Eva K er på besøg og giver geniale makeup-råd til mørk hud

morke_foundations

Eva K in the house

Eva K. I kender hende godt. Hende jeg tit fortæller Jer om, jeg har grinet sammen med til events. Vi kan nemlige grine, sammen. Det er så dejligt. Eva er passioneret makeup-kukkuk-entusiast. Seriøst. Da jeg engang fortalte hende, at jeg har mange Tarte Cosmetics produkter fra USA, sad hun og savlede, lidt…

Udover grineflip og en rigtig god energi, (når vi mødes ude i livet), så er Eva K, for mig, en dygtig blogger. Hun er unik. Hun er en erfaren kosmetolog, og har arbejdet med brands, jeg elsker (bla Jurlique og Comfort Zone – inde hos Daniela, Complete Me). Eva har den smukkeste hudtone, og hun er ekspert på præcis det felt. Den viden måtte jeg bare have et lille indblik i…

Jeg spurgte Eva om hun ville dele nogle tips om makeup til en mørkere hudtone, end jeg lige går rundt og har – og har erfaring med, med mine følgere. Det er nemlig mega relevant, da I er nogle stykker derude, der har søgt mine råd på det punkt. Og dér er jeg ikke specialist. Jeg er for kødpølsefarvet og for lidt erfaren i Matas (da vi desværre ikke i Matas, i min tid i hvert fald, mønstrede foundations til mørke hudtoner med ret stort udvalg – faktisk none. Vi måtte ofte sende kunder til Magasin). Nu har Eva K svaret på mine bønner, og har lavet det fedeste indlæg til Ibbyheart. I får det lige her:

Take it away Eva K:

“Udover at være kosmetolog, beautyblogger og makeupnørd, er jeg også halv kenyaner. Egentlig burde det ikke betyde noget, men netop dét faktum gør det til en udfordring at finde ny makeup — særligt når det gælder foundation og concealer.
Jeg er det, der hos MAC, hedder en NC40-45 stykker. Også kendt som ‘du kommer aldrig til at kunne købe en foundation til under 200 kroner’-nuancen. Det kan være en træls og dyr affære at finde de rette farver, når man ikke har helt lys hud, og derfor har skønne Ibbe bedt mig om at dele mine bedste råd og yndlingsprodukter med jer.

Gode mærker til mørk hud
Drugstore mærker som Maybelline, L’Oréal, MaxFactor o.s.v. er ikke en mulighed, når der shoppes foundation eller concealer til mørk hud. Trist (for pengepungen), men sandt. Til gengæld har mange af de mærker som ligger i mellemklassen, et godt udvalg af foundations og concealers i mørke nuancer. Mærker som MAC, Make Up For Ever, NARS, Urban Decay og Bobbi Brown har gode produkter til alle hudtoner. Hos dem kan jeg altid finde noget brugbart.
En anden mulighed er at shoppe online. Der er et langt større udvalg på nettet, fordi mange af mærkerne vi kender herhjemme fra rent faktisk laver flere farver end vi ser i butikkerne — de danske forhandlere køber dem bare ikke hjem. Det er kan være lidt et sats, da det er svært at se nuancerne rigtigt på en skærm, men det behøver det ikke være. Bloggeren Temptalia har lavet et Foundation Matrix. Her kan du indtaste den foundation (inklusiv farve) du bruger nu, og så kommer der en hel liste over foundations fra forskellige mærker som har samme farve. Supersmart. Wu huuuu (det er Ib, der skriver dette, Wuhuuu)

highlighters_contour

Contouring og highlighters
En anden ting jeg synes har været svært at finde, er produkter til contouring og gode highlighters. De fleste contour-farver har kolde undertoner, hvilket — på en hud med varme undertoner — ligner snavs. Det ligner man har smurt mudder i hovedet. Her kan jeg varmt anbefale Shade+Light Contour paletten fra Kat von D. Den indeholder seks farver, hvoraf de fire passer helt perfekt til mørk hud — endda også hud der er mørkere end min. Selvom jeg ikke har rørt de to lyseste farver, er den alle pengene værd.
Med highlighters er problemet lidt det samme. Undertonerne er ofte for kolde og farverne for lyse. Efter mange års søgen og prøven, har jeg nu fundet et par stykker der sidder lige i skabet og komplimenterer min mørke, gyldne hud. Sun Beam fra Benefit, Mary Lou-Manizer fra The Balm og Soft & Gentle fra MAC, er alle smukke på mørk hud med varme undertoner.

nude_til_mork_hud

Nudes
Endnu et sted, hvor jeg føler mig en smule diskrimineret, er når der tales om ‘nude læber’. Ingen af de “perfekte” nudes passer til mig — jeg ligner noget der har været dødt i 14 dage. (Ib skriver igen, det gør jeg også faktisk, men forstår tihi). Derfor har min søgen efter nøgne læber på tube været lang, men nu har jeg endelig fundet et lille udvalg, der komplimenterer min mørke hud.
Grunden til det er så svært at finde nudes, er fordi undertonerne (både i læbestiften og din hud) spiller en meget stor rolle. Hvis ikke de matcher, ser det forkert ud. Der er ikke andet at gøre, end at prøve sig frem. På billedet ovenfor kan du se hvilke læbestifter/flydende læbestifter/gloss/lip liner jeg selv bruger, når læberne skal holdes neutrale, men smukke — så har du et sted at starte.

Skærmbillede 2016-03-10 kl. 11.48.54
Eva med røde læber.

Der er rigtig mange gode produkter til os med mørkere hud, men de bliver bare ikke kastet i hovedet på os på samme måde, fordi størstedelen af de bloggere, Instagrammers og Snapchatters vi ser, har lys hud. Mangler du inspiration kan du følge @sonjdradeluxe, @beautybybb_ og @amylozybeauty. Det er tre smukke kvinder, der er dygtige til makeup og har masser af gode looks til mørk hud. Jeg kan også anbefale at følge @cocoaswatches, da de viser mange forskellige produkter på mørk hud. Kvinden bag Cocoaswatches har iøvrigt netop lanceret app’en Cocoaswatches, hvor du kan finde anbefalinger af makeup til mørk hud, samt tips og tricks. Meget handy, hvis man lige står i en butik og vil se om et produkt også kan bruges til mørk hud.

I er selvfølgelig også meget velkomne til at følge med i mine skønhedsnørderier i mit nyhedsbrev, på min blog eller Instagram.

Links:
Temptalias foundation matrix
Sonjdradeluxe på instagram
Beautybybb_ på instagram
Amylozybeauty på Instagram
Cocoaswatches på Instagram

Evas nyhedsbrev
Evas blog
Evas Instagram

Tak dejlige Eva K. Jeg er sikker på, at du har gjort en stor forskel for mine følgere, der har samme smukke hudfarve, mørkere eller lysere, som dig. Jeg vidste ikke det med Temptalia og Matrix, hvor er det genialt.

#evak #mørkhudtone #mac #bobbibrown #thebalm #beautyblogger #katvond

1 Comment
  1. Jeg så at der er kommet et nyt mærke på feelunique.com som hedder “Black Up” til piger med mørkere hud. Det var da på tide, tænkte jeg, selvom jeg er en fesen gennemsigtig/bleg skandinavisk hud-pige. Jeg synes mørkere hud er så smuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>