“Din fantasi er for fri…”


Picture

"Din fantasi er alt for fri Heidi. Mal indenfor stregerne, og mennesker har ikke lange ører"…

Min lærerinde from hell havde mange af disse sætninger til mig. Hun kunne ikke lide mig, som jeg var, og prøvede altid at få mig til at rette ind – og op…

Jeg var en pige med en ret farvet og krøllet hjerne. Jeg nægtede at male mennesker. Jeg tegnede kun dyr. Kameler havde otte pukler og fugle havde både næb og ører, store hængeører.

Katte med klør så lange som deres haler.

"Hold dig til huse Heidi. Når du ikke engang kan tegne et menneske".

Da jeg var ni år havde jeg fået nok.

Jeg droppede al tegning. Jeg gik over til ord og fantasi. Jeg gik over til tal og ord, og blev supergod til grammatik og matematik.

Min første bog hed "Den grønne ko Yrsa", og jeg vandt faktisk en konkurrence, på landsplan, for 4.klasses elever for den bog (stil).

Den handlede om Yrsa, der bare så gerne ville ligne de andre plettede og brune køer, men som jo var grøn og faktisk selv ikke gik op i hvordan de andre køer så ud!!!…

Jeg har fortalt min hjerne så mange gange, med såvel mine egne (tager ansvar) som min lærers ord "du er så dum til at male og tegne – hold inde kvinde – du duer ikke til det".

Idag glemte jeg alt om gamle lære(R)-sætninger, og brugte bare min fantasi, da jeg satte mig med lidt vandfarve, som min elskede mand havde købt til mig hos Fætter PR 😂 her i Grenå.

Det blev til fire frække dyr (malet på strandsten);

Pinky Doggy Car(la)

Happy Feet's x-girlfriend Betty

Skrubtudsen Eskild

Og pyntehajen Rosa Trutmund

Sådan kan der komme så mange spændende personligheder ud af mødet med en usædvanlig!!! lærer …

Smutter nu –

har planer foran pejsen med de fire nye venner i mit liv. Eskild har bedt om lov til at sige et kvæk. Det får han naturligvis lov til. Rosa skal ha' farvet finnen i en mørkere tone, og Betty har spurgt om jeg vil lave en fransk fletning på hende.

Carla bliver parkeret ved Jan. De to har meget at snakke om.

De er begge forgabt i Kevin M…

Tak fordi du ikke stjal min fantasi kære lærer.

Den er heldigvis stadig krøllet og fuld af farver.


Picture

4 Comments
  1. Den lærer var vist ikke fra dengang du gik på Steiner!??!!! Du er da Steiner elev, er du ikke? Og den lærer skulle vist have læst “Selv løverne græd den nat” af Iben Sandemose. Det handler om fantasi, og det er egentligt underligt at en tegne/formnings/ kreativ lærer kan være så fantasiforladt. Godt at du var og er stædig <3 <3 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.