En dag med mad – fra overvægt til ligevægt

Morgenmad

To skefulde chiagrød

To skefulde Løgismose skyr

To skefulde GRØD glutenfri granola

(Og når jeg har det herhjemme masser af friske bær ovenpå)

Frokost er ofte rester fra aftensmaden dagen før. Jan er så god til at sørge for, at der lige er en portion til mig næste dag. Det elsker jeg. 

Nem aftensmad

To tynde skiver rugbrød – ristet

1 avocado

To æg og tomater 

Mayonnaise

Salt og peber

I er spurgt til en dags billeder med mad. Der kommer flere. Det her er bare lige en lille intro <3 NU kommer den “rigtige” blogpost…

Denne blogpost er vigtig

Den er vigtig for mig. For jeg skal tilbage på sporet. Jeg holder stadig min vægt. Jeg har ikke taget på, men jeg mærker på min krop, at den er i ubalance. Den er simpelthen gladere og mindre smertende på FRA OVERVÆGT TIL LIGEVÆGT. Det er ret simpelt for mig; jeg spiser tre hovedmåltider og snacker ikke med søde sager. Det eneste tidspunkt, jeg snacker/spiser mellemmåltider på er når jeg gør noget ekstra (eksvis tager på café og hygger med en veninde, eller spiser en is sammen med Jan eller nyder et glas champagne til en event eller lign).

Jeg træner så meget nu, at jeg forbrænder mere. Det er KUN derfor jeg ikke har taget på, for jeg har nydt større portioner og spist en del “frække” sager. Jeg skal tilbage på sporet. For jeg skylder mine ben, at værne om deres “genkomst”…

Hvordan jeg ser ubalance tydeligt uden at vægten stiger:

  • Let rødme i ansigtet og på hals/bryst
  • Utilpashed med belagt tunge 
  • Flere smerter i led og mave
  • Appelsinhud
  • Hævelse all over (håndled, ankler, knæ)
  • Luft i maven, ja flere prutter – og hård træls mave
  • etc

Ubalancen skyldes

Jeg er ikke læge, men jeg kender min krop. Jeg ved, det er fordi jeg slækker på slikreglen og spiser for meget sukker – og i det hele taget for store portioner. Den eneste grund til jeg ikke buler ud, er at jeg træner så meget som jeg gør, for at komme til at gå igen uden krykker. Min utilpashed begrænser mig i mit liv og derfor skal jeg tilbage til FRA OVERVÆGT TIL LIGEVÆGT, som er min vej, der giver mig et bedre liv.

De tre kode-ord for den “retning” er;

  • sund fornuft – træffe sunde valg og begrænse “de frække”
  • tre hovedmåltider, der mætter og holder mig stabil mht blodsukker
  • ikke bruge vægten som vejviser, men i stedet kroppens velvære som pejlemærke

Thats it. Det er så nemt. Jeg vejer mig sjældent, og ser mere på velvære og mærker efter, hvordan jeg har det fysisk og psykisk. Jeg spiser ikke på mine følelser. Det er dér, jeg er hoppet af sporet, fordi jeg var startet på det igen. Det er slut nu – fra idag.

Tusind tak fordi I stadig er med mig, og spørger ind til, hvordan det går. Jeg er lidt flov over, at jeg ikke har fået besvaret alle jeres mails om dette emne, men det er fordi, jeg ikke har haft svaret – før nu. Håber I får svar i dette indlæg.

Møs og husk vores handlinger og kærlighed til vores JORD er langt vigtigere end vores vægt…

Ibbe

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.