Tag med på ferie vol.2

Tag med på ferie vol.2 – tips til ferien

Dét sidste indlæg om ferietips er et af de mest læste i år. Tak venner. Jeg er så glad for, at I kan bruge mine tips.

Jeg fortsætter i samme spor med gode tips til ferien, såvel budgetvenlige som “jeg vil godt give lidt ekstra for det- det er jo ferie-venlige-tips”…

Hvis solen har branket huden, hvad gør vi så?

 • tager et kølende bad med en god og mild bodyshampoo; køb en stor blød natursvamp og brug den sammen med en god bodyshampoo all over. Jeg anbefaler Yves Rocher’s eller GP
 • derefter tørres huden let over med et håndklæde – duppe duppe
 • så sprayer i hele kroppen med Matas aftersun (den er genial) og fuld af aloe vera, b5 og lidt kølende menthol
 • så skal den trække ind i huden
 • derefter** er det tid til en god og “reparerende aftersun – jeg kan anbefale GP (til 100 kr) og jeg kan anbefale Clarins‘ (der også kan bruges i ansigtet – og er så lækker)

**nogle kan lide det omvendt, først fed creme og så spray – jeg er klart til det andet – først “fugtundertrøje” og så creme

Et billigt tip til aftersunbehandling

Køb for kr 35 Yves Rocher’s aftersun. Venner, jeg lover jer, at I bliver glade. Tjek hele deres sol-sortiment ud. Det er virkelig gode produkter, og priserne kan vi lide. Det er høj kvalitet til lav pris…

Når I er derinde, så køb også Aftersun sheetmasken. Den er så skøn.

Holdning til sol – og brug af solcreme (creme ja – ikke spray eller olie)

Min holdning til solen er, at jeg ikke vil være bange for den. Jeg har respekt for den. Solferier som i gamle dage med stegning i kokossmør er ovre – for os alle sammen (næsten – kender faktisk et par der stadig dyrker faktor 2 og 4). Hvert menneske sine valg og veje at gå.

Selvfølgelig skal vi have gode solcremer med på ferie. Nogle vælger sprays og olier og balms etc. Her tager jeg udgangspunkt i CREME.

Det er da klart. Om vi vælger Matas eller Clarins – eller Avène eller Bioderma – så er vi alle godt beskyttede. VI SKAL BARE HUSKE, at der skal meget mere på, end vi lige går og tror. Der skal ikke spares på produktet og tænkes økonomi, når vi smører solcreme på. Det skal heller ikke slaskes på så det driver af os.

BARE GØR SÅDAN HER;

 • af med tøjet
 • allierer dig med en ven, mand, kæreste, kone, veninde, mor, far …
 • smør selv et TÆT lag creme alle de steder du kan nå
 • få en ven til at smøre dig på ryggen (husk nakken)
 • giv det ti minutter til at sætte sig
 • tag tøj på; badetøj, kjole, Bermuda-shorts, bikini …
 • gå til stranden, på tagterrassen, i haven, på gaden …

 

 

 

 

 

 

 

Mange gange om dagen

“Ibbe, hvor mange gange om dagen, skal jeg smøre mig ind i solcreme? Vi rejser til Kreta imorgen, og jeg har købt Clarins solcremer, som du anbefalede mig til hele familien”. Kære Karina…

Til Karina skrev jeg, at hun skulle bruge sin sunde fornuft, og hele tiden skulle kunne fornemme en creme på sig – over det hele. Hvis familien bader meget, skal de ind i skyggen ofte, og derinde gentage solcreme-ritualet. Så vil det gå godt. Nyd solen og smil og sluk mobilen, skrev jeg til hende…

OG HUSK, skrev jeg til Karina; “lov mig at huske aftersun. Især på børnene, gerne to lag. Deres hud har virkelig brug for “genetablering” af fugtniveauet. Ellers kan det klø noget så forfærdeligt. Vores barnebarn har lige oplevet det på Rhodos. Klorvandet og solen udtørrede ham, så det kløede uligeligt, og så sendte jeg dem på apoteket efter gode aftersuns – og sagde to lag på af det, og så gik kløen væk efter et døgn…

Prøv nyt

Der findes mange solsæt-tilbud derude. Jeg er tilhænger af, at I tester sådanne sæt. Men test inden I rejser – husk det. Prøv produkterne af på huden, kan I tåle dem? lide dem? holder de godt?.

Sørg for at finde lige dem I kan lide – til jer selv – og jeres familie.

Jeg har købt Nuxe i år, fordi jeg aldrig har prøvet det. Coola elsker jeg, så da jeg så et tilbud hos Greenskin, købte jeg det.

Godt nok har vi ikke penge til en ferie sydpå i år. Men måske næste år, og jeg skal også bruge solcreme herhjemme jo, for der venter en formidabel sommer – jeg ved det bare…

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>