Farmor: “jeg køber normalt ikke dameblade…”Photo by Claus Boesen

At dele sin skæbne med mange

En dag i februar kom den sødeste journalist fra FEMINA hjem til mig kl 10.
Hun (Rikke Lund) var sød og smuk. Hun smilede og sagde: "jeg kender ikke noget til sclerose…".

Udfra vores samtale (enetale) kom artiklen i FEMINA. Hun tilsendte mig udkastet. Jeg rettede lidt i de ord, jeg havde formidlet. Hun sendte den videre til redaktionen. De rettede lidt i den. De rettede ikke i mine citater. De tog blot noget af teksten væk. Der skulle jo også være plads til faktabokse om Kys Sclerose Farvel og Scleroseforeningen. FOR DET VAR JO PGA NETOP DEM, at jeg havde sagt ja til at medvirke i en artikel. For at give et billede af en kvinde der bærer sclerose.
For muligheden for at dele min skæbne med mange…

Senere hen af formiddagen kom pressefotografen Claus Boesen. Han kiggede sig omkring i vores lejlighed. Vi fik en snak om hundene. Han havde ejet en PBGV. Derved kunne jeg jo allerede lide ham. 
Han syntes, at vi skulle tage nogle portrætter af mig udendørs. Den var jeg med på.

Jeg satte mig i scooteren. Han slentrede ved siden af. Når han fandt en god baggrund, hoppede jeg af scooteren. Han fik mig til at slappe af og være mig selv.

Billedet øverst er taget den dag. 
Billedet blev ikke brugt i FEMINA, men jeg har fået lov til at bruge det.

Jeg er stolt af min artikel i FEMINA. 
Jeg er taknemmelig for den modtagelse, artiklen har fået.
Det er overvældende. Det er rørende. Det er magisk.

Jeg kan ikke helt rumme al den flotte respons endnu.
Jeg tager det stille og roligt ind. I mit eget tempo. Vestjysk modtagelse.

Igår var jeg til noget Beauty-event-halløj. Det var sammen med PRESSEN. En af Danmarks dygtigste journalister kom hen til mig og sagde "Den artikel skal du være stolt af. Nyd momentet. Tag al respons ind i dit hjerte. Nyd at du har gjort en stor forskel for mange blot ved at være den du er. Det er en smuk bedrift. Vær stolt".

Jeg ér stolt. 
Jeg er taknemmelig.
Tak til alle der har skrevet mails, sms'er, PB'er og FB-hilsner.
Tak for likes og tak for jeres (k)ærlighed.
Tak fordi i har modtaget min skæbne, min fortælling om den, med så stor respekt og kærlighed.

Og hvad er der lige med det billede øverst?
Det er det mest likede billede på min Facebook profil nogensinde. Flere likes end Blop, (der ellers altid får mange), nogensinde har fået.
Dygtig Fotograf i hvert fald.

Picture

BONUSINFO:

Billedet viser et uddrag fra artiklen i FEMINA.

På Facebook kører der en anden artikel rundt. 
En artikel Scleroseforeningen og FEMINA har stykket sammen. Den har samme overskift som selve artiklen i FEMINA, men det er uddrag.

I artiklen i FEMINA er det hele med.
Jeg vil anbefale, at du får fat i selve bladet.

FEMINA nr 17 kr 30,95, 

Som min elskede svigermor, der var Danmarks første kvindelige elektriker, skrev til mig på Facebook:
“Jeg køber normalt ikke “dameblade “, men de 31 kr. er de bedste, jeg har givet ud længe. Knus fra ARNE og din Svigermor i Vivild. Jeg putter penge i de grønne bøsser, hver gang jeg ser én, samtidig med at jeg sender dig positive tanker.”

Det kan da ikke siges smukkere.
Tak Famme, jeg elsker dig.


6 Comments
  1. Du er helt igennem vidunderlig. Flot artikel og jeg har købt to blade. Bare fordi.

    Janni

  2. Jeg har også købt bladet. Jeg sagde at det var til min kone, men må da indrømme jeg har læst det. Hos os er det mig der har sclerose. Tak fordi du delte med så stor værdighed og respekt såvel overfor den scleroseramte som den tætteste pårørende. Det er en meget god artikel.

    Ole Klausen, Hørsholm

  3. Tak for super god artkkel, det er fedt at hører om andre der har turdet sige nej til medicinen, jeg har selv sclerose og har sagt nej tak til medicin. Jeg klarer den også med sund kost og kosttilskud og simple øvelser.

  4. Tak for super god artkkel, det er fedt at hører om andre der har turdet sige nej til medicinen, jeg har selv sclerose og har sagt nej tak til medicin. Jeg klarer den også med sund kost og kosttilskud og får kranio shakrel terapi hver 14 dag og laver simple øvelser.

  5. Tak for super god artkkel, det er fedt at hører om andre der har turdet sige nej til medicinen, jeg har selv sclerose, det er fedt at hører om andre der har turdet sige nej til medicinen, Jeg klarer den også med sund kost og kosttilskud og får kranio shakrel terapi hver 14 dag og laver simple øvelser.

  6. Tak for super god artkkel, det er fedt at hører om andre der har turdet sige nej til medicinen og de bivirkninger der medfølger. jeg er selv bære af sclerose. Jeg klarer den også med sund kost og kosttilskud og får kranio shakrel terapi hver 14 dag og laver simple øvelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published.