Foodfanatic-Thai

Foodfanatic-Thai

En af de bedste gaver jeg nogensinde har modtaget fik jeg af Mettemus; en tur ind på Kin Kin’s Michelin Restaurant. Jeg har aldrig oplevet større mad-nydelses-momenter og sansemæssige mad-bombardementer. Hun ved, at jeg elsker Thailandsk mad. Jeg er vild med det thailandske køkken. Jeg laver for sjældent maden selv, men spiser ofte ude (eller bruger take-away) på Thailandske restauranter.

Denne bog kom som sendt fra himlen. Følger i forvejen Foodfanatic – og nu har bloggeren/journalisten/madøret skrevet denne bog (til mig).

Om bogen:

“At lave lækker thaimad med autentisk smag behøver hverken at være svært eller tidskrævende. Det viser den populære madblogger og madskribent Nadia Mathiasen i sin nye, lækre og stærkt inspirerende kogebog.

I Foodfanatic – Thailandske livretter tager hun læseren i hånden på samme afslappede og uhøjtidelige facon, som hun selv oplevede det i køkkenet med sin thailandske mor fra en tidlig alder.

Bogens budskab er enkelt: Alle kan lære at lave mad med afsæt i det thailandske smagsunivers. Thailandske Livretter er ikke en grundbog udi det thailandske køkken, men derimod en sikker vej til kulinarisk succes til både travle hverdagsaftener og festlige lejligheder. Med anvendelige opskrifter, gode tips og forslag til genveje samt introduktion til bogens mere eksotiske elementer bliver det nemt at mestre thaikøkkenet.

De mere end 60 opskrifter inkluderer både kendte thaiklassikere, favoritter fra gadekøkkenet og nye fortolkninger af det populære køkken. Lær blandt andet at lave spicy salater og søde og salte streetsnacks eller prøv kræfter med nogle af de thailandske livretter, der har gjort landet til en yndlingsdestination blandt sultne globetrottere. Med opskrifter som dampede blåmuslinger i kokosmælk, helstegt fisk med hjemmelavet chilisauce eller grillspyd med karamelliseret gris er der lagt op til en farverig fest på tallerkenen.”

Supergod gaveidé til alle der vil have mere indsigt i det thailandske køkken.

Tror jeg vil købe bogen til Mettemus. Hun vil, ligesom jeg, storelske den…

176 sider Pris 250 kr Politikens Forlag Bogen kan bestilles lige HER

NB: På side 46 og 47 er Krydrede fiskefrikadeller med grønne bønner og limeblade. Dem har jeg lavet. De smagte så godt, at jeg dansede lidt af lykke efter måltidet. Jeg spiste agurkesalat til og dyppede i en chilisauce fra Netto. Jan og jeg har også spist Pomelosalat med rejer og cashewnødder (side 71). Nøj, det var frækt og lækkert.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.