Ingefærslik – tyg dig til dit daglige ingefærshot

zazvorove_bonbony_med_a_citronIngefærslik – tyg dig til dit daglige ingefærshot

Ingefærslik er ikke nyt for mig. Jeg har købt det i 100 år (altså I ved…), hos Den kinesiske købmand. Jeg lærte at bruge det, da jeg var heldig, at få akupunktur hos en af de dygtigste akupunktører i verden. Han hed Wu. Jeg gik der i fem år. Jeg betalte selv for behandlingerne, og han stod mig bi, da jeg sagde farvel og tak til sclerosemedicin, og derefter i mange år måtte genopbygge min krop. Han var* en helt.

“Ta’ det for at varme krop op, skabe energi” sagde Wu. Siden har jeg brugt dem primært i efteråret og om vinteren. Jeg har altid ingefærslik i lommen til lange gå/køre-ture.

ginger-chew-peanut-renee-voltaire-120-g-01-p

Renée Voltaire har lavet nogle økologiske udgaver, som jeg har smagt (fik dem tilsendt til at teste). Mango og peanutbutter smager de af. De er veganske og uden gluten.

De minder om dem jeg kender fra Kina. De her er fra Sverige. De er dyrere, mere eksklusive, men jeg tænker, at det er noget I selv kan mærke indeni, hvilke I har lyst til at prøve.

ginger-chews-mango-renee-voltaire

Ingefær er antiinflammatorisk og fuld af antioxidanter. Jeg sys’ I skal prøve dem, hvis I endnu ikke har smagt ingefærslik.

Husk der er lidt sukker i, så de skal ikke tyres ned uhæmmet…

*Wu rejste tilbage til Japan efter 15 år i Danmark med egen praktis. Da han elskede kone Yin fik cancer, og han ikke kunne helbrede hende, ville han tilbage til Osaka og studerer mere og undervise på Universitetet. Et tab for Danmark. Jeg tænker tit på ham og Yin.

Hvordan ser de ud? Se foto herunder (har taget en bid, så I ku’ se dem indeni)

Hvordan smager de? Sødt, blødt og vidunderligt (jeg elsker ingefær)

Er de nemme at tygge? Ja især Renée Voltaire’s er lidt blødere end de billigste af de kinesiske, dem der ligner de er i en pakke smøger

Kan man sutte på dem – og tage små bidder af gangen? Ja for pokker

Hvor mange må man spise om dagen? Jeg vil sige 3-5 stk dagligt. Ikke mere – ikke fordi man får skader i kroppen, men fordi det kan give diarré.

Er de meget stærke i smagen? Nej – de er lige tilpas, men de kan godt brænde lidt på tungen

#ingefærslik #antiinflammatorisk

adobephotoshopexpress_2016_10_26_134106

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>