Elsk din hund som den er

Elsk din hund som den er

Fine, flotte, fantastiske Fjolle

Når jeg synes, at Fjolle er sådan lidt kedelig, trist i det og introvert, så minder min hjerteveninde mig altid om, hvor godt det passer til mit liv at have sådan en hund. “Skid da hul i, hvad folk tænker om ham, Ibbe” siger mine veninde; “han er så sød og god en hund – faktisk sjov også -og hvis nogle synes, at han er aggressiv, fordi han gør -højt – og nogle gange kan være udfarende, så tænk på alt det gode, han er. Psst – og så minder han lidt om Jan” – og så griner hun…

Alt det gode Fjolle er

 • han er supernem at gå med, i et stille tempo, der passer til mine stænger, der ind imellem er meeeeget langsomme
 • han er nem at have med ud til andre
 • han kan lide katte, og er god til at omgås dem
 • han er glad for børn
 • han er fantastisk til at gå på trapper, stille og roligt, uden at ræse ned (han har lært – med klikkertræning – at vente ved hvert plateau, og følge mine skridt ned – et trin af gangen)
 • han spiser ikke mad fra gaden
 • han æder ikke rævelort
 • han vil nusses hver aften kl 18 (efter vi har spist). Så kommer han hen til mig i sofaen, og ligger sig ned tæt op af mig og forlanger en halv times nus
 • hans bedste ven er 15 år, og han elsker ham. Han trækker aldrig afsted, når Tjalfe er med, det hele foregår i Tjalfes tempo. Det er så fint at se. Jeg elsker de to sammen.
 • når han går tur med yngre hunde, der også er hans venner, kan han godt trække afsted, fremad – og derud af – vil lege, men med Tjalfe tager vi det stille og roligt – SMUKT

Han beriger os

Han kan kigge bedrøvet, fornærmet og såret på os, på de mest menneskelige og komiske måder, så vi griner højt (indeni). Hans udtryk er uden sidestykke. Dét er så berigende for os. Han kan blive så kåd og tosseglad, når han humper sin bollebamse, så han seriøst ser ud som “hey, se jeg er glad og I er de bedste moarer og far’er i hele verden”. Det er udefinerbart smukt.

Når han ser mennesker, han virkelig elsker inderligt, så gør han, hopper omkring og vil så gerne SIGE TIL DEM vov vov vov vov = jeg elsker jer. Dét elsker jeg ved ham.

Han er så sød til at tage godbidder. Gør det så blidt, så nænsomt, og han kunne aldrig finde på at bide eller hapse. Han tager nærmest godbidder med læberne for ikke at komme til at bide. SÅ sødt.

Han er blevet så dygtig til at være alene hjemme et par timer. Hvis han skal være alene længere, så er vi så heldige, at vi har mennekser I vores netvært, der gerne vil passe ham, for som min veninde siger “ingen skal græde alene”, og det er det han gør, når han er alene længere end 2 1/2 time. Vi er så taknemmelig over, at vi er elskede.

Lytter ikke til de andre

Jeg lytter efterhånden ikke til de andre, der ikke forstår ham. Jeg har endda tætte relationer i mit liv, der ikke forstår ham. Fu.. dem tænker jeg. Giv ham hele dig selv, og han elsker dig. Dem, der ikke forstår min guldklump, kan elske andre og lade ham være. Punktum.

Vi elsker Fjolle – ligeså højt, som en hund skal elskes. Sådan er det. Vi elsker ham for den han er. Han er ikke en copycat, men han er en copyhund – han kopierer Jan, der også ser så glad ud, når han humper “sin bollebamse“…

Hahahaha

Elsk jeres dyr for dem de er. De elsker jer for dem I er. Jeg er glad for, at Fjolle elsker os – og de tætteste af mine tætte…

Ibbe

#elskdinhundsomdener #fjollethepbgv

6 Comments
 1. Bare go’ som sædvanlig.
  Har en petit, der hedder Tingel Tangel, fordi det hele tit bliver noget tingel-tangel med ham. Og hans allergier og hensyn. Jeg synes, han er skizoid i sin personlighedsstruktur, hvis hunde kan være det. Tænker nogen gange, om det er fordi, jeg har forkælet ham halvt ihjel og været en hundecurlingforælder. Roser ham jo for at trække vejret stort set, og når han går ind i højt græs og ligger en lort i en pæn cirkel. Fordi han har skrantet, fordi han er min øjesten, fordi fordi. Min tidligere ikke-petit hund var energisk, extrovert, underholdende og ydende, og måske ikke så forkælet. Nu skal jeg stå på hovedet for min petit for at få løftet et øjenbryn. Men elsker ham jo (og den helse han OGSÅ bringer, som du så rigtigt lærer os) over alle bjerge.
  Jeg synes, udover det du skriver om Fjolles personlighed, at han som prikken over i’et er afsindig flot og meget charmerende at se på. Godt han var enebarn, de andre i kuldet var da kommet til at døje med mindreværdskomplekser.

  Ha’ det godt med det hele, som det kan lade sig gøre.

  1. Det er dog en af de fedeste kommentarer, jeg nogensinde har modtaget. Kæft den Tingel Tangel er heldig med dig som curlingmor hahaha. Roser ham for at trække vejret haha – kender det. Og tænk min gamle Blop var så ekstrovert og always happy – logrende altid – total wake up call at have Fjolle – og TT. Åh tak for dig i mit univers herinde. Fedeste kommentar for pokker. Nus lige TT og hvisk ham i øret “du er heldig med den mor siger Ibbe” – natnat

 2. Rigtig god weekend:-)
  Fjolle er da en sød hund, kan godt forstå I elsker ham:-)
  Jeg har en stor Grand Danois, noget svær til tider, fordi hun har sin “bagage ” med. Men elsker hende også helt for den hun er og vores hunde er jo så gode og elsker os og bærer over med os, de er der altid for os.
  Nyd vuffer og weekenden.

 3. Smukt
  elsker Zorros livs glæde, og selv om hans lege insisterende kan blive for meget når jeg er træt, så det jo også den der hiver mig op fra sumpen.
  og elsker når han putter op til mig som nu.
  jo han gør, men det at han opdager fremmede før mig, gør mig jo også tryg.
  Alle fortjener at blive elsket for den de er

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>