Krimi til vinterferien

Først var jeg sådan lidt skeptisk. Starten var poetisk – og der var mange adjektiver. Åh nej, bare han ikke var sådan en Håkan Nesser, som jeg IKKE er fan af.
Men så kom der gang i handlingen – og han fik mig…

Jacob Melander er kommet for at blive – og han bliver stor.

Det er sjovt at anmelde krimier. Jeg havde aldrig læst en krimi før 2009, hvor min elskede på en ferie tvang mit til at læse Jo Nesbø’s Headhunterne. Jeg læste den – og var krimifan.
Jeg elsker Jo Nesbø, Arne Dahl, Jussi Adler Olsen og nu Melander…

Handlingen:


“Under Besættelsen plejer en ung pige en engelsk pilots sår i en hemmelig kælder. 
Hun forelsker sig, men forholdet får fatale konsekvenser, der kommer til at række helt op i nutiden, hvor en makaber mordsag ryster København. 
På Amager Fælled bliver en kvinde fundet myrdet. Liget er præserveret, og hendes øjne fjernet med kirurgisk præcision. Lars Winkler fra Københavns Politi er på sagen, og snart dukker endnu et lig op – pressen døber den spektakulære sag “Ole Lukøje-mordene”. 

ØJESTEN er en krimi der finder sted i Københavns gader (ikke så AMATØRagtig som Elsebeth Egholms kedelige Århushistorier!). Den handler om familie og om ondskab op igennem generationer. 
ØJESTEN er første del i trilogien om Lars Winkler. Han er enspænder, far, tidligere punker, storryger, en kende usympatisk – men! én af Københavns Politis bedste efterforskere.

Jakob Melander giver den fuld skrue med sin debut. Der er narko, serievoldtægter, glasøjne, prostitution  og Nørrebro på tapetet. Jeg er vild med at kende byen, han tegner et bragende flot billede af; CPH.
Det gør det endnu mere spændende faktisk. Men godt jeg ikke bor i nærheden af Amager Fælled – uha!. Der var passager i bogen, der var meget klamme – men læst blev de alligevel, fordi den var så spændende.

Jeg elsker hans personskildringer . Der er lidt Jo Nesbø’sk og Harry over Lars Winkler. Jacob Melander har skabt en hovedperson, jeg gerne vil vide mere om, gerne vil følge og faktisk gerne ville møde in real life over en ren vodka…

Jeg glæder mig til to’eren.

Jeg giver fem stjerner ud af seks mulige (også selvom der ind imellem er nogle sætninger, der er en kende knudrede og jeg også fandt lidt stavefejl! Jeg er glad ved det uperfekte)

FANTASTISK KRIMI.
Den kan varmt anbefales – især her i vinterferien- til de mørke kolde aftener…

Picture

Kan købes for 199,95 evt HER


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>