Oscar, en fantastisk storebror siger farvel

Malthe gør mad klar til sine TRE HUNDE; Blop, Fjolle og OSCAR

Oscar, en fantastisk storebror siger farvel

Oscar var Malthe’s storebror. Han var en god, kærlig og mild hund. Han var sådan en hund, der altid vil blive husket for, AT HAN VAR EN GOD HUND. Oscar blev født 16.12.2007. Han var en King Charles Cavalier. Han kom fra et lille køkkenopdræt i Jylland, og han var elsket fra han blev født – til han idag trak sin sidste luft ind. Han blev aflivet kl 16.44 fredag den 22.06.2018.

Med i sommerhus – og med hvor det sker – sådan var Oscar

Han kunne ikke mere. Hans lille hjerte kunne ikke mere. Hans krop sagde stop. Hans livsgnist var slukket. Hans hundemor og far (vores Pernille og Christian) traf den eneste rette beslutning; “vi vil lindre ham, hans liv er ikke værdigt mere”.

For Oscar var et madøre – et nusseøre – en opmærksom hund, der det sidste stykke tid ikke havde lyst til mad mere – tabte sig – ville ikke nærhed mere – trak sig væk – og sov. Hans lille hjerte galoperede derud af – og han havde smerter. Det var tid…

For en måneds tid siden, da han stadig var et madøre – og havde livsgnist. Han var klar til pølse og andet kød.
Må jeg få det der far? Oscar for en måned siden – igen så mild og glad og vild med mad.
Christian skærer oksemørbrad ud – og de tre venner; Oscar, Malthe og Fjolle håber på, at der falder noget på gulvet – eller ud af Christians hånd (og det skete – selvfølgelig – for sådan er Christian)

Nu er han ved Blop i himlen

“Bedste Ib, min hund er død. Nu er han hos Blop i himlen. Jeg savner ham meget”. En god bedstemor ville have sagt noget klogt, når ens søde barnebarn siger sådan, men jeg hulkede bare ned i telefonen og snøftede “ja så leger Oscar og Blop i himlen – snøøøft – og bedste Ib savner ham også allerede”. Hulk hulk hulk.

Oscar og Fjolle side by side <3 tager en slapper i sofaen i Lystrup

Vi har så mange dejlige minder og billeder

Jeg er ikke helt klar til at se alle de gamle billeder igennem endnu. For jeg kommer til at voldgræde. SÅ højt elskede jeg Oscar. Han var familie – for mig – for os – og han var den bedste storebror Malthe kunne have. Han var altid mild – medgørlig og med på sjov. Malthe elskede ham – og omvendt. Oscar bliver aldrig glemt i vores familie.

Hans historie rummer vores historie – om Blop – om Chr og Pernilles hus i Lystrup – om vores første barnebarn – og om Fjolle. Oscar har været en god ven til begge vores hunde . De var BRO’s – so to say. Hvad mere kan man ønske sig med tre hanhunde i en familie?

Fra Lystrup i haven i maj 2018

Oscar bliver aldrig glemt

Vi er en hel familie, der vil huske ham, for;

 • hans blide sind
 • hans madglæde for såvel råt kød som slik og chips
 • hans kærlige øjne
 • hans bløde pels
 • hans blide kys
 • hans glæde, når man gad nusse ham – længe
 • hans hvide pels – på mørkt tøj
 • hans glæde ved store pinde, han kunne bærer på ture i skoven
 • hans evne til at tisse og pølle på midten af fortovet – helst foran nogle mennesker – helt på Frederiksberg
 • hans gøen, når der var hunde eller katte, der var frække nok til at turde passere hans hæk
 • hans mange tricks – de samme som Blop kunne – og han var så dygtig til det
 • hans evne til at lære at leve som døv (for som Blop, blev også Oscar døv i efteråret af hans liv) – han var så god til håndtegn – og læste sine elskede mennesker godt
 • vi vil aldrig glemme ham …

Kære Malthe Emil’s HUNDE-storebror

Tak fordi du aldrig var gal og sur på Malthe. Tak fordi du rummede ham – da han var en baby – og da han spillede fodbold med dig i haven i det gode vejr i maj. Tak fordi du altid var mild og god. Altid var du kærlig og herlig – overbærende og nærværende. Tak fordi du kunne lide at være i København hos os. Tak fordi vi måtte have dig på ferie. Tak fordi du var en helt vidunderlig familiehund i 10 år og 7 måneder. Vi elskede dig overalt på jorden – og vi håber, at du leger med Blop i himlen nu – og at I spiser vandmelon og lammelunger – og får jer nogle gode grin over os, der bare går hernede på jorden og tuder.

Vi vil aldrig glemme dig. Vi elskede dig til hundehimlen og tilbage igen. Vi lover, at holde dit minde i live. Du var en vidunderlig hund.

Kærlige hilsner fra os på Frederiksberg – også fra Fjolle (der ville græde, hvis han forstod, men nok mest vil undre sig over, hvor hans buddy er, når familien fra Lystrup kommer til Frederiksberg næste gang)

Oscar, Blop og Fjolle
7 Comments
 1. Så smukt et farvel:-)
  Jeg kondolerer.
  Er selv hundeejer og hundeelsker og det er svært at sige farvel til vores dyr, som vi sætter så højt og som har været der for os på et dybere plan, for det er hunde – i samhør med mennesker.
  Farvel til et smukt væsen!

 2. Håber de to hygger sig i hundehimlen, Oscar lyder som en rigtig dejlig hund, forstår dig rigtig godt som den ene hundeejer til den anden:)

 3. Sidder med tårene trillene af kinderne, jeg kendte ikke skønne Oscar men er sikker på at han har det sjovt og godt hos Blop.

  Tanker til jer alle ♥️

 4. Kære Ibbe
  Åh, hvor er det svært at miste en man holder så uendeligt meget af. Mange tanker til hele familien, og bedste Ib, det var kloge ord, vores børn behøver at se og vide at også vi voksne bliver kede af det, at det er ok at græde når man er trist, og det er altid bedre at dele, også sorgen, end at bære den alene. Et Stort Kram.

Leave a Reply

Your email address will not be published.