Hormonforstyrrende stoffer og sclerose


Picture

Hormonforstyrrende stoffer og sclerose

Jeg vil gerne vide, når jeg bliver forstyrret.

Hvis jeg eksempelvis vælger noget mad, mad jeg ikke vil leve uden, men som jeg ved ikke er godt for mig og min ms, i store mængder, så ved jeg det kan give mig lidt føleforstyrrelser at drikke cola light eller spise et stykke slik med alverdens E-numre i. Jeg er bevidst. Jeg vælger bevidst til og fra…

Sådan har jeg det også med min makeup og hudpleje. Jeg bruger ganske få produkter, der er mulige hormonforstyrrende stoffer i, men jeg ved, at de er der, og det har jeg det fint med. Jeg prøver, så vidt muligt, at eliminere så mange forstyrrende hormonforvirrende stoffer fra min hverdag, som muligt.

Mit seneste tiltag skete på opfordring, og i samråd med Marie Louise, hende med skiftlivsstilnu.
Jeg vil lige dele hendes forklaring på, hvorfor hun synes, at det er helt selvfølgeligt at fravælge eksempelvis al aluminium fra hverdagen…

Skiftlivsstilnu:
“Jeg anbefaler aluminiumklorid- og parabenfrie deodoranter til alle – og specielt til de med sclerose, da de er følsomme mennesker, der er nød til at tage ekstra hånd om deres egen sundhed.

Parabenerne har været i søgelyset noget tid, da det er hormonforstyrrende stoffer.

Aluminium er et tungmetal, som har skadelig virkning på centralnervesystemet, og det kan være kræft fremkaldende. Mennesker med sclerose har ikke behov for “ekstra” angreb mod nervesystemet! De har behov for at alt der kan forstyrre balancen i kroppen fjernes, så den har de bedste muligheder for at hele sig selv!

Vær Obs på at aluminium findes også i sølvpapir og opløses af syre og salt, som ofte indgår i madlavning. Så spar på sølvpapiret i køkkenet og brug i stedet bokse som er fri for parabener og andre skadelige stoffer”.

Tak til ML.
Marie Louise har fået frie hænder, og hendes ord står hun til ansvar for.
Hvis I har spørgsmål omkring aluminiumsklorid og parabener, kan i skrive til Marie Louise på hendes FB side. Den findes HER.

Jeg er en hippie. Jeg er en klidmoster. Jeg er en Matasdulle.
Jeg er ikke fanatisk. Det bliver jeg aldrig.
Jeg prøver at gøre det bedste for at sclerosens grimme væsen får mindst mulig taletid i mit Univers.
Jeg hører sclerosens klamme stemme, men jeg kan med mine til- og fra-valg dæmpe dens stemmeret – og nedlægge veto.
Det har jeg bla gjort ved at skifte deodorant…

HER kan du se hvilken jeg bruger.
HER kan du se, hvordan du kan lave din egen deodorant.

Tænker du over de hormonforstyrrende stoffer, der kan påvirke en MS’ers liv i negativ retning? Handler du derud fra? Handler du ind derefter?

Lad os tage en snak om det.
I kan skrive i kommentarfeltet herunder.

4 Comments
  1. DU har fået mig til at tænke Ibbermand. Jeg kiggede på min Nivea deorulle og så den har det i sig. Kan man mon få deoer til mænd uden aluminium. Jeg spiser sundt og gider da ikke påfører mig noget giftigt som aluminium, har bare aldrig tænkt over det. Det er sgu fedt du skriver det.

    Carsten, ms’er på 11.år

  2. Hej Ibbe 🙂 meget enig med dig. Selv om du nok er lidt “bedre” end jeg er. Jeg har længe prøvet at sætte fokus på en sund kost, og det har givet mig en del “slag” fra egen familie. De følte bestemt at jeg blev for meget når jeg ikke ville give mine børn “god dansk pålægsmadder” i madpakken, men valgte hjemmelavet boller med selv tilberedt kød, f. Kyllinge bryst, eller lufttørret skinke, som ikke bliver fyldt med numre 🙂 når jeg ikke fyldte matadormix i skålen hver fredag osv…. Det var ikke altid sjovt. Jeg har været der med indkøbsvognen fyldt med haribo, chips og sodavand, men følte bare en trang til at undlade disse stoffer efter at være blevet oplyst om deres ødelæggende effekt på vores kroppe. Jeg er heller ikke fanatisk, og jeg bliver nok aldrig hverken vegetar aller veganer, men jeg glædes over at købe langt flere grøntsager end kød, og at mine æg er fra fra fritgående høns, og at frugt ikke er sprøjtet. Her kan man da sagtens købe mad med tilsætnings stoffer, men det er meget mere udbredt at købe råvarer og lave maden selv, fra bunden. Mht. Make up og kosmetik er jeg miljø skadet, som du selv, og er også opmærksom, men ikke hysterisk. Det bliver jo sværere og sværere, jo mere oplyst man bliver om det ene og det andet, nu sidst med palme olie, som er i både madvarer og cremer. :/. Men hver gang jeg vælger med hjertet, eller vælger fra med hjertet, så bliver jeg lidt glad…også selv om det i det helt store billede ( på direktør kontorene i de store multiglupske firmaer) nok ikke bemærkes 😉 🙂 godt debat stof søde Ibbe, og god dag 🙂 <3

  3. *carsten t tak for dine ord – prøv en af dem jeg anbefaler via linket, eller prøv Sanex sero

    *vibe k tak for dine ord og dine erfaringer – fedt fedt fedt du deler – jeg er så taknemmelig – vi er miljøskadede – i den grad – men det var også et dejligt miljø tihi – har du set Clarins forårslooket? jeg besvimede af lykke – og de nye cremerouger – jeg døde lidt indeni … Miljøskadet!!!

  4. Hej Ibber! Kender du LUSH Cosmetics? Det er naturligt, håndlavet, friskt, vegetarisk (og ofte vegansk), frit for animal testing og SÅ skønt! Jeg tror, det lige ville være noget for dig. Jeg er i hvert fald vild med det 😀 Knus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.