Louise, Lucy Liu og Ib har flotte fregner

Louise, Lucy Liu og Ib har flotte fregner

“Er du klar over HVOR ødelagt din hud er af alle de fregner?”

“Har du tegnet fregner på?”

“Ved du, at du kan få fjernet alle dine grimme pigmentpletter med laser?”

“Fregner er tegn på dårlig hud”

“fregnerergrimme & detergrimtmedfregner”

Pyh, jamen så kom der da nogle kommentarer og mails i min indbakke. Jeg har slettet ALLE kommentarerne om GRIMME FREGNER. Det har jeg gjort af to grunde;

 1. ingen skal gå ind på min hjemmeside og læse om, at fregner er grimme
 2. ingen skal læse, at fregner ikke må være på deres hud

Det er meget sjældent, at jeg sletter nogle kommentarer, men dem der skrev har fået svar pr.mail – pæne svar, men det er ikke at finde ved den blogpost, hvor kommentartråden opstod (dem, der skrev mails, har også fået svar der). De kom af noget helt andet, nemlig blot fotos af mig uden foundation – bare min hud helt som den ser ud uden “sminke” – og blot med optegnede bryn og mascara på. Hvorfor det kom til at handle om fregner aner jeg ikke. Andet end, at jeg HAR FREGNER på de fire fotos, jeg satte ind. Det er min hud for pokker. Jeg er en fregnet type. Min hud er altid beskyttet med høj faktor IDAG, men den har været eksponeret for sol sol sol og sol uden beskyttelse. Det må give nogle “fejlkodninger” i min nutidige hud – fra fortidens ubeskyttede hudoverflade, og derfor har (og får) jeg fregner –  i solen.

Jeg elsker fregner

Jeg er ikke en type, der begræder min tid i solen. Sådan var det altså bare. Vi (og de – mine forældre) vidste ikke bedre. Mine solskader i huden viser bare, at jeg har været i solen. Jeg er opmærksom på cancer, da min far har haft hudcancer. Jeg ved, at det kan være arveligt. Jeg ved, at jeg skal holde øje med mine “pletter” – og det gør jeg.

Jeg er godt til at bruge solcreme. Jeg kan lide at bruge det. Jeg bruger hellere for meget end for lidt. Jeg bruger solcreme for at beskytte min hud mod hudcancer og hudødelæggelse. Jeg har en kødpølsefarvet, lys hud, og jeg bliver krebserød, hvis jeg ikke passer på.

Mine fregner er mine. Ja, de er mine. Alle med fregner er smukke. Alle uden fregner er smukke. Jeg elsker alle hudfarver. Jeg elsker alle hudtoner.

Kan pigmentpletter og hudforskelle, fregner, mærker, dutter, modermærker og hudtoner ikke bare få lov til at være – sig selv???. Mine fregner må gerne bo på mig. Sådan er min hud.

Må vi ikke sige, at fregner er grimme?

I må gerne sige det til hinanden. I må gerne mene det. Jeg vil bare ikke have, at der står på min blog at “fregner er grimme”, hvis et ungt menneske kommer herind, og bliver ked af, at han/hun har smukke fregner. Jeg vil ikke have det. Det er min ret, at have min mening, og det er jeres ret af have jeres om MINE FREGNER. I må gerne skrive at min hud er grim og plettet og rynket og ulækker, men at “alle med fregner er grimme”, skal ikke stå på min blog. Nok er nok, det vil jeg ikke have. Derfor slettede jeg fire kommentarer, hvor det blev ytret.

Så skriv I bare, hvad I synes om min hud, men lad være med at generalisere. Jeg vil ikke have det.

Møs fra mutti Ibbe med fregner i hele femøren og på kroppen.

Tegn dem

Tegn dem på, hvis I har lyst. Det er moderne. Sådan lige at tegne dem hen over næseryggen og lidt ud på kinderne. Eller bare vær glad for at være uden fregner, eller vær glad for at være med fregner. Mine er lige som de skal være – må være og er. Hvis I vil vide mere om fregner – så Google løs på Freckles eller fregner <3

 

 

18 Comments
 1. TAK Ibbe!!! :*

  Selvom jeg kun er i slutningen af tyverne, har jeg også været barn, mens der ikke blev passet helt så meget på med sol og solarium. De fleste er heldigvis blevet klogere på solen siden. Solcreme, dagcreme og make-up med solfaktor har nu også deres faste pladser i mit toiletskab.

  Jeg har, som du Ibbe, også pigmentpletter/fregner – kald dem hvad I vil. Hos mig hedder de fregner og skønhedspletter, for sådan ser jeg nu engang ud. Det vil jeg ikke hade på, for der er nok andre ting, som bliver forkertgjorte ved vores udseende. Mine fregner skal ikke være en del af det. Faktisk er de ret søde – både fregnerne på mine kinder og skønhedpletterne på min krop. (Det samme har mine daværende kærester syntes 😉 )

  Kærlighed til dig, Ibbe, fordi du er dig – og fordi du ikke vil give fregnehad videre <3

 2. Elsker du sletter de kommentar. 👏🏼 Mere kærlighed og respekt for hinandens forskelligheder ❤️💪🏼

 3. Fregner er SKØNNE! Det er røv charmerende med fregner, undskyld mit sprog. Min søster som er fotograf ELSKER modeller med fregner. Sååååå kom bare med dem. Jeg er ret misundelig. Måske jeg skulle tegne dem på:-)

 4. Dét, som Nina siger! 👆 Jeg er også helt pjattet med fregner – synes virkelig, de er charmerende! De giver bare helt pr. automatik karakter til ansigtet 😊

 5. Jeg vil bare sige, at jeg absolut elsker mine fregner. Og jeg har endda fået mange komplimenter for dem ❤

 6. Jaaaaaaaaaa! Fregner er smukke! Jeg har dem selv – flest om sommeren – i ansigtet og på mine arme, og hvis jeg drister mig til bare skuldre, får jeg det smukkeste stjernedrys lige hen over skulderleddet!
  Jeg har altid elsket mine fregner og synes de er med til at gøre mig til mig!

 7. Masser af kærlighed til dig <3 jeg har hele mit liv haft fregne og i min barneår og teenager år var jeg frygtlig ked af dem 🙁 men så mødt jeg min mand i 1983 og han faldt for mig fordi han syntes jeg så sød og charmerende ud med fregner, og han elsker stadigvæk mine fregner 🙂 ja så fik jeg et nyt syn på mig selv og mine fregner, da jeg lærte ham at kende <3 Min Respekt for din holdning til hvad du vil have på din blok LOVE <3 KEEP ON hilsen den fregnet 52 årige må i alle få en dejlig fregne dag <3 <3

 8. @Katrine Reher… stjernedrys. Tak for at have fået et nyt ord at bruge sammen med mine fregner. De er små stjernedrys☺

 9. Åhh du er skøn ❤️ Jeg er så heldig at have en lille pige på 9 år med kobberhår og fregner. Hun har ikke ødelagt hud! Selv er jeg ret mørk, og fregner über alles ( måske solskade?) men alle kvinder på min mors side har fregner. Det er vores smukhedspletter ❤️

 10. Flere dage gammel blog så ved ikke om du læser…men jeg er helt rystet over at folk skriver sådan noget?!?! For det første er det uopdragent, for det andet har fregner da været trendy i årevis? Dertil ved man da godt, at andre kan blive ked af negative kommentarer vedr bla udseende. Tænk ligefrem at bruge udtrykket ‘grimme’. Håber, du har været megauheldig Ib, heldigvis er det ikke gængs at kommentere på den måde, ihvertfald har jeg aldrig læst sådanne comments på en blog. Puha. Godt du har så meget pondus, at det (krydser fingre!) perler af på dig! Og du ser da stanggodt ud især in naturel!

  1. Ja og uheldig er ok når det sker så lidt – tak fordi du er her og skriver her ❤️❤️❤️

 11. Jeg vil godt lige have lov til at sige at fregner er noget af det frækkeste.
  Hvem i …. mener fregner er grimme !!!???!??

  Seriøst, det forstår jeg simpelthen ikke.
  Ej heller er det nødvendigvis et tegn på ødelagt hud.

  Det Lyder som sådan en uoplyst kosmo kommentar til en kunde man lige skal have til at købe en stribe dyre behandlinger og cremer.

  For pokker, Fregner er, noget af det mest sexede, man kan have på sit ansigt, og rigtig mange fregner er … rigtig meget sexet ..

  Ihhh du milde, jeg bliver helt blød i knæene, når jeg ser en fregnefyr. …. 💞💞💞💞💞💞💞 eller fregneflicka 💞💞💞💞
  Elsk de fregner. Pas på dem i solen, og vær stolt over dit unikke look og …smil, for hvis du har fregne er du en vinder💞💞💞💞💞👍👍👍👍👍😍😍😍😍😍😍😍

  Stort knus fra en kosmo der elsker fregner 💞😊😊😊 og rødt hår og alt det med en knald rød læbestift 😘😘💞💞😍😍👍

  1. Du er simpelthen den vildeste Vibe jeg kender – en Vibe der altid synger med en flot stemme og mega cool næb

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>