Jeg er altså mest til bøger

Reklame

Jeg er altså mest til bøger

Jeg mener, at jeg elsker at læse en bog – på den gode gammeldaw’s måde. Jeg sidder i min sofa – eller ligger i min seng, og finder en ok position for kroppen – og min øjne hviler på bogens sider. Jeg laver ikke en skid andet – end at læse. Jeg går ikke. Jeg løber ikke !. Jeg kigger ikke på FB eller IG, jeg læser bare i min bog – og er inde i dét Univers, som bogen drager mig ind i (fagbog, krimi, skønlitteratur – what ever…)

Det er godt for mig – og for min hjerne. Jeg hører også lydbøger (periodevis), når mine øjne driller mig pga sclerosen. MEN DET ER ALTSÅ BARE ikke det samme. Det giver ikke samme lækre fornemmelse i min hjerne – og krop. Det er ikke ro. Det er nærmest lidt forstyrrende, for jeg kan ikke bare ligge stille og lytte – hele tiden. Jeg kommer til ! – at kigge på min Ipad eller tlf, jeg filer negle, jeg ordner papirer, jeg rydder op – eller lign. Jeg siger ikke, at det er decideret dårligt for mig, men jeg siger, jeg ikke får samme ro og hjernegymnastik samt hjerne”massage” (en god bog på gammeldaws manér gør mig mindre stresset – jeps***)

***Jeg har lige tracket min søvn efter læsning i en måned. Der har jeg kunnet se, at har jeg hørt lydbog sover jeg mindre dybt end hvis jeg har afsluttet dagen med en bog i hænderne i min seng inden drømmeland. Det har været meget tydeligt og drejer sig om over en times mindre dyb søvn med lyt-til-mig-bog!!!

Bare vi læser

Jeg er glad for at læse, og jeg har altid læst meget. Da jeg var hårdest ramt af sclerosen læste jeg INTET – men jeg lyttede til bøger ( først på kassette senere discs). Jeg lånte bøgerne på Dansk Blinde Bibliotek (der idag hedder NOTA).

I starten af bloggens levetid var jeg boganmelder herinde. Det har jeg ikke øjne til idag (grundet sclerosen og de utallige – 11 stks ialt – svær synsnervebetændelse). Desværre. Dog kan jeg dele min bog-entusiasme med jer alle sammen på Instagram og Facebook. Jeg elsker at dele gode læse-oplevelser med jer. Jeg er så taknemmelig for, at I også fortæller mig (og anbefaler mig) at læse.

Senest anbefalede Lone mig at læse “Hvor flodkrebsene synger”. Det er jeg Lone så taknemmelig for. Jeg købte den som LYD-BOG. Jeg elskede den. Den passede lige til mig – lige på dét tidspunkt. Jeg vil varmt anbefale den VIDERE.

OM BØGERNE PÅ BILLEDERNE:

TABITA: en bog, der gør ondt at læse, den giver kvalme og en ulmende uro indeni, men den er SÅ VELSKREVET og VIGTIG, at den SKAL LÆSES. Jeg har læst den een gang, og gør det inden året er gået en gang mere…

ANETTE’S NYESTE: Endnu en bog om hud og hudens liv. Det er lige mig. Jeg har hørt, at den er på vej til mig med posten, og jeg kan næsten ikke vente. “Seriøst bedre hud” hedder den, og den udkommer den 27 februar (på Jans og min 27 års kærestedag).

SKYGGEDANSEREN: Efterfølgeren til Omar’s succes DØDEVASKEREN, og den er ligeså hård og vigtig – ægte og rå som hendes første. Dén kvinde har jeg den største respekt for. Jeg bøjer mig for hendes STYRKE og måde at VÆRE I LIVET PÅ.

Hvor flodkrebsene synger har I læst mine ord, og Jakob Melanders nyeste udkom igår, og den har Jan givet mig i gave idag.

ENORM BOGORM – det er mig, og det var bare lige et BOGHEJ fra mig.

Møs til jer

2 Comments
 1. Tusind tak for dine bog-anbefalinger og betragtninger om det at læse. Jeg er helt enig i din oplevelse af at det føles “bedst” med en gammeldags papirbog 😉
  Fortsat god læselyst 🥰

 2. Jeg er enig med dig på SÅ mange områder, men lige her skilles vandene 😉 Jeg æææælsker bøger, men har skilt mig af med de fleste (næsten 300), fordi armene ikke vil/kan holde bøger mere, og derfor er min e-bogslæser guld.

  Lydbøger har jeg det lidt “svært” med, fordi oplæseren danner billeder af personerne, men jeg lytter af og til alligevel.

  Nogle fysiske bøger har jeg dog beholdt i mit miniminibibliotek 😀 Bøger der betyder noget for mig, eller som har været svære at få fat i 🙂

  Ha’ en skøn dag, skønne Ib

  <3 Mette

  PS – "like"-knappen er ude af funktion (væk, faktisk) 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.