Når basilikum mikses med citrus

Når basilikum mikses med citrus

Hjemme hos mig:

Altså først kom Guerlain, så Jo Malone og så Korres. Faktisk kom aromaterapien først. Jeg miskede selv basilikum med citrus i destilleret vand, og jeg brugte det til gaver med stor succes – faktisk. Jeg kom det i fine brune plastflasker med spray, og opfordrede modtagerne til at bruge den som rumspray eller parfume. Jeg lavede også scrub’s og bodyoils med komponenterne; basilikum, orangeblomst, citron og mandarinolie. Det var kræs for kendere.

På en ferie

På en ferie på Gran Canarie – way back, faldt jeg over Guerlain’s Aqua Allegoria-serie (fra 1999). Jeg forelskede mig i Mandarine-Basilic-udgaven. Jeg har ejet (er I klar?) fem af dem. Nu er jeg ved bunden af den seneste, men har heldigvis fået to der ligner. Senest har Jan købt Mandarine Basilic til mig i lufthavnen, men hele Guerlain’s serie forhandles også hos Sephora.

Jo Malone Lime Basil & Mandarine Cologne

Ved en event med Jo Malone fik vi Lime Basil & Mandarine colognen. Jeg kendte den allerede, og elsker den. Hvis I skal prøve en god engelsk parfume, der giver komplimenter, er det præcis dén, jeg vil anbefale. Den er delikat, frisk, mild, likeable og holder godt på. Jo Malone fås bla i Magasin – også online.

Priserne er fra 440 – og op. Tjek det selv ud på hjemmesiden. Husk at sniffe, når I møder Jo Malone ude i livet.

KORRES Basil Lemon Cologne

Den seneste, jeg har fået tilsendt, er fra KORRES. Den fås i Magasin til kr 279 for 100 ml. Det er en fantastisk pris for en basilikum-duft, der går lige i sjælen via sensorer i tuden. Tjek den ud – også på jeres ferier ude i verden, hvor Korres er store i Grækenland, Spanien og også i Frankrig.

Hvorfor basilikum i parfumer?

Basilikum lindrer sjælen – harmoniserer, beroliger og skaber nærvær. Ja den gør. Har I duftet til et basilikumblad? Har I drukket basilikum te? Har I prøvet at gnide et basilikumblad på håndledet? Prøv det.

Ja, jeg ved godt basilikum mest er det vi spiser med mozarella og tomater, men ikke herhjemme hos os. Her gør vi både det ene og det andet – i mad, i bad og på huden.

Hvad er så forskellen?

  • den, der dufter mest som en “rigtig” parfume er Guerlain’s
  • den, der dufter mest af THE REAL DEAL er Jo Malone’s
  • den, der dufter mindst af basilikum men mest “vandet” er KORRES’
  • den, der dufter mest af basilikum er Jo Malone’s
  • den, der dufter mest af mandarin og citron er Guerlain’s
  • den mindst koncentrerede er KORRES’ (men også fremragende pris, hvis I vil lege lidt med basilikum på huden, som parfume

#basilikum #parfumer #jomalone #guerlain #korres

 

2 Comments
  1. Lyder lige som mig👍 vil prøve Korres jeg synes de laver nogle fantastiske læbepomader er vild med den kvalitet de har👍vidste ikke der blev lavet parfume med urter men det skal prøves 💖 tusind tak for endnu engang at du tager mig ind i en ny verdenen 💖💖 ha en dejlig mandag er sikker på den bliver fantastisk 💜💖👍

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>