Ting Tar Tid

Ting tar tid

Piet Hein’s lille gruk er mit mantra for tiden. Om tiden. Det tager tid. Tid at ændre. Tid at forandres. Tid at hele. MS HUG kører på fuldt blus i mit krop endnu. Det dræner mig. Den dræber mig. Min sjæl kvæles. Jeg må skifte kurs. Nye veje. Ny tid. Nye tiltag. Finde tilbage på den vej, der er rigtigst for mig at gå.

Efter det grimme attak i november/december i 2014 har jeg ikke sådan rigtigt haft det rart. Der har været en del fald (ikke rullefald – desværre), smerter der af følgende, MS HUG og hovedpine (grundet synet, der ikke helt er på toppen efter synsnervebetændelsen). Det har været et grumset halvår, vil jeg kalde det. Grumset og meget op af bakke.

Indeni har jeg hele tiden følt, at jeg skulle gøre noget. Skifte kurs. Rense ud. Bevæge mig væk fra den vej, jeg var på. Endelig er jeg nået til den vej, hvor jeg kan se, hvad jeg skal gøre. For mig selv. Min familie. Mine venner. Jeg skal ikke på healingkursus i Andesbjergene med en fyr, der hedder Guru Claus. Jeg skal ikke gå til hot yoga samtidigt at starte et terapiforløb op hos en indianer, der er genfødt i en kvindekrop, der hedder Kirsten Larsen.

Jeg skal i stedet:

  • leve bedre
  • trække vejret bedre
  • hvile bedre
  • sove bedre
  • bruge min tid bedre

Jeg vågnede op en nat med sætningen: “NU VIL JEG LEVE BEDRE” stående lysende foran mig, og i nattemørket var jeg ikke i tvivl. Min sjæl skar det ud i pap (bogstaver) for mig i en drøm, så min krop kunne SE SKRIFTEN PÅ VÆGGEN…

Det gør jeg nu. Lever bedre. Træffer sundere valg – bedre valg.  Hvert valg, om det er mad, venskaber eller blogposts, har betydning. Jeg vælger helt bevidst flere ting i mit liv, der gør, at jeg lever bedre.

Jeg husker på at trække vejret helt ned i maven, flere gange om dagen. Jeg husker, at vælge sunde madvarer der er gode for min krop. Jeg har spurgt min fysioterapeut om muligheden for nye øjne på mig og min krop, og det har jeg fået. Jeg vender hver en sten, og jeg vender dem langsomt, og husker at ting tager tid. Det er min tid nu. Til at få det bedre. Have det bedre. Leve uden smerter.

Jeg vil være smertefri. Trække vejret frit uden MS HUG og en ribbenskasse, der er låst.

Jeg finder nye veje, og jeg ruller afsted på vejene, i skildpaddetempo, hvor jeg når at se anemonerne og trækronerne – og hvor jeg når at spørge mig selv, “er det en god vej at tage Heidi Ankersen, Ibbe – er det hva’? eller skulle du lige stoppe op og se dine muligheder?”

For de der muligheder er bare så meget federe at få øje på, at indse, end de satans, dræbende begrænsninger sclerosen stiller op.

Piet Hein sagde:

Husk
de
tre
T.T.T. !
Slid,
men vid:
Ting Tar Tid

Jeg slider og rider  på en bølge af håb for bedre tider.

Hva’ gør du? Husker du at spørge “er det godt for mig, det her, eller?” …

#gruk #piethein #håb #mshug #sclerose #ibbyheart #msblogger

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.