Hedebølge GODE RÅD

Eat your water

Reklame

Hedebølge GODE RÅD

Her er nogle nyttige tips omhandlende HEDEBØLGE. Der siges nemlig i mit tv, at der venter varmere vinde. Det er da super-nice, hvis nu vi har styr på at passe på vores kroppe, sjæle og hjerner i varmen. Vi skal også passe på dem vi elsker – dyr og børn. 

Idag så jeg en hund foran Fakta i bagende sol. Jeg kørte ind på fortovet og holdt stille på min scooter og skyggede for hunden til den emsige ejer kom ud. “Hvorfor holder du så tæt på min hund med din vogn?” sagde manden. Jeg svarede “jeg gav din hund skygge og lidt vand, da den var overophedet og varm, fordi du havde ladet ham sidde i bagende sol”. “Den har ikke problemer med sol, og jeg skal for fanden da handle ind”. Jeg sagde, inden jeg kørte: “lad din hund blive hjemme og gå så ud og handle ind UDEN HUND. Det er uforsvarligt dét her”… 

Jeg hørte han råbte “skøre kælling”, da jeg kørte derfra (hunden var en mellemstor langhåret blandingshund på cirka 40 kilo – dens tunge hang ud af halsen og pulsen var utrolig høj – jeg kendte ikke hunden)

Jeg mener ALDRIG man skal sætte sin hund udenfor en butik, og slet ikke i bagende sol. Jeg mener, at vi skal råbe op – når vi ser dette ske. Det gjorde jeg idag… 

Imens dette indlæg skrives drikker jeg vand med mynteblade i

Tilbage til de gode tips i varmen

 • husk solcreme – husk at påsmøre det mange gange om dagen – især hvis I sveder og bader meget. Husk issen, hvis du er skaldet og husk i det hele taget håret, hvis din hovedbund er sart – ellers brug en kasket eller bøllehat
 • husk at sætte aftersun i køleskabet, og komme det på efter et dejligt bad om aftenen
 • køb en Avène kildevand-spray på apoteket – stil den på køl og køl jer af med den ved at spray’e den over pulspunkterne (håndled, hals og ankler) – koldt rindende vand fra hanen kan også bruges på håndled
 • tag et kølende fodbad – iskoldt vand og dejligt badesalt – det er så lækkert
 • DRIK VAND – kom friske krydderurter i – pres citron i – kom agurkeskiver i, pebermynteblade – bare DRIK VAND
 • husk at få lidt salt – husk mineralerne – kig på næringsstofferne
 • drik æblemost for kalium
 • spis lidt nødder (pecan, valnødder etc) og masser af vandmelon og evt bær 
 • vær i skygge så meget du kan og søg væk fra solen midt på dagen
 • lav gennemtræk i hjemmet med åbne vinduer 
 • husk at være opmærksom på tegn på overophedning ved jer selv og dem omkring jer (både mennesker og dyr) – TAL og HJÆLP hinanden

Nyd sommeren venner og hjælp dem I ser, hvis de ser ud til at lide.

Møs fra Ibbe (der vil gøre det igen, hvis jeg ser en hund stå i bagende sol foran en butik – bundet – slut)

9 Comments
 1. Det ville jeg sku også. Jeg har ingen scooter, men min røv kan nok dække op til en mellemstørrelse🙄🙈☺️

 2. Godt du hjalp den stakkels hund 🙂
  Jeg håber folk passer på sig, deres børn og dyr.
  Små/store poter kan også brænde sig på underlaget.
  Herhjemme har jeg købt et køleunderlag i zooplus,(et stort et med gelé i så det suger hundens varme til sig)det bruger vores grand danois 🙂
  Tak for gode råd, den med æblemost vil jeg huske 🙂
  Hilsner til du og dine her i varmen 🙂

 3. Mine hunde går kun tur før kl 8 eller efter kl 20 i den her varme…. deres poter kan ikke lide at gå på fortovet ellers…
  I stedet nyder vi solen og varmen i haven, hvor der er masser af skyggepletter hvor både mennesker og dyr kan nyde det

Leave a Reply

Your email address will not be published.