GURKEMEJE – Antiinflammatoriske valg

Gurkemeje

Reklame

Gurkemeje – antiinflammatoriske valg

Gurkemeje har en fast plads i såvel køleskab, skab som mave herhjemme. Som I kan se på billedet (taget herhjemme) har jeg altid meget af det gule” i hjemmet. Ikke fordi det er moderne og skal i alt muligt kogende ingefær-halløj, men fordi jeg elsker det – og altid har elsket det (i hvert fald de sidste ti år). Det er blevet meget lettere at få fat i gurkemeje nu, så jeg er så glad for, at det er blevet populært. For “det gule” kan noget…

Gurkemeje har i årtusinder været brugt i indisk medicin mod en lang række lidelser og som desinfektionsmiddel til brandsår, sår og rifter. Vi har set turmeric i hudpleje-produkter (Bla i vores egen Ole Henriksens produkter) – og i helsekost-produkter. Vi har set opskrifter med det, og har kaldt det “fattigmands-safran” bla…

Gurkemeje er meget meget mere…

 

Det indeholder curcumin, et stof med stærke anti-inflammatoriske og antioxidante egenskaber. Curcumin kan hæmme visse molekyler, der er kendt for at spille en stor rolle ved inflammation. Curcumin har stærke antioxidante virkninger. Det neutraliserer på egen hånd frie radikaler og stimulerer derefter kroppens egne antioxidante enzymer. Det er set i videnskabelige forsøg (prøv at Google det!).

Hvis I vælger den friske variant, kan I skærer cirka fem cm (helst økologisk)  i fine tern og komme dem i varm mad eller i juiceren (som jeg gør). Bruger I pulveriseret gurkemeje, er en god dosering en lille tsk.  pr. person (jeg køber den økologiske fra Natur Drogeriet).

Skal I have den bedste! effekt fra planten, skal I i helsekostbutikken/Matas/helseonlineshop og købe gurkemejekapsler* med et højt indhold af stoffet curcumin. Jeg køber dem i USA, Solaray eller Pukka’s  egen herhjemme. Jeg drikker en til to kopper Turmeric Gold dagligt.

HUSK: Indtag et sort peberkorn/kværnet frisk peber med al gurkemeje i indtager. Det øger optagelsen. Det FORSTÆRKER EFFEKTEN. 

Jeg tror på gurkemeje, for det har han lært mig, Dr. Weil. Jeg tror på, at jeg har en sygdom, hvor jeg skal sørge for at slukke brande dagligt. Ja, altså en sygdom (sclerose), hvor der nemt dannes inflammation, og derfor prøver jeg at vælge ANTI-inflammatoriske emner, for at slukke de små bål min krop selv samler brænde til… Forvirret? så prøv at læse med på denne side

Jeg spiser hver dag to kapsler af gurkemejerod. Jeg drikker teen, og jeg juicer “det gule guld” en gang ugentligt sammen med gulerod og ingefær. Jeg kalder juicen; Happy Orange.

Opskrift på Happy Orange:

Fire store gulerødder økologiske

10 cm frisk gurkemeje (helst øko)

5 cm ingefærklump (øko)

Jeg juicer det – og nyder det som formiddagssolskin…

Det var, hvad jeg lige havde at sige om den rod – idag.

*Vær opmærksom på, at I ikke bør tage de stærke kosttilskud ved graviditet, galdesten eller mavesår. BUM.

Ibbyheart er fan af gurkemeje

7 Comments
 1. Kære IB
  Hvor er jeg glad for at du har fået det bedre, det er aldrig sjovt når andre omkring en kæmper med sygdom.
  Jeg spurgte engang for længe længe siden, indtil hvad det var for nogle “gule” kapsler du havde i din medicin.
  (du havde lagt et billede op af en portion af din godnat medicin)
  Det var faktisk startskuddet til at gurkemeje-kapsler er blevet til en fast del af min daglige medicin.
  Og jeg har mærket tydelige tegn på at det virker.
  Jeg har også prøvet at holde pause fra kapslerne, men aldrig ret længe ad gangen.
  Jeg har blandt andet psoriasis gigt og facetleds artose samt slidgigt.
  Udover gurkemeje-kapsler tager jeg også hybenpulver-kapsler.
  Jeg er mange gange blevet rådet til at tage glucosamin af mine gigt læger, men glucosamin er lavet på skaldyr og jeg har desværre skaldyrs allergi, så det dur ikke.
  Jeg kan faktisk mærke forskel på mine led og mine smerter, når jeg tager gurkemeje og hyben.
  Så jeg vil gerne takke dig for at give mig det spark bagi, så jeg kom i matas og fik købt min første bøtte med gurkemeje-kapsler.
  Må jeg spørge om hvor i USA du køber din gurkemeje?
  For jeg er selv begyndt at lave mine egne kapsler med økologisk gurkemejepulver, for det er ret peberet at købe.
  Jeg har investeret i en kapsel “maskine”, maskine er så meget sagt, for det er med håndkraft.
  Der kan man selv vælge om det skal være gelatine kapsler eller vegetabilske kapsler.
  Jeg fylder så selv kapslerne og har regnet ud hvor meget gurkemeje og hyben pulver der er i de kapsler man kan købe og hvor meget jeg selv skal komme i, og jeg har sparet en del ved selv at lave dem.
  Mange hilsner Lis

 2. Selv er jeg fan af naturlige antiinflammatoriske produkter. Har selv en stor bøtte gurkemeje stående på køkkenbordet, men foretrækker dog klart hybenpulver pga smagen og dens gavnlige egenskaber mod gigt smerter, kræft, rynker og meget mere. Hyben kan desuden findes mange steder, og laves billigt:-) Læs eventuelt mere her castorolie.dk/hybenpulver/, hvor der er referencer til flere større studier. Gad godt vide mere om den kapsel maskine til at lave sine egne piller/kapsler, som Lis skriver om? Tak for en fantastisk blog. Vh Eva

Leave a Reply

Your email address will not be published.