Tekster fra mit tidligere skrivelandskab; Ib’s Hjørne

Skrevet i december 2005:

Et nyt år, nye mål (især drømme om målene i centimeter) og nytænkning og tanker og hjerter, der banker for kærlighed og et sundt og godt helbred i 2006… “Og og og”…, jeg har altid OG på hjernen i et nyt år. Jeg vil så meget, har mod på meget, OG forudsætningerne for at noget lykkes er større, når der tages hul på et nyt år og “og” bruges i stedet for “men”… 

Status over 2005 bliver skrevet dagen før nytårsaften, og 2005 har været et vidunderligt år på mange måder og et hårdt på få. Tre attaker skulle jeg ha’ sidste år; to store og et micro lille et. 

Attaket i foråret var det grimmeste. Jeg blev ramt i hele venstre side med føleforstyrrelser og spasticitet i blæren og tarmene. Uha! Det er ik’ rart, når de åbninger, der er skabt til exit ik’ virker… Da savnede jeg sgu nogle stewardesser, der ku’ vise vejen UUUUUDDDDD…tihi. 
Men “flyveturen” var overstået på fire uger, og der er kun en kende vrøvl med exit’erne nu. 

Facit af de tre attaker er, at jeg er kommet okay igennem dem alle, og at min nærhedssfære endnu engang klarede testen, og blev ved mig i modgang. 
Hva’ ville vi som mennesker være uden mennesker, der elsker? Elsker én selvom man er fuldstændig træls og træt og tvær og svær..at greje? Mine nærmeste er så fuldstændig fantastiske og unikke. Ved godt jeg selv har valgt dem, men at de også har valgt mig, er den største gave og den bedste medicin i kampen for et dejligt liv med sclerosen. 

2005 var året, hvor jeg “samlede”. Jeg valgte i vinteren at samle mine dejlige veninder til en brunch – 24 smukke kvinder samlet på en café, alle knyttet til mig i kærlighed. Der var den smukkeste atmosfære, og selv om det var i februar, skinnede solen fra en skyfri himmel.Det er én af de lykkeligste dage i mit liv. Mindet om dagen bringer mit hjerte i hopla-stemning og min sjæl i ydmyg-tak-kære-Gud-humør. Det var kvinder fra både min fortid og nutid – kvinder, der alle rørte min sjæl da vi mødtes.
Jeg kan varmt anbefale andre at “samle” – og finde de mennesker på livets landevej, der på en eller anden måde har rørt ens sjæl. Invitér dem til en hygge-fest og nyd genopdagelsen af menneske-sjæle, der krydser hinanden i livet…

Det var også året, hvor verden samledes om og i sorgen over den frygtelige naturkatastrofe i Asien, tsunamien. 
Tragedien skete den 26. december 2004, men dens omfang og de mange tab gik først rigtig op for mange i 2005. Menneskeheden gik i sort, men samtidig spredte der sig et hvidt lys af omsorg, hjælp, kærlighed, empati og trøst over verden. Penge til nødhjælpsorganisationer strømmede ind. Verden stod for første gang i mange år SAMMEN om at række hånden ud for at HJÆLPE. Alle forstod pludselig ” HVOR SMÅ VI ER”…

2005 var året med de mange soltimer. Hold da helt ferie – og det gjorde vi så. Mange af os I DANMARK, og vi blev faktisk super-lækre brune. Min sclerose er bare glad i solen. Det er vidunderligt. Havet nydes, min hund og jeg bor nærmest ved havet om sommeren, også selv om det blot hedder Amager Strandpark, og er et kunstigt sand-paradis. Ja! Jeg har flere føleforstyrrelser, men jeg slipper for alle de dumme influenzaer, der hører sig foråret og efteråret til. Status over infektioner uden for sommersæsonen var i 2005 otte stk…PYHHH! Og uden interferoner, der du’r, er det sgu’ nogle hårde omgange. Men der kæmpes og min akupunktør og de nærmeste (igen igen) er min helte i “infek-tiderne”. Min akupunktør kan sit kram, og får mig igennem uden de store skader på centralnervesystemet, – de nærmeste får mig igennem uden ar på sjælen…

Udlandet kaldte på mig i det forgangne år – et nyt land, et for mig uprøvet land – SLOVENIEN. Min veninde og jeg ville på forkælelses-ophold et sted i verden og faldt over hjemmesiden www.cultureadventure.dk, hvor de udbød sådanne rejser til overkommelige priser. Vi søgte legater, og fik kroner 8.000 (af hjertet tak til Emil Wolffs Minde), resten havde vi selv sparet op. Det blev en uforglemmelig tur af luksus, skønne slovenere, sjove episoder med tilgængelighed (ALT ku’ lade sig gøre i Slovenien på grund af slovenernes venlighed og hjertevarme hjælpsomhed) og termalsk kildevand i opvarmede pools, der fjernede mine smerter ved det første dyp – UHM! Håber Slovenien er klar til en handicappets eventyrlyst snart igen – I am game – pengepung not the same….YET! At spare op!

NU skal minderne fra 2005 i livets bibliotek og nye minder? indsamles. Bare kom an 2006, bare bring alt dit januar-gøgl i svingninger. Selv ikke et nedslående FØRST-TIL-MØLLE- MEGA-UDSALG kan slå mit humør i stykker, ikke engang mit kontoudtog får mig ned med nakken, ej heller min vægt der skriger ” av av, du er for tung-” til mig. Nej do’, (som vi jyder siger, selvom vi bor på 13. år i København) det nye år vil blive et dejligt et med mange lykkelige begivenheder og med vundne kampe. Der vil være nedture og tab, og det vil blot være livets sandhed skrevet i neon, og med en skrift så stor, at selv en handicappet med nedsat syn vil kunne lære af det og forstå budskabet, at livet er yin og yang, sort og hvid og lykke og sorg… BRING IT!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>