Sker det mon i år? Taber jeg mit fedt? Alt det overskydende?


Picture Jeg fylder 42 år.
Lige om lidt.
Og jeg er bare blevet too old for this shit – altså sådan noget som quick fix slankekure, diæter og cross-fit!.

Jeg har heller ingen nytårsfortsætter for 2013.
Jeg orker det ikke mere. 

De nederlag fjorten dage efter nytår (hvor det er min fødselsdag) – og være asket og sige “nej ingen pandekager til mig idag” (på min fødselsdag) for jeg må ikke få sukker” – eller hva’ nu  det har været af crazy shit – jeg har budt min krop, som forsøgsdyr i gang på gang mislykkede nytårsfortsætter. Det er  SLUT.

Sidste år var mit nytårsfortsæt dog ikke så vanvittigt “jeg vil lære at elske at lave mad, tilberede mad etc”. Det holdt i fire dage – og så synes jeg atter, at jeg hellere skulle ansætte en kok til at lave alt mad vi spiser, alt mad vi handler – og ja bare sådan en huskok – OPRAH har en!…

Hmm, i år har jeg ingen nytårsfortsætter.
MEN JEG HAR EN PLAN.

Jeg vil se ud, som jeg gør på billedet herunder:
Picture 25.december 2008

Billedet er fra 2008 – det er ti kilo siden.
De ti kilo skal af.
De skal smadres.
Fedtet skal knuses.
Jeg vil ikke ha’ at mine dygtige, hårdt kæmpende ben, skal bære ti kilo ekstra fedt rundt, bare fordi jeg har sløset på kalorieindtaget i nogle år. 
FANDME NEJ.

I denne afdeling på ibbyheart – vil I kunne følge min vej igennem fedtbjerge, der skal smeltes.
NO DIET er overskriften – og det er fordi det simpelthen ikke er en kur, diæt eller noget.

Det er en nødvendighed.
SERIØST. 
Det er livsnødvendigt.
Mine ben, der har været igennem lidt af hvert!!! pga sclerosen, overvægt og sportskader HAR IKKE GODT AF 10 KILO’s overvægt.
DERFOR skal de af (kiloene )…
Som en hyldest til mine ben.

I taknemmelighed over deres flotte gang! – gang i den – og gåsegang, silly walks, no walks, spassergang, SEJRSgang og (t)omgang…
Ja, mine ben fortjener en gave. 
Det er deres tur til at komme forrest – blive set, anerkendt, lyttet til.

De har hvisket i mit øre  i de sidste år 
“Du Ib øh, det er s’gu efterhånden lidt tungt at bære de der lange bryster, og den der badering og dobbelthagerne – ku’ du ik’ øh smide lidt kilo”. 
Og når benene har hvisket har jeg simpelthen bare sunget en sang så højt at jeg ikke kunne høre dem – “Big girls you are beautiful”

Mika’s sang er skøn.
Jeg vil stadig spille den.
Jeg vil altid være en BIG GIRL – men i 2013 bliver jeg en BIG GIRL, der er lidt lettere til bens, en BIG GIRL, der har fundet sit mantra:

INGEN BROK OVER FEDE LÅR
NÅR JEG HAR BEN DER GÅR

Jeg elsker mine ben.
Tak ben – fordi i går.
I 2013 vil i få en kende bedre betingelser..

Imorgen kommer den første post om et af mine hjælpemidler for at gøre livet for mine ben lettere, nemlig en anmeldelse af bogen “SLIP SLIKKET”.
Jeg håber, at vi ses herinde imorgen.
Godt nytår kære venner.
Har du nogle planer for 2013 – så del dem gerne med mig i commentsfeltet herunder…

5 Comments
 1. Hvor ER du dog skæg Ib, med det skønneste sprog.. jeg ku slet ikk la vær at fnise og klukke lidt. God energi til dig, og dine ben <3

 2. Hvor ER det godt brølt – skrevet – talt – jeg kan næsten høre dig…Jeg er med dig i kampen for benene – også min kamp – måske er det nemmere, hvis vi kan støtte hinanden -alt godt til dig i 2013!!!

 3. Hej Ib,

  Jeg ved godt, at det er lidt anderledes for os mænd….det der med fedtet. Det sidder andre steder og opfører sig også ind imellem anderledes. Men jeg var for nogle år siden nået op (!) på en kampvægt på lige over 100 kg (helt ærligt: 113 kg), og jeg lavede samme aftale med mig selv, som du har lavet. De skal af UDEN askese. Kun gennem sund fornuft og almen viden om, hvad der egentlig er ideelt….både for kroppen og humøret.

  Jeg besluttede, at der var 2 ting, som var udslagsgivende: Sukker og fedt. Droppede begge del omgående. Gik over til grillstegning på tør pande eller indpakkede ting i ovnen kun med anden væske.

  Jeg har da ikke levet i fornægtelse. Har da også “syndet” undervejs, men planen var den samme hele tiden.

  Resultat: 20 kg smidt på 7 måneder! Og jeg har holdt det. Også selv om jeg er blevet en god del mindre bevægelig og meget mindre fysisk aktiv. Svinger nu mellem 82 og 86 kg alt efter sæson.

  Det er jo egentlig ret enkelt at udpege, hvad man bør lade være med. Men husk, at der skal være plads til både det lækre, det syndige, det vildt usunde og det rent ud sagt dekadente. Det kaldes “at leve”.

  God tur og godt nytår

 4. Jeg elsker dig Nils – tak for dig
  Ingen askese til os – men af med fedtfrakken med sund fornuft – det er fanme vejen- jeg er glad for din støtte – dine ord – JERES støtte.
  Foruden 10 kg om ikke så længe – jeg glæder mig til at dele mine resultater med jer <3

  Ib

 5. You Can do it Ib <3
  Glæder mig til at høre din anmeldelse af bogen, er nemlig selv ved at læse den…
  :0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.