Fem lette trin til antiinflammatoriske valg

En fræk dessert med sukker og sikkert gluten, som jeg nød i torsdags i godt selskab med LGFB og Lauder. Det ér antiinflammatorisk for mig.
Næsten 100% antiinflammatorisk brunch, vi serverede for vores venner
Den sidste høst fra tagterrassen. Egenavl er antiinflammatorisk for sjæl og krop

Fem lette trin til antiinflammatoriske valg

De fem trin ser sådan ud;

Trin 1:

Køb nogle gode og inspirerende bøger. Giv dig selv tiden til at suge til dig ved at bruge tiden på at dykke ned i bøgerne. Drop tv-serier og lign, dyk ned i inspirerende bøger, der giver et kærligt skub – hen af vejen – til et liv med flere antiinflammatoriske valg. Jeg kan bla anbefale Susy’s bog, David’s bog og Anne Larsens bog.

Trin 2:

Køb nogle antiinflammatoriske fødevarer, der fylder køleskabet – op. Køb laks (fersk, røget, varmrøget), bær (frosne eller friske til fryser), ingefær, gurkemeje, køb quinoa og lær at lave sunde salater med masser af krydderurter og grøntsager, dder blandes i, hav altid broccoli i køleskabet og nødder som valnødder og mandler.

Trin 3:

Lær hvad inflammation er. For mig ser jeg små bål i kroppen. De bål er lavet for at vise (sige til) min krop, at her skal du lige ændre kurs og få slukket den brand. Ved at spise antiinflammatorisk slukker jeg med kosten de bål, der ellers står og små-ulmer konstant og pludselig kan antændes og skabe et attak, influenza, stress og lign. Læs lige Susy’s forklaring på inflammation; “SYMPTOMER PÅ INFLAMMATION
Inflammation er et sundhedstegn. Det er kroppens forsvar mod indtrængende bakterier.
Men en moderne livsstil kan medfører den skadelige inflammation, som er en form for kronisk betændelse i kroppen. De første symptomer, på en antændt inflammation kan være træthed, hovedpine, ømme og hævede led, tarmproblemer og rød og blussende hud.
Den lille flamme kan blusse op og udvikle sig til sukkersyge, for højt blodtryk, kolesterol, ledsmerter,  eksem og psoriasis, som i mit eget tilfælde. Så lad os få slukket den inflammatoriske brand i kroppen.”

Trin 4:

Hvilke fødevarer, der er antiinflammatoriske, kan du lide? Vælg dem til en start. Spis det du kan lide. Du kan sagtens finde fødevarer, der er antiinflammatoriske. Hvad kan DU li’? – vælg det. Jeg er glad for laks, og da jeg startede mit antiinflammatorisk eventyr i marts i år, spiste jeg laks, broccoli, blomkål, ingefær, chili, bær, mandler, valnødder, Anjas quinoaboller, spidskål, grønne bønner, kidneybønner etc.  Jeg valgte nogle fødevareemner, som jeg virkelig godt kan lide. Det gjorde det hele så meget nemmere.

Trin 5:

NYDELSE. Nyd maden. Vælg gode råvarer, der er antiinflammatoriske og nyd at spise dem. Værdsæt madens renhed og egenskab. Nyd din mad. Sig lyde, “mmmm smager nam nam” og  “mmmm det gør mig godt at spise dette”. At nyde maden for dets egenskaber er en ren åbenbaring for mig. Jeg kan fysisk mærke, at jeg får det godt af at spise antiinflammatorisk. Det sætter jeg pris på ved at nyde maden ekstra meget, OGSÅ hvis maden er udenfor kategori – om jeg så må sige. Hvis nu det er créme brûlée eller mazarinkage med ribs og andre bær på toppen, så nyder jeg det helt ind i sjælen, selvom jeg ved det ikke er antiinflammatorisk. Jeg tror på, at det bliver antiinflammatorisk, hvis jeg nyder det intenst og inderligt. Bare fødekilden er lavet af rene råvarer og ren kærlighed, så tror jeg på, at det går. NYD GOD MAD.

“Show gratitude to every living thing, Reiki”

 

3 Comments
  1. Griner stort af den med lyde. Jeg ELSKER at lave lyde når jeg spiser….En kollaga kaldte det comfort noises…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>