Planteskoler

Planteskoler

Da jeg var lille tog jeg ofte med mine forældre (eller mormor og morfar) på planteskole (tror det hed Skads blomstercenter – et eller andet). Det var dér man handlede planter til haven.

Idag har supermarkederne også fine planter, men jeg elsker planteskoler og lokale blomsterhandlere, så 95% af vores indkøb af planter og blomster foregår ved de to sidstnævnte steder.

ELLER jeg får stiklinger og frø fra venner.

For vi har en tagterrasse, som jeg elsker overalt i dette Univers. Jeg gør det bedste, jeg kan, for at gøre den så rar og dejlig, som det er muligt – med de penge vi nu har, og med den sclerose-krop jeg har. Jan er min wingman, og er altid den, der tilslutter vandslange og bærer vand i kanderne ud til mig. Så han er faktisk også min vandbærer høhø

Blomsterne skal have vand

Jeg nipper og planter, hypper kartofler, når det er tid, jeg snakker til blomsterne, og jeg gør ALT for, at det ikke skal være perfekt, men mest bare være dejligt. Jeg kan godt lide ukrudt, og jeg elsker, når der skyder blomster op af de fine sten, som tagterrassen er pyntet med. Jeg går efter mangefarvede sager, og jeg går efter det hjemmedyrkede. Når det går lidt for slow med spiring, så går vi på planteskoler, og shopper.

Billedet øverst er fra i torsdags, hvor vi købte lidt løvemund og andet – samt tre tomatplanter (Sungold).

æbletræ, violer, forglem mig ej, bellis …
lupiner, løvemund,  rhododendron (en jeg har haft siden 2006), kærminde …

Ville ønske I alle kunne komme herop til en kop

Jeg ville ønske, at I alle kunne komme herop til en kop – kaffe eller et glas rosé. Jeg har blot lige skrevet dette for at pippe om vores lille oase, og også for at vise den frem – so to speak. Her er så dejligt. Vi deler tagterrassen med vores kære naboer. Vi har alle hvert vores stykke. Det er så rart.

Lupinknus fra Ibbe med ønsket om en god uge til alle

6 Comments
  1. Hvor er det fint! Jeg gik fra altanhave for 2 år siden til rækkehushave og jeg ELSKER det! Tænk at jeg synes, at havearbejde var en pestilens, da jeg voksede op og skulle hjælpe med at ordne den park af en have, som mine forældre har i Skjern! Nu tigger jeg blomsterfrø, stiklinger osv. af næsten alt hvad der er i den have 😆

  2. Er ny begynder ud i tomater, skal “nippe” ? altså små side skud? For at give krudt til de tykke stængler ?

    1. Jaaaa præcis som du skriver – for krudt til moderstamme 🌸❤️❤️ nip nip nip 😍😍😍

Leave a Reply

Your email address will not be published.