Antiinflammatoriske valg; valnød

Antiinflammatoriske valg

Valnødder er antiinflammatoriske. Du skal blot have cirka 25 gram valnødder dagligt (der er præcis 25 gram på billedet). Brug dem i salat, som snack, i brøddejen eller over chiagrøden. Valnødder er rige på Omega3 fedtsyrer. Valnødder ligner små hjerner, og det er godt, for så kan vi huske, at valnødder styrker hjernen. Valnødders fedtsammensætning følges af gode kostfibre. Valnødder er sprængfyldt med E-vitamin.

Andre nødder er også dejlige da. Bliver du træt af valnødder, når det skal handle om at leve antiinflammatorisk, så kan valnøddeolie også bruges, men der vil jeg heller anbefale HØRFRØolie, der også er antiinflammatorisk (og billigere).

En af mine yndlings antiinflammatoriske “fightere” er Anette. Hende følger jeg med glæde. Hun inspirerer mig. Jeg har også købt bogen “Antiinflammatorisk kost”. Den støtter mig også på min rejse, hvor jeg har valgt at kalde mig Ibbe, den antiinflammatoriske ridder af det sunde bord. Tak fordi I vil følge mig på rejsen venner. Der kommer meget mere om min vej til et sundere liv her på NO DIET-bloggen. Jeg vil fortælle om udvalgte fødevarer (som idag valnød), og jeg vil dele retter, jeg spiser – og fødevarer jeg ikke spiser mere.

Kunne I tænke Jer at følge med i det? Lad mig vide, hvad I tænker venner.

Jeg har lavet en liste over tyve antiinflammatoriske madvarer, som jeg spiser – mest af.

Top 20 af antiinflammatorisk mad, som jeg spiser,  som jeg kan lide:

Valnød
Makrel
Quinoa
Matcha te
Rug
Laks
Ingefær
Gurkemeje
Avocado
Hvidløg
Rødløg
Mynte
Aronia
Hørfrøolie
Olivenolie
Basilikum
Rødbede
Blåbær
Hindbær
Broccoli

6 Comments
  1. Lyder spændende, og selvom jeg ikke går all inn, vil jeg med glæde følge din vej. Det skader jo ikke at blive inspireret til nye retter og sund kost. Jeg drikker ingefær shots hver morgen og vi spiser meget fisk, så jeg kan se jeg er med på listen. God vind :O)

  2. Det vil jeg gerne hører mere om. Det er jo lidt af en jungle,så dejligt at få fif fra dig. Plus jeg kan give dem vider til min søster,så det er 2 fluer med et smæk😉

  3. Jeg har også brug for at spise antiinflamatorisk, så jeg vil med glæde lade mig inspirere af dig.
    Ha’ en god dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.