Sikken et (H)år 2015

 

2015  – jeg mistede min første hund, og jeg mistede mit hår (i hvert fald meget af det). Det var det år. Eller…   Året 2015-status om mig mig mig holder jeg denne gang for mig selv – det meste i hvert fald. Den er skrevet. Den er læst – og jeg har forstået. Så fik jeg det ud. Imens jeg skrev “Året 2015” græd jeg som en pisket. Det har nemlig været et hårdt år. At miste er forfærdeligt. At miste et elsket menneske – eller dyr – er “små-sjæle-bidder-berøvende”. Mit sjæl er forevigt forandret efter i år. Jeg har lært så meget, nyttigt, lærerigt og barskt. De venner, jeg troede ville være der for mig 100 %, har ikke været der. Nye venner – og andre end dem jeg troede -steppede op, og var der for mig 110%. Lærerigt. Nyttigt.

Hvert år, når nytårsaften nærmer sig, plejer jeg at tænke “fuck, så blev heller ikke dette år, året hvor jeg tabte mig”. I år kan jeg ikke tænke det da. Jeg tabte mig tolv kilo i sommers, da jeg var en kende syg (attak), og de 12 kilo har jeg, mirakuløst nok, holdt væk. Så status i år er, at jeg har tabt et kilo hver måned (sådan set). Hvor jeg plejer at tænke “hvis bare jeg var tyndere, så ville alt være bedre”, tænker jeg mere noget ala – giv mig de tolv kilo og Blop igen. Blop’s idealvægt (som han nærmest aldrig har vejet høhø) var nok omkring de tolv kilo, så det passer meget godt med 12. Jeg har tabt mig – og tabt Blop…

De tolv kilo der er ikke noget, jeg sådan har flashet, snakket eller skrevet om. Det er jo bare fedt. Til gengæld er det heller ikke noget nogen har kommenteret. Jo bag væggen har nogle af Jer følgere skrevet til mig “Ib, i dine videoer ser det ud som om du har tabt dig, har du det?”. Jeg har brugt samme svar til alle, der har skrevet “jeg har tabt mig lidt – og håret meget”. Min fysioterapeut og mine nærmeste har sagt “flot Ibbe, det er pæææænt, at du har tabt dig”. “Okay, det er bare fedt…” har jeg svaret…

Jan og min fysioterapeut har bedt mig købe (eller ønske mig nye underbukser), for de er alle sammen blevet for store. BH’erne er bare blevet spændt ind – og op. Vores husengel har syet mit tøj ind. Ellers hænger det bare lidt løsere…

Jeg har tabt en hund. Jeg har tabt noget fedt. FLOT HEIDI DA. Her sidst på året efter skriv om året – sidder jeg med den der sære smag i munden. Det er ikke gylp, sure opstød eller belægninger på tungen. Det er sådan mere syrligt. Syrisk.

Jeg er ALDRIG politisk herinde. Det er en deal, jeg indgik med mig selv, da jeg (for snart tre år) siden startede med at blogge som Ib by heart. Det holder jeg fast i. I ved jo efterhånden godt, at jeg er hippieagtig alligevel… Men den der syrlige smag i min mund kommer sig af, at jeg får ondt i maven, når jeg ser nyheder, og det handler om nye regler og retningslinjer for mennesker, der er flygtet fra land, by, hjem og hus – og fra familie og kæledyr. Jeg får ondt i maven, fordi jeg ikke forstår retorikken. Hvorfor så hårde? Hvorfor så brutale? Hvorfor så mistroiske? Hvorfor så nådesløse?

Jeg forstår det ikke.

Jeg forstår dog det, at jeg selv kan bidrage med små ting og sager (bla i mit eget hood), hvor flygtninge bydes velkomne. Frederiksberg kommune er ret storsindede og venligtsindede på det punkt. Det gør mig glad indeni. Så for ikke at blive politisk vil jeg blot med disse ord slå fast, at selvom vi kan være uenige om flygtninge, så kan vi godt blive enige om, at vi selv bestemmer, hvordan vi behandler dem vi møder på vores vej, der er flygtet til vores land. Den ret har jeg lært i år. Jeg bestemmer selv, hvad jeg gør, for at hjælpe de flygtninge, der kommer i min by, mit land. Jeg kan give aflagt tøj, legetøj, pengebidrag til organisationer, der hjælper og andet. Vi bestemmer selv, hvad vi gør, og om vi gør noget for at hjælpe. Den ret har jeg overlevet på hele året, når jeg har fået ondt i maven – og tårer i sjælen, når flygtninge er blevet talt ned og talt ilde om i nyhederne. Det har lindret min smerte – at bruge min ret til at gøre lidt – godt…

Hår. Ja, jeg har tabt halvdelen af mit hår. Min kloge læge siger “det er stress forbundet med smerter grundet det store attak i sommers, og al den medicin vi måtte lindre dig mig. Det gror ud igen. Smil Hanneheidi smil.” Så det gør jeg.

Ibbyheart-bloggen bliver mere og mere kendt, og vigtigst – ANERkendt. Jeg mærker det. Jeg ser det på de flotte tal, og jeg er så taknemmelig for, at jeg har skabt en platform, hvor det kan handle om tis, tutorials, turmeric, toppen af poppen og tanker. En platform, hvor der er en god tone, en særdeles venlig tone, og gode energier. Det er JER, jeg takker for det. JER. I tager imod mine skæve inputs, blogs, videoer og imperfections med stort overskud og overbærenhed. TAK FOR DET KÆRE JER DER LÆSER MED.

Den gode tone passer så rart i mit hjerte. Der hvor hende “Ibben” bor. Dette år er jeg blevet kaldt ufattelig meget. Åh min Gud da. Jeg er blevet kaldt ved min mors navn HER. Jeg er blevet kaldt Ibba (tak Eva K), Buddha, Oprah, Ibsen, Santa Ib etc.

Jeg har disse navne som alle er ok: Heidi, Hanneheidi, Ib, Ibbe, Bedste Ib, Pip, Gudmor, Moster, mor Ib etc … Jeg har et navn, som jeg håber, at vi i 2016 kan kyle ud i Universet, hvor ham Astronaut Andreas kan forske i det. Jeg gider ikke, at I kalder mig IBBY. Jeg tilgiver Jer altid, men jeg pines i mit hjerte…

Min blog hedder Ib by heart. Oversat-agtigt; Ib af hjertet = Ib all heart-agtig. IKKE IBBY HEART. Get it?

Hvis 2015 skal indeholde noget meget givende for mig, ja så er det at alle har et godt helbred, og at ingen kalder mig Ibby. Så deeeeeet. Sådan kan hende med mange navne blive en gnavpot med sur hønserøv som mund (men med et stort smil under overfladen) – bare I ikke skriver “Ibby, du er rar”. For så ender det med at jeg en dag må lave en video, hvor jeg mooner Jer, og ender med røven bar. Siger det bar’ …

Dette var mit skriv til bloggen om 2015. Så forestil Jer lige den “avis”, jeg har skrevet til mig selv om tårerne over Blop, vennerne der hjalp, dem der ikke var der, attaket der næsten fik mig – helt, og så forestil Jer alt det gode, jeg også skrev om sommerferien med barnebarn, ferien i Grenå, veninderne der bar mig igennem mit attak og tabet af Blop, Jans styrke, da jeg var lagt ned, og han måtte bruge sin ferie, på at passe mig – og alt det andet af godt og ondt i 2015. Så synes jeg nok lige, at jeg har været nænsom med disse ord. For 2015 gik jo – alligevel – og 2016 står og venter på os om lidt over 10 dage, og der venter os mange gode og knapt så gode minder, og hvis vi har hinanden, så går det alt sammen – er jeg sikker på.

I hvert fald er noget i 2015 da gået godt, for jeg har da tænkt mig at gå til dans i 2016, så helt ude af takt kan dette år s’gu ikke have været, vel?

 

24 Comments
 1. Kæreste Ib
  Nu har jeg gennem det sidste lange stykke tid læst med her og sjovt nok føles det efterhånden som “lige at tjekke om en kær, god og gammel veninde er ok” du har en fantastisk evne til at skrive med “sjæl”. Det føles vedkommende og nærværende og det er en fornøjelse at følge dig i tykt og tyndt og godt og skidt…
  jeg vil egentlig bare ønske dig en rigtigt glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår og så ellers glæde mig til at følge med i det nye år..

  1. Dejlige KreaL
   Tusind tak for de varmende ord – tak fordi du er her. Jeg er så taknemmelig. Godt nytår til dig og dine – og vi ses i 16′
   Knus Ibbe

 2. Man får næsten lyst til at skrive ” Ibby du er rar” 🙂
  Spøg til side,tak for i år,tak fordi vi får lov at komme helt ind under huden på dig,du er min favoritblogger uber alles,elsker at følge med dig hele vejen rundt,både på de gode og på de dårlige dage.
  Tak for din ærlighed og tak fordi du er DIG..
  rigtig dejlig jul til dig og din familie
  Knus fra Mig

  1. Ørumbyheart du er en engel. Du er dejlig. Tak fordi du er her. Tænk jeg er nogens favoritblogger. Det er jeg godt nok rørt over. Tak tak tak.

 3. Du er altså en skøn sur hønserøv, græder og griner med dig – dejlige opslag du får skrevet 🙂
  I må have en glædelig jul, og et lykkebringende nytår ♡

 4. Det var en rigtig dejlig skrivelse eller hvad man Nu kalder det. Rigtig dejlig Jul og godt nytår til dig og dine kære. Glæder mig til at følge dig i det nye år. Luft kys og kram og tanker fra en fan af dine smukke øjne 🙂

  1. ej altså nu har jeg også en fan af mine øjne – I er godt nok gavmilde – Mia-maria tak tak tak fordi du er her

 5. Kære Heidi! 🙂
  Jeg er så glad for, at jeg har fundet din dejlige blog. Man føler, at du altid skriver fra hjertet og med så meget ærlighed.
  Jeg havde engang mistede mit hår på grund af et stort traume, efter at jeg blev angrebet af en mand. En del af min hoved var skaldet og det var en meget ubehagelig og skræmmende oplevelse for mig… så jeg kan godt forstå dine følelser. <3
  For mig er det dejligt i 2015 (mit første år i Danmark), at jeg har lært at kende dig lidt gennem din blog. Jeg håber virkelig, at vi endelig mødes i 2016 … måske med vores hunde! 🙂
  Glædelig jul søde og godt nytår! <3

  1. Kristele – tak fordi du er her – i Dk og med dine gode energier. Tak fordi du forstår. Sikke uhyggeligt med styg mand. Uha

 6. Skatte Ibbe… Ibba.. Haahahaha, den er ski’ da sjov, (tak EvaK) kære søde Ib, med det store gode hjerte… Du skriver jo at du er Blogger og lidt blotter, sååå….kombar’do… Eller, Kom-bar-(røv)-do … Elsker dine bund ærlige opdateringer, det er så befriende, at møde lige sindede. Sender dig, Jan og Fjolle mille baci per natale. Og sender julekram til Blop. Pas godt på hinanden. Glæder mig sådan til 2016. 2015 har været lidt af en hård cookie, så nu bliver 2016 en soft brownie, med sticky center og valnødder… Kram fra Vibe…. I Rom…

 7. Kæmpe nytårs krammer til dig, jeg har ikke så mange ord selv.
  Men hvor det rør mig, det du skriver. Det så ærligt.
  Godt man kan slukke nyheder, og læse din blok.
  Mit motto er, man skal være ved andre, som man gerne vil havde de er ved en selv.
  Total god karma til dig.

 8. Kære Ib ✨
  Altid dejligt at læse det du skriver 💕så ærligt og inderligt, altid med tårer 😂😥 tror bare nogle mennesker har flere end andre ❤️
  Tak for 2015 🌟 Glæder mig til at følge med i 2016 🤗
  Knus og de sødeste julehilsner til dig og dine 😍

 9. Søde dejlige Ib!

  Kan du huske Hubba Bubba tyggegummi? Du er lige sådan blød, lyserød og boblende; både af gode og mindre gode ting. Og så virker du hudløst menneskelig – tak for det. Et stykke ægte Hibbe Ibbe (eller Hippie Ibbe?)

  Tak, fordi du er, kan og vil <3

  Jeg takker for et fantastisk 2015 (på godt og ondt) og ser frem mod 2016.

  De dejligste ønsker om en Glædelig Jul og et Super Nyt (h)år til dig og drengene <3

 10. Kære Ib,

  Det er meget fine, tankevækkende, rørende ord – du skriver så dejligt og er så åben – og det er en glæde at få lov til at følge med, få inspiration, ord og tanker fra dig..både om skønhed, (hippie)livet og alt dét der imellem!
  Jeg ved ikke om jeg nogensinde er kommet til at kalde dig Ibby – det er meget muligt 🙁 Men jeg gør det aldrig igen, det lover jeg dig som “julegave” 🙂
  Ønsker ALT det bedste for dit 2016! Rigtig glædelig jul og godt nytår! 🙂

 11. Kæreste Heidi/Ib ❤️
  Jeg har ikke så mange ord tilbage i mit hovede, men jeg elsker stadig at læse din blok og se dine små spot – og griner min røv i laser over dine dejlige finurligheder 😜
  Jeg ønsker dig, Jan og Fjolle en rigtig dejlig og glædelig jul 🎄🎅 og et knald hamrende godt nytår 🎉🎊

 12. Det er lige før titlen skulle have været “Sikken et (H)år(dt) 2015”. At miste sin bedste ven og bakse med kronisk sygdom big time. Jeg har først fundet dig i forsommeren i år. Jeg nyder dit selskab her og på fb, også selvom det ind imellem er trist, det du skriver om. Men det gør dig hel som person og genkendelig i vores allesammens almindelige liv. Tak for det. Jul og godt nytår til jer. Vi “ses” i 16 🙂 <3 Stine

 13. Kære Heidi

  Jeg er normalt ikke den der kommenterer og smider flest likes efter hverken dine eller andres ting. Men jeg vil nu alligevel gøre en undtagelse. Jeg har nemlig brug for at sige TAK! Tak fordi jeg har kunnet følge dig både i de gode og de mindre gode perioder. Du er intet mindre end fantastisk! Din ærlige fremtoning er lige noget for mig.
  Jeg ønsker dig, Jan og resten af dine kære, en dejlig jul. Og så håber jeg, at du får et fantastisk år 2016 med en masse dejlige rytmer. Mon vi, i det nye år, skal se nogle dansetrin i en af dine mange skønne videoer? 😉

  Tak Ib.. Bare tak!

  1. Signe ❤️ tusind tusind tak – dine ord gør stor glæde og jeg elsker din hilsen til mig – glædelig jul og en dans for Dig i 16 er absolut muligt 👠

Leave a Reply

Your email address will not be published.