En blogger der brokker

En blogger der brokker

Jeg er blogger. Jeg blogger om livet med ms, om skønhed, om hunde og andre interessante ting og sager – i mit liv. Mit liv. Mit Univers. Mig.

Jeg elsker at blogge. Jeg hader at brokke mig, men jeg er nødt til at gøre det idag.

Der er efterhånden så mange regler og vedtægter for at få lov til at være mig – en blogger.

Er jeg autentisk? er jeg troværdig?

Det lader jeg jer bedømme. Jeg er en blogger, der aldrig laver betalte indlæg. Det tror jeg på, at I ved. Min blog bliver aldrig mit arbejde. Jeg bruger min blog til at skabe tråde ud fra min stue – ud i livet. Via min blog møder jeg mange mennesker. Mennesker, der skriver til mig, kommenterer og sender søde breve og pakker. I sender mig pakker, jer der læser herinde. I strikker karklude til mig, giver min hund en hundekurv I selv har lavet, sender opskrifter, sender blomster når jeg mister min souldog Blop. I kerer jer om mig. I vil mig det godt. Det varmer og styrker mig. I vil ikke have andet tilbage end TAK.

Når jeg modtager produkter til events og lign

Så ved jeg godt, at jeg får produkter, fordi jeg er blogger, og ikke fordi jeg er skide sød, en førtidspensionist eller har mega flot hår. Jeg ved, at jeg ikke bare kan sige TAK og skål og så gå hjem igen. Jeg ved godt, at de har interesser ved at invitere mig til en event. Og jeg nyder det. Meget. Mest faktisk det at være ude og møde andre mennesker og bare være almindelig og sådan I ved, bare et menneske – ikke en sclerose-bærer, ikke en førtidspensionist – bare mig, der har en god blog, der læses af mange. Så kommer der nogle billeder på og MÅSKE skriver jeg om deres produkter – MÅSKE IKKE. Det kommer an på, OM JEG KAN LIDE PRODUKTERNE. Det er mig suverænt, der bestemmer det.

Så når der kommer skærpede regler for DE RIGTIGE bloggere, så gælder det også mig, selvom jeg ikke har betalte indlæg, cookies, aff.link og lign på min blog. Jeg skriver jo også om produkter, jeg modtager. Jeg skriver også om produkter, jeg selv køber, men også om NOGLE AF DE PRODUKTER, jeg modtager. Så jeg forsøger altid at oplyse jer om produkternes ophav (sponsoret*, sendt til test eller det har jeg fået i gave af den og den). Jeg bliver bedre og bedre til det. Glemmer det ind imellem, kalder det “sclerose-hjerne” og tænker PYT, det er jo bare en hyggeblog, hvor jeg trækker vejret, når mine lunger eks.vis bliver mast af et MS HUG. Men jeg kender til reglerne.

Brok

“Ret ind Ib eller stop med at blogge” sådan sagde en af de andre bloggere til mig en dag vi sad og snakkede til en event. “Ellers må du holde dig til kun at skrive om dyr og sclerose”.

God pointe. Det kan være jeg slet ikke kan lege med DE BEDSTE mere, og bare må erkende, at jeg ikke som førtidspensionist må skabe mig et liv, hvor jeg nyder, at jeg stadig kan bruges til at formidle (skrive ord), når det foregår i min stue på min handicapvenlige stol (venligst ydet af min kommune – se foto) –  og Jan (imens jeg blogger) sørger for alt andet i mit liv som mad på bordet, rengøring, strygning, at handle ind etc…

Brok om blog – hmmm. Måske ikke fedt at læse om midt i regnvejret og sommeren, der lader vente på sig. Men det er mine tanker lige nu, og mine tanker og følelser kommer ud herinde på min blog – og der tales både om godt og om brok.

Dyr og sclerose

Jeg skriver om hunde, fordi de er min største passion. Jeg elsker dem. Hunde er helse.

Jeg skriver om sclerose, fordi jeg bærer den sygdom på 17.år med mig – overalt. Den er der hver dag, i mit liv – i livet, hvor jeg er. Jeg kan noget med ord, der kan løfte, og derfor elsker jeg, at jeg kan skrive om EN LORT, der næsten kan få vinger (fiber kost haha).

Jeg skriver om skønhed, fordi jeg gerne vil gøre en forskel, og fordi jeg synes, at det er så dejligt at kunne hjælpe og inspirere. Det gør mig så godt, at jeg kan det. Det er i mit blod at tale om skønhed (familie i Matas og mor frisør). Skønhed er mit blod – Skønhed SKAL VÆRE på min blog…

Jeg skriver digte og små noveller. De bor i notesbøger herhjemme, og bliver ikke offentliggjort. Hvis det også må være sådan med skønhed på min blog, så må det blive sådan. At jeg ikke offentliggør noget om skønhedsprodukter mere. Suk.

Så må det være sådan. For jeg vil bare gerne være den type blogger, som jeg er, der ikke har betalte indlæg, aff.links etc. En, der leger med de andre, men stadig bare er mig.

Kommerciel

“En kommerciel hensigt er ifølge den nye lov, blandt andet når en virksomhed sender et produkt til en blogger eksempelvis som gave eller til at teste. Det er også en kommerciel hensigt, når virksomheder inviterer bloggere til et event, hvor formålet er, at de deler billeder fra eventet i deres netværk. Dette skal nu markeres med ”reklame”.”

Hvis det er dét, der skal til, for at jeg kan forblive en blogger, som jeg er, så skriver jeg gerne “Sponsoreret” eller “Reklame” øverst i mine indlæg, men så skal I altså vide, hvorfor jeg gør det.

Jeg ved godt, at jeg bliver kommerciel, når jeg har en Nike bluse på til træning, og kaster en video af det på Instastories. Jeg ved, at det er god reklame for firmaerne, når jeg viser en flot læbestift. For ja, så skriver I jo til mig og spørger, “hvilken læbestift har du på Ibbe?”. Selvom det måske er en udgået tester fra min tid i Matas, som jeg har på, så er det jo PR. Ik?

Mit navn er dog Ib – og ikke Pr

Jeg er til korte navne. I ved det godt. Det er bla derfor, jeg bliver kaldt Ib.

Jeg gider ikke hedde Pr (Per haha). Jeg vil bare være Ib, der hygger mig med et medie, der har gjort mig så godt – og gjort det godt. Jeg har aldrig været på kursus i marketing og Facebook pr-halløj eller noget. Jeg har aldrig købt følgere. Jeg har kun haft en stor udgift på min blog, og det var da jeg startede den, hvor jeg var så heldig at få et legat fra en af min morfars gamle venner. Jeg betaler årligt for at have min blog hos en host, så jeg har faktisk kun udgifter på at blogge, og INGEN INDTÆGT.

Jeg er Ib. En blogger, der overvejer om det tiden værd…

PS: Gør alle der blogger det “rigtige”? Er der nogen bloggere, der læser med herinde, der har lyst til at komme med en kommentar? Så gør det <3  TAK.

34 Comments
 1. Syns bare du skal skrive som du plejer, Ib .. evt lav en beautiful header i dit dokument, der hedder ‘Reklame for alt det gode i Ibbes liv’
  Og tak for hjælp med læbestift eller ej <3
  Ælsgerdinblogknus

 2. Jeg kan sagtens følge dig i alt du skriver. Jeg startede selv min blog op da jeg blev syg, og min interesse for beauty voksede med årene og er i dag en stor hobby for mig som jeg bare gerne vil have lov til at skrive om <3 Jeg bliver hellere ikke betalt eller har reklame links mm. 🙂

  Jeg har altid elsket at skrive, elskede fx at skrive stile i skolen. Så det er en god måde at kombinere skrivningen med beauty som hobby på <3

  1. Tak skatte – du gør det så flot. Møs fra Ib takfordiduogsågørnogetdergiverdigglædeogindhold

 3. Kæreste Ibbe 💜 synes du gør det fantastisk 💜 og lav endelig ikke om på dig du skriver bare reklame eller sponsor på dine indlæg hvis det giver ro 👍 og kan godt følge dig i det med at du kan være med hvor det sker ” nogle dage” andre dage dage er det bare træls som syg😞 men du gør det fantastisk 💋 god dag og op med humøret du er bare god💋

 4. Wow – hvor kom den lige fra? Er Ib ikke en “rigtig” blogger?! Gu’ er du da det, søde Ibbe … i mine øjne næsten DEN rigtige blogger. Keep it up – jeg ææææælsker din blog med godt og nyt, skidt og kanel, hunde og sygdom. Hit me! Skønne Ib – bliv endelig ved på DIN måde. Det er det, der gør dig så fantastisk <3 <3

  :* og god dag <3

  1. Jeg ku ikke undvære Mette Haagensens ord til mig ❤️❤️❤️❤️🙏🏽🙏🏽🙏🏽

 5. Indimellem bliver jeg så TRÆT, og langpattet af alle de regler der er for dig( jer, der blogger )

  Forsæt endelige med at skrive søde Heidi, du hjælper rigtig mange med beauty svar på alle vores dullegrejs spørgsmål. Jeg kan sagtens forstår hvis du synes det efterhånden er uoverskueligt med alle de regler .

  Men jeg bliver lidt stram i betrækket af , at læse, du ikke er en “rigtig” blogger!?! Iflg en anden RIGTIG?? blogger ?

  Du er lige som du skal være og det er da FANTATISK du har fået skabt et frirum til dig, hvor du både formidler viden og ellers svøber os i kloge og søde ord og videoer.

  Du skal selvfølgelig gøre det DU føler er det mest rigtige for dig, men jeg ville godt nok blive trist og ked, hvis ikke du mere skulle blogge❤️

 6. Jeg holder så meget af din blog, og du er så sød til st hjælpe, når man skriver til dig 💜
  Du kan noget med ord, og jeg holder af at løse om dit liv, om hundene, og så er du meget begejstret når du skriver om skønhed 😊 Jeg sætter også pris på at du
  Bliv endelig ved

 7. Uha du må da endelig ikke stoppe med at blogge, skriv bare sponsoreret eller reklame, vi læser jo med alligevel.
  Og et eller andet sted er stort set alt som vises i ord, billeder med mere jo en slags reklame for et eller andet.
  Der skal åbenbart være regler for reglernes skyld.
  Jeg læser med hos en hel del bloggere, som ikke oplyser reklame eller sponsoreret og jeg ved nogle rent faktisk lever af deres blogs og de undlader det.
  Men det er en god måde, at du lige oplyser om de holdning og mening omkring emnet, så behøver dine læsere ikke være i tvivl om hvor der har dig.
  Du gør det godt og jeg er selv syg, så jeg synes du gør det super godt og bliv endelig ved:-)

 8. Åhh elsker din ærlige, kærlige og inspirerende blog kære Ib. Ligesom den er……..rigtig blogger min bare røø… ups et frækt ord var på vej😬

 9. Jeg er bare så Mega meget enig. Jeg tjener heller ingenting på at blogge. Jeg skal nok skrive om det er reklame, sponsoreret eller gave. Men det ærgrer mig, for jeg skriver også kun om det jeg har lyst til. Du skriver det bare så perfekt. Tak for dig Ib, og for din ærlighed. Du har en særlig plads i mit hjerte. Men mange bliver nok trætte af “sponsorerede” indlæg, for er man nu ærlig nok, eller er det bare fordi man har fået produkter tilsendt. Det er surt st gedde Kurt, eller.. ja. Jeg er ihvertfald enig. Krumme

 10. Kære Heidi
  Jeg er så enig, og lige så frustreret. Jeg tester jo biler. Altså låner en bil, tester den. Altså kører i den og afleverer den tilbage. Nu skal jeg skrive sponsoreret…. men jeg tager ikke betaling. Det vil sgu da virke forkert at få penge for at anmelde biler. Tror ikke de gider betale for en dårlig anmeldelse.
  Alle produkter jeg prøver på min blog- køber jeg i Matas eller hvor de nu finfes( sponsoreret af Matas… NOT) sådan kommer jeg til st skrive på mine indlæg fra nu af
  Kys og tak for super blog, og nej det har du ikke givet mig noget for at mene.

 11. Selvfølgelig er du da en rigtig blogger. Nogle af jer er ansat af en avis, nogle vil gerne have lidt ind via aff. links, og nogle gør det bare for fornøjelsens skyld. Jeg har en fornemmelse af, at i alle er drevet af en stærk interesse for beauty og det at formidle. Jeg ved godt, at du – og en del andre – ikke får noget, eller særligt meget, for at blogge, og det er superfedt for os beautynørder at have mulighed for at blive opdateret på beautyfronten eller bare at få en virtuel sludder m bloggeren og medkommentatorerne.
  Yes, der er reklamer for produkter på blogs, det ved vi jo. Man kan godt fornemme, når der kommer en meget kommerciel post op på en blog, hvor man undrer sig over en sådan lovprisning af et produkt, der måske ikke skiller sig særskilt ud. Vi, der læser med, lærer jo heldigvis også en hel del om gode ingredienser og kan godt spotte unikke produkter fra de mere gængse.
  Jeg oplever jer som ret ærlige ( de ca 12-14 blogs, jeg følger, og jeg er slet ikke i tvivl om, at du kan stå inde for de produkter du bruger og viser på din blog.
  Troværdighed og tillid er noget, der bygges op, og i har ligesom hver jeres ‘stil’ i hudplejeprodukter.
  Det er jo ikke sådan, at man farer ud og køber alt det i anbefaler, men man bliver da inspireret.
  Keep going! Og den der kommentar. Nå ja. Nogle gange forstår andre jo ikke helt ens frustrationer, eller er måske træt af lige det emne. Sådan noget rammer også mig. Ville ønske man kunne sige fuck til den sensitivitet, altså.

 12. Kæreste Ib

  Jeg sidder i samme situation og er kronisk syg førtidspensionist – og blogger. De nye regler er godt nok skrappe og vil få mig til at sige ‘nej tak’ til mange af de ting som firmarene gerne vil sende mig. Men ikke det hele – for det er jo rart at få nogle af de ting som man ønsker sig, selv om prisen nu, oveni beskatningen, også er at indlægget skal markeres som reklame. Jeg tror at mange bloggere nu vil kræve betaling for den slags ‘pligtreklame’.

  Din blog er pragtfuld. Du skriver både med nerve og hjerte – som er en kombination som giver et ægte kig bag facaden. Du møder dine læsere i øjenhøjde og tør vise hvem du er. Det er meget prisværdigt. Blog on <3

  Mange hilsner
  Malou

 13. NB. Har det sådan lidt blandet med, når der på en blog står ‘sponsoreret’. Så er jeg på forhånd på vagt.
  ‘Tilsendt til test’ gør noget helt andet ved mig. Det plejer du at skrive. Det lyder mere validt og man tænker, at det er noget du specifikt har valgt ud blandt andre ting, fordi du mener det er godt. Men i skal åbenbart skrive ‘sponsoreret’ i alle tilfælde nu?

 14. “Ret ind Ib eller stop med at blogge”
  Hm, tænker jeg, som IKKE er blogger, men LÆSER af samme – der er noget der hedder brødnid, når jeg læser ovennævnte sætning sagt fra den ene blogger til den anden, eller kunne det være det grimme ord “misundelse” der stikker sit fjæs frem?

  Du har en god blog, så skriv du bare REKLAME et par steder hvis det kan gøre nogen glade, det kan dine læsere såmænd godt holde ud – og så slipper du for mere brok på den konto.

  Keep going <3

 15. Kæreste Ib
  Skriv som du plejer og du har stadig mig som en ivrig læser af din altid søde/interessante/opsøgende og forstående blog. Mange tak Ib.
  Kh Susanne

 16. Du må aldrig stoppe…. Hvor skal jeg så læse med? Følger mange, men det er mest hos dig jeg finder inspiration, fordi du er så pokkeres ærlig. Du har også kostet mange penge, fordi jeg lige bliver nødt til at prøve, men har aldrig fortrudt et eneste køb :O) Håber ikke du mister modet, for du er helt speciel og så skøn at læse med hos, og ikke at forglemme alle dine skønne videoer (ved ikke hvordan det staves) Knus fra en trofast læser <3

 17. Selvfølgelig er det tiden og besværet værd. Nyder at følge dine indlæg, og er sikker på at de betyder meget for dig – så det må du ikke opgive 😘❤

 18. Tak for et rigtig fint indlæg. Som blogger tror jeg på kommunikation til læserne om egen holdning er vigtig. Jeg tjener ikke selv noget på at blogge, men det ærgrer mig at jeg ved anbefaling af produkter, føler mig nødsaget til at skrive, at jeg selv har købt og betalt produktet… netop fordi andre bloggere ikke markerer, når der er tale om test-produkter/spons/anmeldelser.
  Jeg tror til gengæld godt, at faste læsere kan se, hvad der er snot og kanel. Keep up the good work. Kh. Birgitte

 19. Kære Ib, du kommer helt ind i min stue når jeg læser dine blogs – den bedste beautyblog for mig, for jeg kan mærke dig……bliv ved og pøjpøj med det hele! de kærligste sommerhilsner Anne Mette

 20. Øv hvor ville det være ærgerligt hvis du ikke skulle skrive om skønhed mere. Jeg kan netop lide at læse dine indlæg,fordi at du ikke skriver dem for at “please” nogen, men bare fordi at du kan lide produkterne. Hvis det kræver at du skriver sponsoreret eller reklame betyder det ikke noget for mig,det er din mening og anmeldelse der tæller for mig.
  😘😘

 21. Jeg sidder med en KÆMPE lyst til at kommentere på dit indlæg. Men er bange for, at du udelukkende ser det som et angreb. Det er det ikke. Og jeg bliver nødt til at kommentere, kan jeg mærke.

  Nogle af dine udtalelser er lidt skæve. Jeg forstår til fulde din frustration! Uden tvivl. Men loven er ikke blevet skærpet, fordi “de rigtige bloggere skal rette ind”-ish. Loven er blevet skærpet, fordi den ikke er på niveau med EU-lovgivning, som vi i Danmark er bundet af.

  Derudover så skal du SLET ikke markere noget som værende reklame, hvis det er fra din matas tid eller noget træningstøj du selv har købt. Det er meget misforstået.

  Det hele handler jo i bund og grund om virksomhederne – der i realiteter udnytter “gratis bloggere” som dig og mig -, og de skal ikke have lov til, at vildlede forbrugerne gennem os. De skal ikke have lov til at udnytte os. Der skal være en kommerciel hensigt fra en erhvervsdrivendes side, det er der ikke, når du bruger din gamle matas lipstick.

  Jeg forstår din frustration. Og jeg er med dig et langt stykke af vejen. Men jeg tror, at det er vigtigt at forstå baggrunden for lovændringen for bedre at kunne acceptere den. Selvom den er strid.

  1. Elsker dit skriv – og du kan tro, at jeg hører dig. Fanme nej. De skal ikke have lov til at bruge os som gratis reklame. Det er derfor det er skide godt, at vi skal skrive reklame, hvis vi har fået det tilsendt og skriver om det. YES – I hear you – men synes stadig, at det er skævt når så mange kommercielle ikke er transperante – men det er jo lige meget, bare jeg er. Tak for dine ord og input. Du har højnet min moral og du har styrket min lyst til at være mig – som jeg altid har været. TAK Julie – knus fra Ibbe

 22. Du skal bare fortsætte med at lave det du elsker. Hende der sagde sååån til dig er jo ikke politibetjent….. nærmere ansat hos – viholderøjemedhinandenforviharikkeandetatgåopi – siger det bare.

  Elsker alle dine skriv og var lykkelig dengang jeg fandt din blog på en MS side og endnu lykkeligere nu fordi jeg har mødt dig i levende live – kysset dine smukke læber – mange gange Hihi og fordi du er min dejligste veninde Ib.
  Gør ikke hvad ander synes – bliv ved at være dig for mig og os der elsker dig ❤️❤️❤️

 23. Hvor kedligt med alle de regler, du den enste blogger jeg følger, så ved ikke hvad de andre gør.

 24. Man bliver da ikke mere rigtig blogger en en der skriver en blog… jo så der dem der lever af det, men de er ikke mere rigtige end os andre.

  Skal det kaldes reklame så kald det det, med en fin lille tekst/billede i toppen når noget var en gave.

  Kan til godt forstå reglerne (for der er mange skjulte reklamer i medierne) men forstår ikke at det ikke gælder f.eks. dameblade og udlånt tøj m.m. (det læste jeg et andet sted at det ikke gjorde)

  Har ikke selv udfordringen for jeg betaler alt selv, eller ønsker det til jul og fødselsdag, og skal vel ikke kalde en gave min mor har købt til mig reklame?

 25. Jeg er så enig med dig, dybt frustrende . Jeg både ny blogger og skriver ikke hunde og sclerose, men om min datter og livet med autisme , håndarbejde og så forkæler jeg mit hjemmegående husmoder-inflamatiske-gigtramte-liv med at blogge om Beautyprodukter på det plan jeg nu kan. Det giver mig lys og glæde i min ellers ret prøvede hverdag. Hader at vi nu skal stå som reklamesøjler i blogland for det er så langt fra hvad jeg ser mig selv som.

  Har du læst ombudsmandens definitioner ? Dem læste jeg idag og tænkte hmmmmm regler kan jo alligevel bøjes for sådan nogle som os åbenbart

  1. Tak for dine ord. Kram mig hvis vi ses til en event engang – og husk at tagge med med “reklame” 😂😂😂❤️ dejligt du skrev

Leave a Reply

Your email address will not be published.