Skal der fiskeolie i dig?

Sponsoreret* (da nogle af produkterne, der omtales i indlægget er sendt til test efter aftale)

Fiskeolie – får du du fisk nok? Skal der fiskeolie i dig?

Får du fisk nok? Får du omega-3 fra andre kilder? Tror du, som jeg, på, at det er vigtigt med omega-3 fedtsyrer i vores kroppe???

Jeg tror på det. Jeg er total fan. I ved jo, at jeg drikker olie hver dag, eller tager kapsler hver dag – ELLER FÅR FRISK FISK FRA MIN FISKEHANDLER.

Min hjerne kan lide fiskeolie. Da jeg kun tog plantebaseret omega-3 kilder, manglede jeg ligesom NOGET, og fandt ud af, at JEG manglede omega-3 fra fiskeolie-kilder (krill, ansjos, etc).

Tager du fiskeolie?

Diverse undersøgelse af vores kostvaner viser, at ikke alle er gode til at spise den mængde fisk, der anbefales. Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi som voksne spiser 350 gram fisk om ugen. Heraf skal cirka 200 gram være fed fisk som fx laks, ørred, makrel og sild. Får du det? Jeg gør næsten, men ikke hver uge.

Det kan give mening at tage et dagligt tilskud af fiskeolie for at få de vigtige omega-3 fedtsyrer EPA og DHA*.

Af forskellige gode fiskeolier på markedet – i forskellige prisklasser, kan jeg nævne;

 • FUTURA Omega-3 Premium: Den daglige fiskeolie, nemt og bekvemt.
 • FUTURA Fiskeolie + Ingefær: Godt for hjernen, hjertet, synet og fordøjelsen
 • Pikasol® Kolesterol Balance: Indeholder ALA, der er godt for kolesterolniveauet
 • Pikasol® Antiopstød: god til alle der kan smage fisk efter indtag af fiskeolie
 • PUREPHARMA OMEGA-3 O3 – 120 KAP – dem jeg er meget glad for i stress-perioder – i ekstra doser
 • Eskimo-3 kapslerne tager jeg i perioder, når jeg ikke kan synke de store kapsler

Når jeg tager flydende fiskeolie, er det;

 • Nordic Naturals Omega 3 m/citrussmag (med højt indhold af DHA og EPA)
 • så har jeg haft et halvt års abonnement på EQ Pure Arctic oil, som rigtig mange er glade for. I kan selv sætte jer ind i mere om produktet på deres hjemmeside. Jeg var godt tilfreds med smag og levering.
 • Møllers tran tager jeg, når jeg er billig (altså skal spare)

Ingen lektion

Idag er vi ligeså vidende om omega-3, som vi er om solbeskyttelse. Alligevel glemmer nogle nogen gange solcreme, ligesom nogle nogen gange glemmer omega-3. Jeg mener – helt alvorligt – at det er i samme kategori de to befinder sig. Vi kan forebygge en masse skidt og cancer med solcremer, og jeg tror OGSÅ på, at vi kan forebygge en masse skidt helbred med omega-3. Punktum.

Derfor kommer der ingen lektion eller løftet pegefinger om, at I skal tage fiskeolie for ellers… NEJ, SG’U DA, jeg vil bare med denne blogpost minde om VIGTIGHEDEN AF OMEGA 3. Hvis I vil igang med fiskeolie, har jeg lagt nogle forslag på disken til jer hermed.

Husk I altid lige skal tjekke med læge, Google, kigge på jeres anden medicin etc inden I går igang med kosttilskud som eks.vis omega-3.

Slutteligt (fordi det er Pikasol og Futura, der har sendt mig PR info)

Slutteligt vil jeg fortælle om det samarbejde Futura og Pikasol har med Hjerteforeningen, hvor de hvert år, er med til at støtte forskning i hjertesygdomme. De donerer bla til TV2 Charlie’s store hjerte galla, som jeg aldrig har set i mit tv, men som jeg ved min far og hans kæreste Tove elsker at følge (samt da mange andre jo). Et hjerteligt samarbejde må jeg sige. Husker I fiskeolie? Tager I plantebaseret omega-3? Pip til mig med gode fif – hvis I har nogle. Spørg mig endelig, hvis I vil “dybere ned i havet” (vil vide mere om fiskeolie). Jeg er lige her, som en fisk i vandet, der elsker at svømme og føle mig sundere (når jeg husker at tage min fiskeolie)…

#futura #pikasol #fiskeolie #eskimo3 # eqpurearcticoil

 

2 Comments
 1. Fiskeolie er godt – min mands gamle håndboldknæ gør ondt, hvis han ikke får sin fiskeolie tabletter.
  Hans massør anbefalede ham, at begynde for at lindre/smøre knæene – og det virker👍🏻

 2. Glemmer det til mig selv… men husker det til hunden 😞 ups, er dog rimelig god til at spise fisk, men om det nok ved jeg ikke.
  Tak for reminder

Leave a Reply

Your email address will not be published.