Mor og baby i topform

Skærmbillede 2015-08-24 kl. 15.35.27

Mor og baby i Topform

Når denne bog (længe ventede – om Lisbeth Salander) udkommer samme dag (den 26.august 2015) som “Mor og baby i topform”, så sys’ jeg altså lige jeg vil bakke denne bog op med lidt omtale…

Mor og baby i topform‘ er en ny bog til nybagte mødre og deres babyer. En hyggelig træningsbog. Her er ingen løftede pegefingre over, at man som spædbarnsmor ind imellem må droppe træningen efter en nat uden søvn.

Bogen, som er skrevet af journalist Sarah Galan, er blevet til i løbet af datteren Isabels første år. Sammen med fotograf Camilla Stephan opstod ideen om at lave en bog, som inspirerede nybagte mødre til at komme i form.
”Vi vil give nybagte mødre inspiration til en sund, glad og stærk hverdag med masser af plads til at nyde samværet med sin baby,” forklarer Sarah Galan.

For Sarah Galan har træning spillet en central rolle i mange år. Hun trænede en del gennem sin graviditet og regnede med, at hun hurtigt ville være i gang igen efter fødslen.
”Men så sad jeg der, med min lille varme klump, som ikke bare var mit livs kærlighed, men som også krævede mig konstant. Og lysten til at smutte af sted til træning lod pludselig vente på sig,” siger Sarah Galan.
For Sarah fungerede kun én slags træning; den hun kunne lave hjemme på stuegulvet sammen med sin baby. Derfor udviklede hun et træningsprogram, hvor hun i mange af øvelserne bruger sin baby som vægt. Øvelserne er alle nøje beskrevet og illustreret i bogen. Øvelserne er samtidig tilpasset den nybagte mors krop måned for måned. Der er nemlig ikke mange sunde gevinster at hente, hvis den nybagte mor går for tidligt i gang med at træne efter fødslen, eller hvis træningen er for hård og stresser kroppen. Samtidig giver bogen inspiration til tumleøvelser med baby, som ifølge Sarah Galan giver barnet et unikt samvær med sin mor, ligesom man styrker barnets fysiske og mentale udvikling.
”Hvis du følger træningsprogrammet i bogen får du en stærk og sund krop, der er i topform til en hektisk hverdag som mor. Der er ingen garantier for, at du taber x antal kilo. Men du vil få mere energi og overskud til at nyde livet,” forklarer Sarah Galan.

Om forfatteren:
Sarah Galán (f. 1979) er uddannet journalist fra RUC og arbejder som selvstændig journalist med speciale i sundhed, træning og kost. Hun skriver artikler for en række magasiner, heriblandt I FORM, Aktiv Træning, Femina, Move by Femina, Lime og Vores Børn. Sideløbende har Sarah siden 1999 arbejdet i både den danske og den internationale fitnessbranche som fitness- og holdinstruktør og som underviser på internationale træningsuddannelser for instruktører. I sommeren 2014 blev Sarah og kæresten Casper forældre til Isabel.

Om fotografen:
Camilla Josefine Stephan (f. 1981) er uddannet fotojournalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Hun arbejder som selvstændig fotojournalist for avis-, magasin- og virksomhedskunder og som billedredaktør hos Polfoto. Desuden er hun co-founder af det kreative kontorfællesskab Kopenhagen Collective og butikken Tribute i Gothersgade i København. I sommeren 2013 blev Camilla og kæresten Rasmus forældre til Smilla.

Titel: Mor og baby i topform Forfatter: Sarah Galan Fotograf: Camilla Stephan Forlag: Politikens Forlag

Pris kr 300 Sideantal 260

Se mere HER

IB SYS’: Jeg studsede lige lidt, da jeg fandt bogen i postkassen. “Kan man bruge hunde til at tumle med?”, tænkte jeg… Så satte jeg mig ned og læste i bogen, og fandt den noget så dejlig, varm og topinspirerende. Den perfekte gave til den nybagte mor, på fødestuen, hjemme i stuen, der hvor du møder den nybagte mor med gaver. Især god til kvinden, der er blevet mor, og allerede har en forkærlighed for træning. Jeg synes også, den kan bruges til kvinder, der er blevet mødre, der aldrig har set et fitness-center, for sværere øvelser er bogen altså heller ikke fyldt med. Alle øvelser kan laves derhjemme, og de er meget fint beskrevet udførligt og i et behageligt sprog. Der er også opskrifter i bogen på mad til dig og din baby, nem og sund mad (se billeder nederst). Billederne i bogen er jeg forelsket i. Der er nårh og nussegøj og bullerbasse i mine øjne, når jeg ser de søde babyer og deres mødre. Flotte farver og noget så dejlige billeder.

Til alle kommende mødre derude, ønsk Jer denne bog. Til alle der kender en gravid – denne gave er et godt bud på en særlig gave.

Jeg fortsætter herhjemme med at tumle med Fjolle. Men jeg kommer aldrig til at bruge ham som vægt. Han er simpelthen for tyk efterhånden – og så er han en “sprællemand”. Der er babyer altså nemmere at ha’ med at gøre…

image
Fire “klip” fra bogen

 

image 2
Fire “klip” fra bogen

 

#morogbabyitopform #baby #tumleøvelser #politikensforlag #sarahgalán #camillajosefinestephan

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.