En mascara er ikke nok

 

En mascara er ikke nok

Eller er det? Jeg har mange…

Lene skrev til mig i en PB på FB: “Kære Ibber, Mascara. Kan jeg ikke bare blive ved med at bruge den samme?. Hvor lang tid virker en mascara Ibbe? Du skriver om så mange forskellige, og de virker alle til at være så gode. Hva’ så, når jeg skal vælge hvilken der kunne passe til mig, hvad gør jeg så?”.

“Kære Lene, jeg er glad for, at du spørger.

Hvis jeg stadig var i Matas, og du kom ind til mig i butikken, ville jeg kunne se dine vipper, hører lidt om dine preferencer, om hvad du synes, at en mascara skal kunne give etc. Men jeg sidder her bag min skærm, og kan blot videregive min erfaring med mascaraer efter snart 31 års brug af diverse brands (jeg var 13, da jeg måtte bruge mascara for min moar, og jeg startede med en Juvena, så jeg lagde altså hårdt ud, med høj kvalitet)…

Jeg kan nogle små fif, som alle kan bruge, når de skal vælge en mascara – dem får du (I) her  kæreLene:

Om mascaraer er der en vigtig huskeregel! – alle elsker ikke kun en. Nogle få kan godt gennem et helt liv ha’ brugt en slags mascara. De hører til fåtallet. Min veninde har kun brugt Definicils fra Lancôme, siden den kom på markedet engang i 90’erne. Hun siger “jeg kan kun li’ den”, og hun prøver ikke andre.

Så det er da een måde at bruge mascara på, hun siger videre,: “.. og jeg er glad for det jeg har, det den gør, og har ikke behov for at udforske og lege med nye…”.
Til Jer der har lyst til at udforske og lege med nye muligheder så vil der på bloggen være de mascaraer, jeg kan lide. Dem jeg finder gode af dem jeg køber – eller får. Dem jeg ikke kan lide omtales ikke på bloggen.
Når jeg møder de ekstraordinære gode så flashes de med fotos og mine vipper på FB, sågar enkelte gange herinde.
MEN MEN MEN jeg må lige komme med en vigtig note; efter jeg har fået lange vipper med M2BEAUTÉ, har jeg fået meget mere lyst til at lege med nye mascaraer. Mine medfødte korte, tynde vipper var da fine nok, skabt af Kaj og Hanne (tak far og mor), men det at jeg nu kan bruge en mascara med fuld effekt,fået  fordi jeg selv har længden og har fylden (Tak M2BEAUTÈ, gør jo udbyttet og legen meget sjovere. Gi’r det mening?

Når jeg skriver om – anmelder – en mascara, så er det med udgangspunkt i mine vippers tilstand. Så hvis du Lene (hende den søde der stillede spørgsmålet) – og I,  har meget korte vipper eller meget lange og tynde vipper, så skal du (I) lede efter en mascara til vippernes udgangspunkt/tilstand.

Min erfaring med mascara (set over en bred vifte):

 • en mascara der står volume på er bedst til lange vipper der mangler fylde
 • en mascara der står lenght på er bedst til korte vipper der skal ha’ længde
 • en slank mascarabørste er bedst til almindelige vipper, hvor vipperne hverken er lange eller tætte, da kan der primært arbejdes lidt fylde ind der ikke klumper, og samtidigt lidt længde
 • en tyk volumebørste kan lave klumpekaos, hvis vipperne er korte og almindelige i længden
 • en gummibørste kan med fordel bruges, hvis buede vipper foretrækkes
 • en vippebukker kan trylle for nogen, og for andre (jeg er andre) kan en vippebukker, bare være træls og besværlig – jeg bruger den ikke – finder mascara’er, der gør arbejdet i stedet (bla den nye fra Isadora)
 • En fed volumebørste kan gøre underværker for en med lange vipper, der ikke behøves længde – og den skal primært “zigzagges” på, og ikke glides på

En kyndig vejleder i mascarabørster og vippe-match kan findes i alle velassorterede butikker, der forhandler et bredt udvalg af mascaraer. Spørg i butikkerne. Forlang viden og tips. For vi har alle prøvet mascara-fejlkøb. For mit vedkommende har det seneste fejlindkøb været L’Oréal’s Double Extension mascara Carbon Black – som jeg købte på tilbud til en hund i den lokale Matas og som gav de smukkeste vipper, men efter kort tid smittede den af med pandaøjne og drys. Øv. Den har jeg til gengæld set anmeldt af en blogger, der er dygtig til makeup, og hun roste den på fuld hammer. Forskellige meninger og erfaringer. Sådan er det jo.
Det var lige en lille snak om mascaraer. Gi’r det mening ?? Når mit budskab ud til Jer? Det er så individuelt med mascarapræferencer, men der er alligevel pejlemærker for hvilke mascaraer, der er gode til de små fine beskyttere af vores øjne, vipperne…

“Kære Lene, slutteligt vil jeg bare sige, tænk lidt over det i aften, når du tager øjenmakeuppen af; hvordan ser dine vipper ud uden mascara – tilstanden – længden – tæthed – stive – bukkede vippehår??? Og hvordan vil Du gerne have,at de skal se ud – og være imorgen-  når du skal have din mascara på!??? Bambivipper, naturlige vipper med lidt kapow, brune vipper, blå, lilla, tætte, lange…? DEN RETTE MASCARA ER DERUDE TIL DIG – jeg håber nogle af mine fifs, måske kan guide dig hen til den helt rette for dig og dine vipper – lad mig vide, hvis du køber den, jeg anbefalede dig, ud fra dine svar på mine spørgsmål”…

NB: Lene skrev “jeg har få vipper, der er ok-tætte, men mangler længde”. Så jeg anbefalede hende at købe Sumptuous Bold Volume Lifting Mascara fra Esteé Lauder og samtidigt begynde med M2BEAUTÈ”

Og sådan kom der atter et blogindlæg ud af Jeres dialog. Tusind tak fordi I inspirerer mig – hver dag – med nyt til bloggen. Jeg er så taknemmelig – for Jer…

5 Comments
 1. Kære Ibber. Tak for det lange svar. Ja det giver mening. Jeg bestilte det hele allerede igår da du skrev til mig. Jeg vender tilbage efter jeg har modtaget og er gået igang . Tak fordi du er her. Kærlig hilsen Lene, Århus

 2. Må jeg have lov at stille et spørgsmål også: Jeg har ALDRIG i mit efterhånden lange liv været heldig med nogen form for øjen make-up og bruger det derfor aldrig (øv). Nu har jeg fået foræret en MAC Extended Play Lash som jeg har tænkt mig at gøre nye forsøg med! Men HVAD er det lige jeg har fået, hvad kan den gøre for mine kommunefarvede, korte vipper?
  Har du en mening om det Ibber? Hjælp en af dine ældre medsøstre som også gerne vil gøre noget godt for sit udseende.
  Takker i øvrigt for dine klog og sprudlende indlæg 🙂

  1. Den kan give farve – tæthed og så kan du spiffe den op ved at ramme øjet pænt ind med en farvet brynmascara – evt Browdrama fra Maybelline

 3. Kære ibber
  Min yngling er pt. Benefit Roller lash 👍🏼 syntes den giver total smukke vipper

  Mega bamseknus 🐻
  Helle

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>