En hundebog med guldkorn og godbidder

500x0

En hundebog med guldkorn og godbidder

Denne hundebog er for mennesker hvad en lammelunge (jvf Rigtig Hundemad) er for hunde; en af de ekstra gode godbidder. Det er ikke bare en hundebog. Det er en hjertelig hundebog. Den er letlæst, hyggelig, givende – og ja nuttet.

Ordene i bogen fra især Nikoline Werdelin gav mig gåsehud. Hun er boxer-pige. Ikke sådan en med handsker og brækket tud. Nej, sådan en, der er faldet for een race – BOXEREN, fordi den “ligner the missing link mellem aben og neandertaleren…”. Mit yndlingscitat fra hele bogen kommer fra hende; “En hund er en varm plet i huset. Den tager ikke meget plads, men fylder hele rummet med sit åndedræt, varme, ro og fred”.

HUNDEVARME:

Sådan nogle berigende sætninger er der mange af i bogen. Altid skønne Sebastian Dorset gik helt ind i min knoglemarv. Hans historie med hundebassen Bino må I ikke gå glip af. Han siger bla “det er en daglig glæde at have hund og se sådan en glad hund tøffe derudaf, når vi går tur”. Han kommer ind på mange af mine kerneemner i hans betragtninger om det at være hundeejer. Bla kommer han ind på et emne, der rører mig meget (nu hvor jeg er Fjolles moar – den introverte hundetype), nemlig at ikke alle hunde er begejstrede for at møde mange hunde. Fjolle kan bedst lide hunde han kender – og kan stole på. Han gider ikke de andre typer, der er bøller eller bare sure. Det gider Bino heller ikke. Han vil bare gå og være. I get that.

Heidi Vesterberg:

Heidi, der har skrevet den fine lille MUSTHAVE-hundebog, er dele-hundemor til Theo. De ligner hinanden forbløffende meget, Heidi og Theo. Theo’s liv er så fint og godt fortalt i bogen. Han er en heldig hund med hele to familier, der elsker ham. Det synes jeg kun kan være smukt.

Jeg var inviteret med til bogreceptionen for “Vild med hund”. Pardon – VI VAR, Fjolle og jeg, men atter satte MS mig skatmat på dagen, og jeg måtte (pardon – VI MÅTTE) blive hjemme. Jeg havde købt en lille gave til Theo, så jeg håber, at jeg en dag må kigge forbi deres hood, og give Theo min lille gave…

Egen hjemmeside: 

www.vildmedhund.com

Jeg vil kalde “Vild med hund” for den ideelle gave til alle hundetosserne. Jeg mener det. Jeg læste bogen, da jeg var i Madrid. Jeg var sammen med fem mennesker, der ikke rigtig fatter hunde, og jeg sad og skraldgrinede og græd såmænd også et par gange. Typisk mig. Der var nogen, der smilede overbærende til mig. Don’t care, for jeg er HUNDEGLAD FOREVER. NOTHING WARMS MY HEART LIKE A COLD NOSE.

OM BOGEN:

Hvad er det, hunden giver mennesker, og hvad handler denne særlige relation egentlig om? Forfatteren Heidi Vesterberg fortæller humoristisk om livet med delehunden Theo og om alt, hvad hun har lært af den. Hun lufter også andre kendte og ukendte hundeejere for at tale om hundens væsen og betydning. Vi møder bl.a.  Clara på 13 år, der ser hunden som en firbenet lillebror. Det er også historien om servicehunden, der gør alt for at lette livet med et handicap for sin ejer. Skribenten Klaus Lynggaards fortælling om at have en hund ved sin side gennem svær sygdom, går lige i tårekanalerne. Bogen er desuden krydret med hundevisdom, elevatortale for hundeejere og rammende hundecitater fra personligheder som Storm P, Tom Waits og Kaj Munk. VILD MED HUND er en rar og tankevækkende bog om forholdet mellem hund og menneske, fyldt med sjove, bevægende og eftertænksomme fortællinger, der vil få enhver hundeejer til at logre.

PRIS: 149,95

Kan købes hos alle gode boghandlere – også online hos bla SAXO HER

Forlag: Rosinante

Sideantal: 208

Paperback med Theo på forsiden – åh hans øjne gad jeg godt se ind i.

Forfatter: Heidi Vesterberg

Fra Madrid:


 

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>