Kan du skifte sengetøj?

AdobePhotoshopExpress_2015_08_26_16:18:00

Kan du skifte sengetøj?

Jeg kan igen
Jeg bruger
Pusterum
Puderum
og bruger ordet pyt
Engang gjorde jeg det med stor glæde
Elsker nemlig nyt sengetøj på
Jeg gjorde det hver lørdag
Da vi gik på arbejde, Jan og jeg
Det var min tjans derhjemme
Af med sengetøjet
I vaskemaskinen
Sætte den til at starte, så sengetøjet var
klar og vasket, når vi kom hjem fra job
i Matas
lørdag eftermiddag
Så hang jeg det op på tørrestativet
og fandt det rene, pænt, sammenfoldede sæt i skabet frem
og lagde sættet på, gjorde klar til natteputning senere
Godt styr på sagerne, havde jeg
Men så kom sclerosen ind i vores liv
Trætheden, muskelslapheden og omstændigheder gjorde
at min yndlingstjans gik til Jan og vores rengørings-engle
ØV
For jeg ville gerne
Med tiden fik jeg mig møflet lidt ind på tjansen igen
og blev den der kunne kaste pudevår over vores tilsammen fire puder
Wuhu
Efter dette attak i sommeren 2015 fandt jeg steder inde i mig selv,
hvor jeg mærkede efter, virkelig mærkede efter, og fandt frem til,
at der er områder i mit liv jeg kan tage tilbage, for hvis jeg virkelig vil
så kan jeg …
Sengetøjstjansen er bare et af områderne

Idag vendte jeg tilbage til tjansen
Jan tog på arbejde imorges, tidligt
Jeg stod op, lavede mine øvelser,
vækkede Fjolle, og gik på morgentur
Vi fik vores foder, da vi kom hjem
– jeg en kop te,
og så rullede jeg persiennerne op i soveværelset
Lys brød igennem, jeg trådte ind på scenen
Jeg vristede det gamle sengetøj af, bar det ud i vaskemaskinen
tændte den
Gik tilbage, ind i lyset, spotlight, “her har I mig tilbage”
Jeg åbnede begge vinduer
Hang dyner og puder til gennemluftning i vinduet
Så fik jeg besøg (af min webdesigner)
Dejlig te og to timers snak om nyheder, der omhandler ibbyheart, senere
så gik Kitt
Fjolle skulle ned
Vi gik en lille tur
Hjemme igen
Spotlightet kaldte
Jeg tog vores dobbeltlagen
Lagde det på
BAM
Jeg gav puderne “tøj på”
BAM
Jeg gik i krig med dyner og dynebetræk
Jeg måtte gøre det om
to gange
Vendte vrangen ud en gang og
vendte vrangen ud igen
Det endte med
at mit sæt har vrangen ud
og Jans sæt er perfekt
PYT – jeg vender ofte vrangen ud
på mig selv
Så kan jeg også sove i det

Sengetøjet er lagt på
af mig
Det er rent
Det er tørret udendørs
Det dufter af sommer
Det er sprødt og lækkert
– men vigtigst;
Sengetøjet er lagt på
af mig

For nogen er det at skifte sengetøj
som at hive et stykke papir af en køkkenrulle
For andre er det så stort og begivenhedsrigt,
at det får sin egen blogpost

Skal jeg komme hjem og skifte sengetøj hos dig?
For jeg kan godt nu
Jeg har taget min tjans tilbage
– og jeg beholder den,
så længe jeg kan stå og gå
Så længe det ikke behøves at være perfekt
og gerne må være vendt lidt på vrangen
-det hele

Mon du kan skifte dit sengetøj?

20 Comments
 1. Sjovt at du lige skulle nævne dette, da jeg også elsker nyt sengetøj på men jeg kan desværre ikke for tiden, lider af fibromyalgi og har rigtig mange smerter, derudover er jeg igangværende med nedtrapning af min morphin, så det er lidt surt lige nu MEN jeg ser frem til den dag, hvor jeg også kan skifte hver lørdag igen ☺

  Tillykke med sejren, det er skønt med de sejre som man har savnet meget længe ☺

  1. Anne Mette – jeg hepper på dig – giv et pip når du når dit mål 1000 tak for ord – hverdagens små sejre er lykken ik?

 2. Nej, det kan jeg ikke. Jeg er kronisk syg som du. Jeg har kronisk træthedssyndrom. Nu hedder det bare Bodily Distress Syndrome. Men det gør ingen forskel for hvordan jeg har det… Skidt! Men jeg skifter sengetøj, selvom jeg ikke kan. Jeg gør alt muligt, selvom jeg ikke kan – for ellers lever jeg ikke… Så er jeg kun i live – og det er ikke nok…

 3. Søde Ib!

  Hver gang, jeg skifter sengetøj, puster og stønner jeg. Jeg sveder og bander og får arme så lange som et ondt år og så traaatte, som om jeg havde vasket sengetøjet på vaskebræt inden. Men – jeg får det lagt på … det tager en dag og hver eneste rent lagen, dynebetræk og pudevår er en SEJR! (du ved, hvad jeg mener 😉 )

  Så ja – det kan jeg … med hiv og sving 😀

  Tak for din ærlige, kærlige beskrivelse og pyt med vrangen. Ingen ser det, andre end du og din kærlighed 😉

  Håber på fortsat bedring og flere sejre. Keep it up <3

  1. Mette præcis præcis præcis

   Små sejre – og lange arme er super gode når vi skal svinge os i træerne 😂😂😂

 4. Du er så fucking sej, tak for at jeg må være med på din rejse tilbage, selvom jeg får dig til at gøre mærkelige øvelser!!

 5. Elsker duften og følelsen af rent sengetøj. Nogen gange kan jeg selv….De andre (de fleste) gange er min pige på 9 år verdens bedste hjælper. Jeg vil så gerne, og synes.min.mand har nok med alt det andet. Så sengetøj skift forsøger jeg så godt jeg kan,og sover også med det vendt på vrangen,hvis det er sådan det er lagt på.

  Sejt du har kæmpet dig tilbage 💝

  1. Heidi – i lige måde – mine “børn” – fjolle og blop er ik så gode hjælpere – på det pkt – men de kan (ku’) begge bidrage med så meget andet godt – som mine små hjælpere – i mit liv ❤️❤️❤️

 6. Åh, søde, seje Ibsen <3
  Elsker nyt sengetøj og nej, kan ikke selv lægge det på for tiden på grund af bækkenløsning. I hvert fald ikke lagen. Det er ikke smerten værd, når jeg kan lokke min mand til det.

 7. Jeg føler mig som en prinsesse, når jeg har lagt rent sengetøj på.
  Dejligt du beskriver hvor svært det kan være, når man har kroniske sygdomme ( jeg har 3 ) så frisk mod fremad.

 8. Du er simpelthen sådan et helt uundværligt forbillede, kære kære Ib .. SÅ glad for, du er min ven og lader os andre, som kan det hele med bare lidt ældningsslaphed, suge af din uimodståelige livsenthusiasme .. TAK for dig og duften af rent sengetøj … kæmpe torsdagsknus

 9. Her gik jeg og troede at jeg bare var pylret! Hvor er det dejligt at se på tryk at det KAN være svært at skifte sengelinned når man nu lige har så ondt, og hvor jeg genkender glæden over, når man KAN gøre det igen – måske med pauser – men at det lykkes uden hjælp.
  Tak for din beskrivelse – tror squ jeg lige går ind og skifter en gang ekstra 😀

 10. Jeg beundre dig så højt. ❤️ Dine ord, måden du bruger dem på, og når man ser dig… Har man bare lyst til at give dig et kæmpe kram, ( for min egen skyld, fordi du bare virker så skøn) og sige.. Kom lad os drikke en kop the sammen og bare sludre 😃 jeg er sund og rask, (slås med irritabel tyktarm, hvilket kan være drænede ) men jeg er “ørken enke “på 4. År da min bedre halvdel arbejder i saudi Arabien, han er dog hjemme få dage hvert månede, men vi har en lille skøn efternøler på 6 år, og det har ikke altid været lige nemt at være “alenemor” og jeg kan være døøøøød træt i perioder. Men det er jo en anden træthed, og det er sundt at blive mindet om.

Leave a Reply

Your email address will not be published.