Svømmeren gav mig hurtige pulsslag


Picture #Svømmeren i handlen idag Picture Joakim Zander

“Svømmeren” gav mig hurtige pulsslag

“Svømmeren” er første bind i serien om Klara Walldéen, der er en ung jurist…

Åh, jeg havde brug for denne spændingsroman.
Jeg har fået den tilsendt til anmeldelse af Gyldendal.

Jeg har læst den på fire dage.
IDAG UDKOMMER BOGEN.
Køb den for pokker.

Hvis du elsker HOMELAND og en teknisk dygtig forfatter med nerve, med kant (i den grad kant!) og en forfatter med mod, så må du gå ind og købe denne gave af en bog til dig selv.

Jeg er sådan en, der elsker bøger, der både giver mig gåsehud, snørende fornemmelser om halsen, hård og hurtig puls og gode dialoger mellem bogens personer. Dialogen i “Svømmeren” er “hjernegymnastik for feinsmeckere”. Jeg følte mig draget ind i miljøerne i bogen.
De forskellige miljøer, jeg aldrig har betrådt, blandt jurister i Bruxelles, blandt lobbyister i Bruxelles , blandt CIA-agenter i USA og blandt bedsteforældre i de svenske Skærgårde…

Joakim Zander fik mig “ind i bogen”  i første kapitel, hvor en faders kærlighed, smukt beskrives – og mærkes.

Svenske Joakim Zander har personligt boet mange af de steder, der omtales i “Svømmeren”. Han er opvokset i Sverige, Israel, Syrien og USA. Han har studeret i Maastricht, arbejdet i Bruxelles og bor lige nu i Helsinki med kone og børn. Han arbejder som jurist for EU.

Forfatter-hatten har han drømt om siden han i 2010 blev færdig med en doktorafhandling. Lysten til at skrive fiktion med inspiration fra samfundsaktuelle temaer er blevet en realitet med “Svømmeren”.

Bogen foregår over en 30 årig periode. Kapitlerne er dejligt korte og sprudlende, fængende og fængslende. Bogen er på 416 sider. 

Jeg taggede forfatteren på Instagram. 
Han skrev “Hoppas att du tyckte om den?”

Mit svar til ham kommer her:
“Kære Joakim Zander, for din debutroman “Svømmeren” skal du have 5 store stjerner ud af seks mulige.
Jeg glæder mig så meget til at følge din fremtidige succes og allermest følge Klara Walldéen’s liv i de kommende bøger. 1000 tak for en fantastisk personskildring af såvel kvindelige som mandlige hovedpersoner. Alle personerne skildrede du så fermt, at de var levende for mit indre billede på kort tid. 
Jeg tør ikke skrive om handlingen i bogen, som jeg ser den, for jeg er så bange for at røbe for meget. 
Jeg vil dog røbe, at jeg græd undervejs, og at det skyldes den smukke beskrivelse af forholdet mellem en far og en datter. Tak for en mageløs bog-oplevelse.”

Bogen kom ind i mit liv, lige da jeg havde allermest brug for en pause fra hverdagen med syg gammel hund, syg dum krop og alt for meget om ørerne.
Bogen “Svømmeren” tog mig væk fra smerter, sygdom og stress.

Jeg kan ikke bede om mere fra en ægte spændingsroman.

#svømmeren
#gyldendal

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>