Mormor, Oriflame og retro

Picture

Det er så retro og “mormor” at se Oriflame på mit badeværelse.
Min mormor var fast abonnent på den månedlige pakke fra Oriflame dengang i 70’erne og 80’erne og det til trods for, at vores familie jo havde rigelig adgang til Matas goodies (min tante var materialist). Jeg var ofte med til at åbne månedens pakke fra Oriflame hjemme hos mormor og morfar- og det meste kunne bruges og var gode gedigne produkter. Det var så hyggeligt. Der var også et katalog med, hvor man kunne krydse af og bestille nogle nye varer. Det hyggede vi os med, min elskede mormor og jeg.

Men så voksede jeg op – og blev “snobbet” – og så var Oriflame bare et postordre brand som en materialist naturligvis ikke kunne tage seriøst. Dengang skulle produkterne have et High Cosmetics navn, for at de var gode. Hvis det hed en Lancôme creme eller en Estee Lauder creme, ja så var de gode – no questions asked. 
Men så kom slut 90’erne, hvor vi begyndte at tale om indholdet i produkterne, om økologi, om “naturlig” og om parabener og lign, og så begyndte vi at bruge hjernen, når vi valgte vores cremer. Vi tillod os at tænke, før vi handlede ind – og vi krævede at producenterne fortalte os om ALLE indholdsstoffers oprindelse. Senere er der kommet certificeringer til – og det er dejligt, at man altid kan læse på produkterne ALT, hvad de indeholder.

Tilbage til Oriflame. Jeg har nu læst op på hvor Oriflame er idag, i forhold til dengang, hvor jeg kendte dem via mormor. Siden dengang har jeg kun mødt Oriflame på  badeværelser hist og pist, men så blev jeg abonnent hos GOODIEBOX, og de sendte, med deres december box, en Oriflame trio øjenskygge med ud, som jeg simpelthen har været ret glad for. I starten ville jeg ikke indrømme (overfor mig selv), at skyggerne var gode. Hallo! for det var jo Oriflame – men jeg kom da lige ned på jorden, da jeg tog mig selv i,  i nærmest blinde, at vælge den skygge i skuffen fremfor de mange andre mærker jeg har i min makeupskuffe. Hmmm, Oriflame…


Picture

Da jeg fik min GOODIEBOX i sidste uge – var der endnu et Oriflame produkt med i boxen. 

Det var et ECO certificeret produkt med et af mine yndlings certificerings mærker på*. 

Det er en god gedigen øko dagcreme, der er fri for alt det grimme. Konsistensen er fin, og minder om meget andet økologisk creme. Pumpen virker fint, men der kommer meget ud med et tryk. Den dufter af lidt rosmarin – meget mildt.

Jeg giver denne creme fire ****  stjerner ud af seks mulige.
Den koster kr 312 for 50 ml – og da er det smart, at det koster kr 119 for et månedsabonnement hos Goodiebox – og at den var lige var med (blandt mange andre GOODIES i januarudgaven) i boxen. SKØNT!

Pumpen doserer for meget – og den nulrer lidt, hvis man ikke lader den tørre inden man kommer sin makeup/BB creme på. Men den gør huden blød og glat – og så får den en stor stjerne ekstra for certificeringen – altså tre stjerner plus en stor for især “vegan-stemplet” – fire ialt.

Jeg vil i hvert fald holde øje med Oriflame fra nu af.
Anmelder øjenskyggen om lidt.

Hmm, mormor havde åbenbart fat i noget – dengang da jeg var lille.
“Mormor, er det dig, der har hvisket GOODIEBOX i mit øre – der så har sendt mig Oriflame fra dig”???

Jeg har meldt mig ind i deres kundeklub nu. Heldigvis er månedspakken sløjfet – men der skulle komme masser af gode tilbud lover de. Jeg vil holde øje med deres andre Vegan-certificerede eco-produkter fremover.

Jeg er total retro, sådan føler jeg mig i hvert fald – nu som medlem af Oriflames store kundekartotek. 
Jeg tror mormor Ketty smiler til mig lige nu – oppe i himlen – og helt sikkert har sladret til min mor allerede; – “Din datter er medlem af en postordre-kosmetik-kundeklub”…. HA ha ha – JA, grin i bare i dejlige to savnede, men når jeg bliver gammel og vi ses igen engang, så må i gerne kysse mine silkebløde, rene og naturlige rosenrøde kinder”…


Picture

Yndlingscertificerings-mærke – et af mange

Hold øje med dette mærke.
Det er altså bedst, når der ikke er ingredienser fra dyr i vores skøndhedspleje-  OGSÅ!.


Oriflame siger selv om produktet:

” Innovativ og naturlig dagcreme med multiaktiv anti-oxidant, som hjælper med at genopbygge ansigtshuden og styrke den beskyttende barriere, der bekæmper skønhedsfejl. Natural Pro-Blend™ formel med Fairtrade shea smør og Fairtrade organisk kokosolie sikret i topmoderne lufttæt emballage. 
Dermatologisk testet. 50  ml. Pris kr 312″

1 Comment
  1. Kære Heidi
    Det er lang tid siden at jeg var medlem af Oriflame, men du har idag givet mig lyst til at blive medlem igen.
    Hilsen Karen I

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>