Jeg har fået mig en DJ

Picture Jeg har fået mig en DJ.

Hør lige her.
Der skal skiftes gamle plader ud i mit hoved.
Jeg har ansat en DJ.
Min gamle ven Heidi.
Hun skal overbevise Ib om at nogle gamle plader, der ikke er gode for hende, skal smides ud.

Heidi er virkelig skrap.
Hun startede allerede i tirsdags.

“Ib, du skal gå på café alene. Din gamle sætning om at man da skal være flere sammen på en café, skal skrottes”.

Jeg gjorde det.
Det var simpelthen så vidunderlig en følelse. 
Det er ikke sidste gang, at jeg går i byen alene.
Nøj, hvor var det fedt. 
Jeg nød faktisk maden endnu mere end når jeg er to eller flere på café.

Igår havde Heidi endnu en sætning, der skulle smadres.
“Ib, det skal ikke være mørkt før du viser dig på gaden i løbebukser og træningstøj. Du kan godt gå ud og vrikke med den røv, der bliver ved med at vrikke, når du sætter tempo på. Det er okay. Gå ud i livet med oprejst pande og skid hul i at nogle kigger på dine deller, din breve røv, store lår og tykke ben. For du går.”

Jeg tog en løbebluse på. En tætsiddende. Et par løbebukser der går til knæene og mine træningssko. Min mand tog mig med i Frederiksberg Have. Der gik vi 2,6 km sammen hånd i hånd – med var også hundene. Igår formiddags. Det var meget svært for mig. Jeg følte alle talte mine deller, og jeg følte de analyserede min appelsinhuds spredning. Jeg har gjort det samme i aften. Det blev til 1,1 km. I mit kvarter. Med Fjolle. Det var faktisk værre. 
Heidi har virkelig sat mig på en hård og svær opgave. 
Denne plade skal jeg arbejde meget med. Den er ikke smidt ud af systemet endnu…

Idag skulle jeg til en event på Stay, hvor Clinique skulle præsenterer #cliniquesonicdk, deres nye rensebørste. Jeg har en buksedragt. Den er så flot. Med en cardigan eller jakke udover. For den har ingen ærmer.

Plade 1: “Du kan ikke vise dine bare arme, når du er i byen. De skal være pakket ind. 
Plade 2: “Du er nødt til at have flade sandaler på, for du kan få spasmer og falde, hvis du går i høje sko”

Heidi: “Idag tager du den buksedragt på og de fine wedges, du købte efter at have haft dem på til photoshoot i marts. Du ranker din ryg. Du spankulerer ind på Stay og op til eventen med bare arme og wedges på dine fødder”.

Jeg gjorde det. Jeg havde dog en lille blonde kimono med, som jeg lige slyngede over inden jeg gik ind-  men til og fra bilen flashede jeg bare arme. Jeg havde wedges på fra vi tog hjemmefra til jeg kom hjem igen. Jeg gik på brosten i dem. Jeg gik med dem. Jeg sad med dem. I en alt for lav sofa (i forhold til min frække ryg – endnu en plade jeg skal have skiftet ud – når Heidi opdager den).

Heidi som DJ er virkelig hip. Hun er der bare for Ib.
Jeg er klar til at skifte og vende flere plader.
Plader der har sat sig fast. Der er kommet ridser i, og plader jeg ikke gider høre mere.

Og i dag er det også meget gammeldags at eje plader, når alt kan streames.
Alle plader (LP’er og CD’er) skal dog ikke bare smides ud fra mit lager. Der er de rigtig gode plader, dem der gør mig godt, dem der giver mit liv glæde og kærlighed. Dem der holder mig fra fare og fejl. Der er mange plader, der gerne må opholde sig på mit lager. Det er blot dem, der begrænser mig i livet, der skal støves af, og i nogles tilfælde brændes på et bål. 

Jeg er godt igang.
Godt hjulpet på vej af Heidi som DJ og min terapeut.

Kender du det med gamle plader der begrænser dig? –
gamle sætninger du har overbevidst dig selv om er sande og “rigtige”.
Hvornår har du sidst ryddet op i din hjernes mange plader/sætninger?

Del gerne dine ord om dette emne med mig herinde i kommentarfeltet, hvis du har lyst.
TAK.

12 Comments
 1. Smukkeste, dejligste Heidi.
  Hvor er det bare fortryllende ord!
  Hvor er du bare sej, at du gjorde det!
  Det er hårdt – men lige så magisk – at man kan – om man vil – skifte de gamle plader <3
  For de gamle negative plader….de hører ingen steder hjemme <3

  Kys og Knus <3
  Fra mig der er igang med samme forandring…

 2. Jeg kender det. Same old song playing over and over…
  Men der er også noget andet, hvor jeg ikke selv er DJ.
  Som barn var der en af min mors veninder, som jeg så op til, der sagde: “Hold kæft, hvor har du grimme knæ, pigebarn”.
  En teenagekæreste sagde tit, at jeg var en spidspattet møgunge.
  En daværende sagde: “Kæææft, din røv er bred, når du står på alle fire”
  En rigtig god ven, jeg havde som voksen sagde, at jeg har sådan nogle buler på siden af lårene. (Ridebukselår).
  DE kommentarer tror jeg stadig på, og er ting, jeg skjuler og skammer mig over stadig i dag.
  Nåja, og så var der alle kommentarerne om mine skæve tæer og blege hud. Disse kommentarer er jeg kommet over. Men de andre. De sidder stadig. Nu bare remixet af min egen DJ.

 3. smukke smukke Sus, jeg hører dig. Jeg forstår. Sætninger som “dine fingre er fede som din fars søstres” “Din brede røv kan ikke sidde i et enkelt bussæde” “Hvor er det synd du er så tyk når dit ansigt er så smukt” og så videre – det er plader jeg har fået i “gave” som desværre ikke kunne byttes og leveres tilbage. De skal igennem brændingsanlægget hen af vejen. Skal vi starte et bål sammen Sus?

 4. Mine gamle plader spiller en sang, der hedder: “Folk, der ikke kender dig, kan nok ikke lide dig. Så du må hellere være ekstra sød med sød på for at have en chance. De to der, der står og hvisker, hvisker med garanti om dig”. Det er en dum sang, og den spiller heldigvis ikke så tit mere. Meeeen af og til kommer den med i programmet “Oldies but goodies”😉

 5. Dejligste Ibbe. Hun er go’ hende Heidi, hun er en tante Skrap, og det er godt at ha’ sådan én. Jeg kender de der dumme plader. Jeg har de grimmeste tæer, og brugte mange somre ikke tåløse sandaler..og slet ikke høje hæle med fri tå, for så var det bare min helt til grin, siden barndommen trademark lange tå der stak ud, som en gulerod.. Smilet med lukket mund, fordi jeg ikke lunne lide at vise mine tænder… Men værst af alt, altid ( eller meget længe) syntes at jeg var den værste mor, ever… Pga. families åbentlyse uenighed med min tankegang, og derfor udn held prøvet at gøre alt for ikke at gøre tingene på min måde, men på deres, med det resultat at keglen, naturligvis ramte helt ved siden af både mine ideer og deres… Stort rod… Skønt. 🙂 men vi er dem vi er, og vi skal bare lære at sige, her kommer jeg, ta’ mig som du er, what you see is what you get, for jeg er ikke kun god nok, jeg er bedre end god nok, jeg er den bedste mig der findes 🙂 <3 du dejelge Ibbe skriver det som altid så fint. Jeg er meget glad for at læse dine indslag. 🙂 <3. Du giver smil og kræfter 🙂 <3

 6. Sikke en fantastisk dj du har dig, kender de samme gamle numre som dig, skal bare lige have fundet mig en dj, som ikke har en rygrad som en regnorm 😉
  Men hvor er du sej, ved hvor svært det er at få vendt den skide plade….keep up the good work girl :p
  Stort knus til dig og dine fantastiske deller

 7. Åh elskede Kit – jeg kan ligefrem se dit mønster og høre din sang. Lortemusik. Du er så elskelig og dejlig lige som du er og jeg elsker når du selv ser det og handler derefter – bla når du træner!

 8. Maria din dejlige pige – hvis du holder af mine deller holder jeg også af og med dine 😂

 9. Øv, den plade kender jeg også Kit… Hviske tiske fnise tøserne de fniser altid af mig… :/. Dum dum plade. Men på de gode dage er vi da heldigvis ligeglade 🙂 <3

 10. Det var en rigtig god ide.. Jeg har lige fået mig en el-scooter, og jeg vil så gerne op og spise brunch. Men jeg går ikke rigtig på cafe alene.. Men det tror jeg da skal prøves nu jeg kan komme derop alene 😉 er så glad for min nye scooter.. Weee
  Og Ib… Du skal altid gøre hvad der er bedst for dig og hvad andre tænker er deres sag!
  Du er sej, at du har fået vendt et par plader.. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.