Vejrtrækning

Mit velbefindende afhænger af min vejrtrækning.
Hvis jeg glemmer at trække vejret korrekt og ærligt!, bliver jeg utilpas og spænder op i sener og muskler i kroppen.
Jeg bruger denne øvelse morgen, middag og aften, en øvelse der holder mig i tip top form,- vejrtrækningsmæssigt, for at vedligeholde mit gode åndedræt.

5 10 20-øvelsen:

Træk luften gennem næsen, helt ned i maven uden at skyde brystet frem. Hold luften dernede i tyve sekunder og pust derefter ud i ti sekunder. Der må gerne laves trutmund, når der pustes ud jvf billedet herunder.
Lav øvelsen tre gange dagligt og mærk i krop og sjæl, om det giver dig energioverskud og bedre hukommelse.

Øvelsen virker for mig.
Send mig gerne en hilsen pr mail eller under comments herinde, hvis du vælger at teste denne lille gave!…

Nameste

Picture

3 Comments
  1. Vejrtrækning er super vigtig. I alt. Langt de fleste mennesker bruger ikke deres fulde lungekapacitet… Vejret skal trækkes helt ud i lungespidserne…. Jeg ved dog at dit blod bliver bedre iltet og blodpmløbet har aller bedst af at vejret bliver trukket ind og ud af næsen. Også når du motionerer…. Det kan dog være rigtig svært og kræver masser af øvelse. Men som med alt – øvelse gør mester.
    Tak for påmindelsen 😉

  2. Tak for at bringe dette vigtige og interessante tema op.
    Har arbejder rigtig meget med vejrtrækning gennem årene, og synes efterhånden det nemmeste er det bedste: Ujjayi vejrtrækning som udføres samtidig med yogaøvelser, er blevet min foretrukne vejrtrækningsmetode når der skal arbejdes bevidst og aktivt med vejrtækningen.. Det er en dyb vejrtrækning hvor mellemgulvsmuskelen samtidig trænes og afslappes da man trækker vejret “ned i maven”, samtidig med at man laver en lyd ligesom havets brus i halsen, det kaldes derfor også “oceanic breathing”. Hastigheden styrer man selv, men man forcerer ikke eller holder tilbage på noget tidspunkt. Det er en vejrtækningsmetode som jeg har erfaret beroliger og vitaliserer på samme tid, i modsætning til nogle mere hurtige vejrtrækningsøvelser som aktiverer nervesystemet. Ujjayi kan derfor også praktiseres om aften.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ujjayi_breath

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>