Boganmeldelse, “Aisha” af Jesper Stein

Anmeldelse af “Aisha” – Jesper Steins fjerde Politiroman om Axel Steen

“Han gik op på Amagerbrogade. Hvad fanden lavede han på Amager? Øen var som et Terminalhospital uden patienter sammenlignet med Nørrebro. Amager var en fucking løgn, ligesom …”

Åh den mand kan skrive, beskrive og har bedrevet endnu en krimi af høj standard. Jesper Stein, you the man. En politiroman så forrygende og spændende, at jeg atter måtte holde pauser, hvor jeg hoppede rundt i stuen og bed i en pind, inden jeg turde læse videre – og færdig.

I 4’eren er Axel Steen på udebane – bla grundet en flytning fra Nørrebro til Amager. Det er ikke en smuk rejse…

Min elskede nabo, der selv er forfatter, anbefalede Jan og jeg at læse Jesper Stein denne sommer. Vi læste alle tre bøger i rap. På 14 dage. Helt stille sad vi i solen på terrassen og åd fortællingerne om Axel Steen og hans familie – og om “familen” (og fjenderne) på Politistationen. Vi gispede og sukkede. Vi skreg (mest mig), og vi blev ved med at sige til B “Jesper Stein er Gud”…

Vi har siden anbefalet alle, der er krimifans som os, at læse Jesper Stein, og ingen har vendt retur med andet end “ej, jeg har købt alle tre – og venter bare på 4’eren”…

Jesper Stein “Aisha” udkom igår – 4’eren. Den er derude nu. Få nu bare fat i den. NU. Vent ikke til jul. Aisha er sådan en bog, der skal læses nu, så man ikke kommer til at møde nogen, der siger “ej, jeg har lige læst Aisha, og det var da vildt da … bla bla bla, og helt vildt da den og den døde – og da han opdagede, hvem der var den værste, nemlig bla bla…”

Hold kæft derude. Ikke røb noget. Har I endnu ikke læst URO, BYE BYE BLACKBIRD og AKRESH (de tre første bind om Axel Steen)?  – så køb dem.

AISHA kan købes online HER til kr 199. (og nej dette er stadig ikke en affiliate link – det findes ikke herinde på min blog!) – og så skrev min nabo lige, at de tre første bind kan købes i Føtex for 199 kroner (samlet pris).

OM AISHA:

“En mand findes lemlæstet og torteret til døde i en penthouselejlighed i Amagers prestigebyggeri 8tallet. Vicepolitikommissær Axel Steen sættes på sagen, der bliver hans første, siden han knap to år tidligere var en hårsbred fra at miste livet under en storstilet undercoveroperation.

Axel Steen er mærket. Han har fysiske men, hans datter lider af angst for, at han skal dø, han har været nødt til at forlade sit elskede Nørrebro, han har fået ny chef, ny kæreste og ny makker, og han kæmper mod sin lyst til at give efter for de gamle dæmoner, der tidligere har styret hans liv. Nu står han midt i en spektakulær drabssag, der har alles bevågenhed.

Offeret i 8tallet er den midaldrende Sten Høeck, sikkerhedschef i Mærsk, tidligere ansat i PET´s antiterrorkorps og veritabel kvindebedårer. Da Axel retter blikket mod en tre år gammel terrorsag, støder hans privatliv sammen med efterforskningen, og han møder mere modstand end nogensinde før.

AISHA er en rå københavnerkrimi om en mand, der blot ønsker retfærdighed for ofrene – koste, hvad det vil. Som sine anmelderroste forgængere URO, BYE BYE BLACKBIRD og AKRASH foregår den i et nutidigt storbymiljø.

Sideantal 448  Forlag Poltikens Forlag

Om forfatteren:
Jesper Stein er født 1965 i Århus. Han er journalist på Jyllands-Posten og har i ti år arbejdet som rets- og kriminalreporter i København. I 2008 skrev han, i samarbejde med Bent Isager-Nielsen, bestselleren Man jager et bæst og fanger et menneske. I dag skriver han om litteratur. Uro var hans debut som skønlitterær forfatter.”

Jeg tør ikke skrive mere. For jeg vil intet røbe. Næsten intet…

…andet end sige dette; TAK JESPER STEIN, tak for høj puls uden at skulle i et satans fitnesscenter. Tak for åndenød uden at skulle løbe i slatne blade i en våd dansk skov. Tak for kuldegysninger uden feber. Tak for grin uden Klovn og stor p… Tak for et sprudlende sprog – og et fænomenalt plot med dødsensfarlige! overraskelser. Tak Jesper Stein – for en 4’er der virkelig må give dig præstationsangst til 5’eren. Bare bring it. And a little fast sir Stein. We neeeeeeeeeeeed …

#axelsteen #jesperstein #aisha #boganmeldelse #politikensforlag #Nørrebro #Amager

4 Comments
  1. Fed anmeldelse Ibber. Ingen kan som dig få mig til at glemme stavefejl og forkert syntaks. Du er en ord-engel. Tak. Jeg køber den før jul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.