Spidskål, antiinflammatorisk

Skærmbillede 2016-06-12 kl. 20.57.03

 

SPIDSKÅL, “Spidse Kys”

Spidskål er antiinflammatorisk. Kål er godt. Nogle dage tåler jeg kål bedre end andre dage. Jeg elsker altid spidskål, den giver mindst “vind” i mig (hm)…

Spidse kys” er en nem opskrift, og den smager vidunderligt, og alle råvarer er billige lige nu.

Når man, som jeg, har en kødspisende mand, kan retten også serveres som tilbehør til en ordentlig herrebøf i stedet for kartofler. Det en hovedret for mig – og den mætter, og er super sund.

OPSKIRIFT på “SPIDSE KYS“:
1 hel spidskål
1 aubergine
1 squash
30 cherry tomater
1 rød peber
1 gul peber
to kviste rosmarin
4 små kviste timian
1 chili (mediumstærk)
olivenolie efter behov, men spar IKKE
salt efter behov (spar lidt)

20-30 min i ovnen på 180 grader – varmluft

Det hele skæres groft, tomater kommes i hele og lægges øverst.
Krydderurterne er friske fra terrassen

Jeg spiser sådan en portion med frisk persille (fra terrassen igen!) drysset udover – med et ordentlig lag friskkværnet sort peber. En portion mætter og gør maven meget glad.

Vil man kalde retten kulinarisk? – næppe da, men den er nem at lave og smager himmelsk og kan serveres som tilbehør til næsten alt kød og kan varieres i det uendelige med hvad du lige har i køleren.

Jeg havde lige gemt lidt spidskål strimler til aftenen efter – hvor jeg kom dem i min omelet (jeg kalder den æggekys) med øko æg, chiafrø, chili (en stærk frækkert fra Karin Zekiros’ have) og lidt soyafløde.
Den blev stegt i kokosolie – og først til sidst (inden servering) kom spidskålen i, så den stadig havde lidt friskhed i smagen.

Jeg er en spidskål-pige.
Jeg står ved det.

SPIDSKÅL ER ANTIINFLAMMATORISK


7 Comments
  1. Jeg ta’r den gerne ren… Spinskål er jo en af dem der smager godt helt af sig selv, så tynde strimler med salt og peber lynstegt-mums😋

  2. Tihi lynstegt er ik helt det samme som frisk, men du har ret – det. Smager skønt lynstegt og blot mit salz und pfeffer tihi

  3. Har du prøvet at grille spidskål ?… Skæres i kvarte eller halv og dryp lidt olie på og så på grill. Kan også steges på en pande. Smager super godt og er lækker og nem tilbehør.

  4. Spidskål brugt som wraps om lækre sprøde grøntsager (a la vietnamesiske forårsruller eller tortilla wraps) 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>