Julie Hastrups Farlig fortid

AdobePhotoshopExpress_2015_04_03_11:29:50

Julie Hastrup Farlig fortid

De Fem. Den femte. Bog i serien. Længe ventet. Både for Jan og jeg. Vi er begge fans af Julie Hastrup. Vi kender hende ikke. Fra medierne. Ser hende for lidt. I medierne. I følge os skulle hun sælge mindst ligeså godt som Blædel. Måske gør hun det? I don’t know. Jeg ved ikke om hun er f.eks er hundemenneske. Jeg ville gerne spørge hende. Hvis jeg fik muligheden…

Hun skriver i starten af bogen “Rufus ville blive fjorten år til maj. Hørelsen var stort set forsvundet, det samme størstedelen af synet, hvilket betød at den jævnligt bumpede ind i møbler og væggen – og dens ben var stive af leddegigt. Ligesom han egen krop. En sort tyngde lagde sig over brystkassen, klemte til og fik ham til at snappe efter vejret”. Sådan kan kun en hundeelsker skrive – eller en fandens god journalist. Jeg må vide det. Prøver at skrive til hende – vender tilbage.

Anyway det var så dejligt at Rebekka Holm var tilbage herhjemme. Vi havde begge savnet hende. Vi har begge læst de fire foregående krimier med Rebekka Holm, drabsefterforskeren. Åh, denne her, den femte krimi, skuffede ikke.

Uden at sige for meget, uden af røbe for meget, er der spænding og action for alle pengene. Der er flashback’s til 80’erne og en episode hos en landmand med et stort svinehold. Der er piger med lette sommerkjoler og friske jyske fyre i arbejdstøj. Handlingen beskrives udfra forskellige menneskers syn “på sagen”. Dette gør bogen meget læs-værdig.

Forbrydelserne finder sted i Jylland, og det er ret rart. Vent lidt. Forstået på den måde, at det jyske lokalpoliti må mande sig op sammen med en gæv jyde, der tilfældigvis lige er på stedet, men ellers arbejder i vores Hovedstad. Det giver den sejeste effekt. I love it. Som vestjyden, der bor i København. Nogle paralleller måtte der drages, Hø Hø.

Jan og jeg er helt oppe at ringe og giver begge bogen fem stjerner ud af seks mulige. Der er en hovedperson, vi begge holder meget af, som vi ikke hører nok om i bogen. Historien kunne snildt få seks stjerner, men fordi vi savner ham, får bogen fem stjerner med pil op, da vi sådan håber, at vi kommer til at læse om ham i seks’eren…

OM:

“Julie Hastrup er en dansk journalist og forfatter. Hun debuterede i 2009 med sin kriminalroman, der således var først bind i serien om efterforskeren Rebekka Holm.

“Farlig fortid” er titlen på det nyeste bind i rækken. Rebekka Holm bliver sat ind på jagten efter en livstidsfange, der er stukket af fra en ambulance en kold nat i marts. Dagen efter fangens forsvindingsnummer bliver en ældre eneboer fundet død på sit husmandssted lidt udenfor Ringkøbing. Manden er blevet stukket til døde med en høtyv.

I “Farlig fortid” viser det sig, at intet er, som det bør være. Kan Rebekka Holm klare den denne gang?”

Kan købes HER eller lånes på biblioteket (eller hos en ven).

Sideantal:322 Forlag:Rosinante

1 Comment
  1. Ej der fik du da lige sat en bog (eller fem!) på min ønskeliste – jeg er født og opvokset i Skjern (ikke langt fra Ringkøbing) så det er da en must read for mig, bare for at se om hun nu også har styr på det vestjyske 😉 Tak for anbefalingen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.