Lad os tage en snak om shampoo

IMG_2894

Lad os tage en snak om shampoo

For mig, som frisørens datter, er det et emne, der er vigtigt. Sundt hår. Sund hovedbund. Rent hår. Rene varer. Meget plejende og genopbyggende. Volumeskabende. Rensende. Regenererende. Udglattende. Miljøvenligt. Effektivt.

Har jeg råd til at købe mine shampoo’er hos frisøren, så gør jeg det. Har jeg brugt alle mine penge på hundevelfærd atter, så køber jeg i Matas. Det er ikke altid et spørgsmål om det allerbedste for mit hår. Det er i særdeleshed også et spørgsmål om økonomi. Nogle gange bruger jeg Jans shampoo fra Matas. Det går helt fint. Nogle gange er jeg helt økologisk og vegansk. Nogle gange er jeg ikke.

I denne post vil jeg vise fire serier af shampoo og balsam, som jeg har brugt indenfor det sidste halve år.

I perioden med sund økonomi er AVEDA min ven. Smooth Infusion naturally straight passer perfek til mit hår. Det er i forvejen glat, og det glatte look holder længere med disse produkter. Havde jeg penge til det, brugte jeg ikke andet end AVEDA. Det er som om mit hår og AVEDA taler samme sprog. Køber AVEDA HER

John Masters Organics køber jeg igennem en veninde. JMO er meget nærende og genopbyggende, og kan tynge håret. Dog har jeg i perioder, efter meget toupering, hårlak og curlers (eller sygdom), brug for ekstra pleje. Der hjælper intet så godt som disse to udgaver af John Masters. Her i kæmpe gigant størrelser (473 ml). Forhandles bla HER

John Frieda Frizz Ease er den mest solgte linje i John Frieda. Det forstår alle, der har prøvet den. Der er ingen krus i håret ved brug af Frizz Ease. Nøj, hvor vi solgte mange produkter af Frizz Ease i Matas. Det er god kvalitet til prisen – og især må jeg anbefale 6 effects serum, der kommes i vådt hår. Jeg bruger den efter hver hårvask (også i AVEDA-perioden), for den er genial. Hverken tynger eller klumper håret. Den giver bare håret den sundeste struktur. Prøv den.

Så er der Keretin Smooth 7 Day fra TRESemmé. Produktet Heat Activated Treatment er perlen i denne serie. Bruges i vådt hår. Håret føntørres og styleren (glattejernet) tages frem. Efter grundig styler-brug (“glatten”) holder det glatte look i op til syv dag (i op til fire hårvaske). Liva og Lea testede den i sommers. Jeg hopper med i deres review; den virker.

Jeg vil gerne have en dialog igang om shampoo. Vil I hjælpe mig?

Vil I i kommentarfeltet skrive udfra hvilke kriterier i vælger hårshampoo?

 • pris
 • miljøvenlighed
 • effekt (glat, volume, krøllet, farvet etc)
 • uden parabener
 • brand (Matas, John Frieda, L’Oreal…?)
 • skumeffekt
 • duft (skal den dufte af sommer, ingenting eller blomsteroget?)

Jeg vil gerne lave nogle fede HÅR-giveaways – og jeg SKAL bruge jer som vejvisere for hvilken “vej vinden og håret blæser”, hvad I helst vil vinde…

IMG_2896

 

IMG_2907

 

IMG_2898

 

 

30 Comments
 1. Jeg vælger udfra miljø og pris. Du anbefalede Matas Naturserie og den bruger hele familien nu. Den er et scoop. Tak Ibbe

  1. Åh hvor dejlige Anna – Jans favorit og jeg er også vild med den – med Goji bær så cool altså

  1. Har også købt mange Elvital i sin tid – mest da jeg var ung – de duftede så skøøøøønt altså

 2. Jeg har virkelig skiftet shampoo ofte, og været omkring Redken, Sebastian, KMS California, 3 More Inches, Paul Mitchell etc.
  Sidste skud på stammen for mit vedkommende er dog Ingredien, som kan fås uden parfume og svanemærket. Det er da lækkert. Jeg bruger den med protein, og er du vimmersvej den er god til mit hår. De er ikke så dyre, og føler man får rigtig meget for pengene. Shampooen skummer ikke så hurtigt, men skal lige hjælpes igang med en sjat vand 🙂 I love it.

  1. Mette V – har tilgode at prøve Ingredien – men har fået det anbefalet før – det lyder rigtig lækkert – tak for tip honey

 3. jeg er desværre nød til at gå efter prisen som det første da pengene ikke er store
  dernæst går jeg efter effekten og duften og så miljøet

 4. Jeg vælger mest ud fra duft og økonomi, kan slet ikke have når håret er helt affedtet efter vask, den skal gerne være drøj i brug og skumme godt, har en ordentlig tyk manke og hvis ikke den skummer ordentligt føler jeg ikke at jeg kommer helt i bund..
  Har været rigtig glad for tigi bedhed og aussie og så bruger jeg også altid hårserum i vådt hår…

  1. ÅH Maria – Aussie og Tigi de skummer så frækt – yes baby – køber nogle gange Tigi hos Nicehair – i kæmpe str. – genialt

 5. Jeg bruger pris, effekt og brand som rettesnor, når jeg køber shampoo.

  Har et meget fint “fe-hår” og er pt. meget glad for Gun-Britt’s Volume Shampoo. Den fås ofte billigt i Matas – og som bonus dufter den virkelig godt.

  1. Den har jeg glemt Anne – det er rigtigt, den er super til os med fe-hår… Har du prøvet hendes olie til kroppen? Den er skønno

 6. En kombi af effekt og pris. Elsker Redken. Men Doves intense repair hårkur er helt fantastisk til prisen! (18,- i normal – hamstre hamstre hamstre)

 7. Jeg går efter produkter der er så grønne som muligt, lige nu bruger jeg også Ingredien, men er også glad for Phillip B.
  For mig er det vigtigere end pris

 8. Jeg vælger ud fra pris, effekt og duft. Den må ikke indeholde parfume og æteriske olier m.m., så den skal være helt duft fri. Derudover må den også gerne være uden parabener, men ikke et absolut krav.

  Jeg tåler ikke parfume særlig godt, så derfor udelader jeg det som hovedregel i alle mine produkter med få undtagelser.

  Det er vigtigt for mig mit hår bliver nemt at rede ud og ikke kruser.

  Jeg synes det er en jungle at finde hårprodukter, det være sig både shampoo, balsam og styling som opfylder mine kriterier, specielt fordi mange gode produkter indeholder en form for duft.

  Lige pt bruger jeg matas natur serien i shampoo og balsam. Jeg er vild med shampooen, men synes ikke balsamen er så god (dog er jeg fan af leave in balsam sprayen derfra til min datter på 2½ år).

  Jeg har også prøvet stort set alle shampooerne fra Purely professional, men de fungere bare ikke for mig. Mit hår bliver så svært at rede ud og kruser. Jeg kan dog godt lide deres balsam, men synes den er for dyr.

  Styling er der hvor jeg har flest problemer med at finde produkter. Jeg har fundet en hårlak og tørshampoo fra matas uden parfume som jeg er glad for. Men mangler en krøllecreme, varmebeskyttelse og tekstur spray.

  Har du anbefalinger til mærker som opfylder mine krav, som jeg eventuelt skal kigge på?

  Jeg har lyst, langt hår, som er fint og glat.

  1. Mette har du tjekket dette mærke ud? http://www.stylebox.dk/brands/brand-lernberger-stafsing
   Styling produkter i Matas egen serie – især krøllecremen er jeg tosset med – har du prøvet den? http://www.matas.dk/matas-curl-cream-100-ml men der er godt nok lidt parfume i – meget lidt – det er sidste ingrediens på inci-listen

   Sys også selv det er svært at finde styling uden parfume – lover at pippe hvis jeg falder over noget der er effektivt og uden parfume – sys STUHR’s serie uden parfume er god – også deres balsam spray

 9. Jeg vælger gerne parabenefri shampoo og balsam 🙂 dette er et krav.

  Men hernæst vil jeg også gerne have noget som virker udglattende og er godt til slidt hår.

  Sidst vil jeg også gerne at den dufter dejligt 🙂 gerne af “ren” og frisk.

  Miljø, brand og skumeffekt overvejer ikke ret meget, og prisen overvejer jeg først når de andre krav er opfyldt…

 10. Mit hår skal i hvertfald forkæles. Kan huske dengang jeg som 12/13-årig fik klippet håret i en kort page efter ordre fra min mor……jeg var ikke glad!!! Og siden har jeg gjort ALT jeg kan for at holde det LANGT , pænt og velplejet. Måske derfor bruger jeg alt for mange penge på hårprodukter, gerne Phillip B. eller John Masters……. Og aldrig (med mindre jeg er fuldstændig på røven) de billige fra supermarkedet. Heldigvis kan de fleste lækre produkter oftest fået til meget rimelige penge hvis man beholder fra England 🙂 Og så køber jeg tilgengæld billige strømper i Netto.
  Generelt går jeg op i produkternes duft, lækkerhedsfaktor, ofte økologi og hvad der passer til mit lange hår 🙂

 11. Jeg er ultra loyal Purely Professional bruger!
  Uparfumerede produkter er blevet vigtige for mig og min hovedbund, fordi jeg vasker håret dagligt (ja, jeg ved godt, at det er fy, men det er nu engang det, der fungerer bedst for mig! Og jeg får som regel også ros for at have sundt hår ;-))
  Derudover er det vigtigt for mig, at der er en balance. Jeg har fint hår med tendens til at fedte, så produkterne må ikke tynge. Men samtidig skal der noget pleje til. Og der er det, at PP brillierer!
  Volumen shampoo holder jeg mig som regel fra, de er alt for udtørrende…
  Gad dog godt finde et godt, billigt alternativ til når pengene er små.

 12. Jeg prøver lidt forskelligt. Man kan jo købe de dyre frisører shampooer på nettet til en billig pris. Så det er der de bliver købt.:) Men syntes ikke altid pris og hvor go de er passer sammen.

  1. Ikke altid – du har ret Bente – udgangspkt er som regel- at kender man sin hår type – helt til BUNDS – er det nemmere at vælge shampoo

 13. Altså – hvis vi taler en måned, hvor økonomien ikke gisper efter luft, så elsker jeg L’Occitane Aroma Repair serien, den lufter lækkert, gør et eller andet vildt godt for mit garn og giver mig god samvittighed på miljø kontoen. På en andenplads ligger John Masters, der også giver godt på hele miljø-øko samvittigheden, og er lext med lex på.
  Er det en måned som de fleste, så har jeg en sær, ubeskrivelig kærlighed til fructis nutri repair 3, der giver glat og glansfyldt manke. Især hårkuren er et budget hit, specielt når de har den som spotvare i Netto (jeg hamstrer vidst nok, ifølge ham jeg deler liv med)!

  1. Katrine – ej den der L’Occitane har jeg aldrig prøvet – den tror jeg jeg vil ønske mig af min mand, der arbejder i Lufthavnen, hvor de fører mærket – god idé Ibbe – og tak K

Leave a Reply

Your email address will not be published.