræne, udslæt. Da jeg skiftede til den type de bruger her, reddede det faktisk nærmest mit liv”. Hold da op.

Jeg skyndte mig at bestille en tid til striber. Jeg er spændt på, hvordan mit hår reagerer, for det er så vant til konventionel farve og affarver fra frisøren. Jeg har fået skrap blondering og farver ind med brystmælken nærmest (min mor var frisør og ejede Kvaglundsalonen).Tænker, at jeg som 43 årig, godt kan ændre kurs, og vælge det sundeste alternativ til hårfarve, når jeg i forvejen spiser økologisk, og er hippie. Det er tid nu.

Jeg kan varmt anbefale Zenz.

Jeg ved, hvor ømtåligt et emne, det er, at skifte frisør, prøve noget nyt. Jeg var heldig, fordi min veninde arbejder der. Jeg har opsøgt nogle andre grønne saloner, men der har aldrig været kemi. Om jeg så må sige. Det er altså det allervigtigste, når der ingen kemi må være i luften og produkter, så skal der  være god kemi mellem dig og din frisør.

Jeg er så glad for mit Jennifer Aniston-hår, og jeg glæder mig til den 20.oktober, hvor jeg skal have flotte “grønne” striber i mit hår. Glæder du dig ikke også?

Du finder behandlinger og priser HER

2 Comments
  1. Din lille lække mus …og hohohoh jeg læste .. Hihi …hår-puder…og ville bede dig forklare hvad det var dor nogen…, men så tænkte jeg, ..jeg læser lige igen… Og, hohoho… Altså hår puder… Helt ærligt, det er sådan nogle små fine bløde puder, som nålepuder, og dem stikker man lige ind under håret og så giver et lille drys med noget.. Hår pudder, og vupti, klar til rokokko fest 😀 😀 😀 men fin det er du blevet 🙂
    <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>