Tip om at huske at tage de daglige piller – kosttilskud eller drugs …


Vitamin/drugs-tip

Nogle bruger apotekets små pilledoseringsæsker, andre står hver dag eller en gang om ugen og doserer, andre glemmer kosttilskud og husker medicin fra apoteket… Vi er forskellige. Jeg har knækket koden for at huske (og træne min hjerne) at indtage mine vitaminer, og de drugs jeg tager, dagligt for at holde ud at leve med sclerosen…

Jeg har (som vist på min FB side- se under billeder/video) hældt de vitaminer, mineraler og drugs (og andet) – jeg tager lige netop i denne vintertid, op i “blinkæsker” – og derudfra deler jeg hver dag min morgenportion og aftenportion op. Jeg gør det om aftenen, så de små skåle står klar ved køkkenbordet om morgenen. Det giver mig god træning af hjernen om aftenen at dosere korrekt till næste dag – og da jeg varierer mine tilskud efter hvilken periode jeg er i (det kan være maven driller, musklerne driller ell lign), så doserer jeg ikke kun een gang om ugen. DERFOR gør jeg det hver aften, så jeg kan justerer dosis fra dag til dag.

I ville gerne se hvad jeg tager lige nu, så derfor kommer her mine kosttilskud og mine drugs:

Morgen:

1 marietidsel kapsel (tager jeg for at styrke min lever)

1 Gurkemeje kapsel (tager jeg for den antiinflammatoriske effekt – i perioder tager jeg fire stk dagligt, nogle gange 8 stk – i denne periode kun 1, da jeg drikker meget frisk ingefærjuice for tiden)

2 chlorella (for at afgifte kroppen efter en december med småkager og halløj – jeg tager dem ikke hver dag – altid – jeg tager chlorella periodevis)

I 10 Mg Saroten (for neurogene smerter)

1 mavesårspille (grundet frlk mave, der stadig driller ovenpå det blødende mavesår i sommer/efteråret – tager også lakridspiller i perioder for maveslimhinden)

2 d-vitaminer  (fordi jeg har brug for d-vitamin, og solen ikke titter voldsomt i vinteren  og fordi d-vitamin er så vigtig for vores krop)

1 magnesium ( mod “dagsspasmer”)

Aften:

2 fiskeolie kapsler (sørger for der er et højt indhold af EPA og DHA)

1/2 LDN (1,5 Mg) ( Low dose Naltrexone – som jeg har taget i snart 12 år)

1 Saroten 10 Mg  (til nattens neurogene smerter)

1 Centyl (vanddrivende)

1 probiotika (nogle gange to – mine tarme har brug for Probiotika – altid)

3 Triphala (for mave og tarm – ro og så kommer jeg på toilet om morgenen – sammen med lidt Laxoberal)

2 chlorella (atter afgiftning)

2 Magnesium (spasmedæmpende til natten)

1 Imozop (min uundværlige sovepille – som jeg så gerne vil af med, men som har mig i sin hule hånd!)

1 natur-sovepille (for ikke kun at tage Imozop)

Så tager jeg i løbet af dagen B-vitaminer – og altid Methylcobalamin B12  for energi og cellekommunikation. Jeg tager også Q10 for energi til mine celler. BUM.

Det var det. Hvordan husker I at tage Jeres vitaminer og drugs?

MINDER LIGE OM DETTE SKRIV OM KOSTTILSKUD, hvor jeg gør klart, at jeg ikke er læge eller natur-o-pat. Jeg deler blot, hvad JEG tager for at deale bedst muligt med lortesclerosen!!! …

6 Comments
 1. Jeg har det stående i enbkassr som jeg sætter bordet hver (sen) aften,når jeg dækker morgenbord. Mine led er så stive og smertende, at det kan jeg ikke om morgenen.

  Jeg spiser alle mine kost tilskud om morgenen.

  Jeg får 2 fiskeolie kapsler
  2 d vitamin
  1 multivitamin
  1 jern til( hæmojern) da den sidste blodprøve hos lægen viste jernmangel.

  Jeg har nu hørt en masse godt om mælkesyrebakterier, så jeg vil en tur i min Helsekost forretning efter nytår, så jeg kan få en ordentlig vejledning og forklaring.

  Udover kosttilskud, får jeg forskellige slags smertestillende, alt efter hvordan jeg har det.

 2. Hvordan kan det være at du justerer fra dag til dag, alt efter hvordan du har det, idet der går måneder før man vil kunne mærke en effekt af en justering selvom taget dagligt.

  1. Kære Vibeke – jeg kender min krop så godt, at jeg kan mærke efter …
   Det er klart, at taler vi om nye kosttilskud eller lægeordineret medicin,
   så tester jeg naturligvis over en længere periode…
   godt nytår, Ibbe

 3. Hej Ib 🙂
  Jeg er lidt nysgerrig på hvad det er for en natur-sovepille du tager?
  Og så et spørgsmål til chlorella, jeg syntes jeg en gang (da jeg selv fik diagnosen) at sclerosepatienter ikke “måtte” tage chlorella da det booster immunforsvaret. Jeg tog selv chlorella før diagnosen, men stoppede med det. Så jeg vil bare lige høre om dine tanker og erfaring med det 🙂
  Kh
  Nicole

  Og Tak for en dejlig blog!

  1. Tak for ros. Kan se du selv blogger også … Mht Chlorella er det helt helt korrekt at IKKE alle kan tåle Chlorella med det aktive immunforsvar vi som sclerosebærere har – men jeg kan tåle det periodevis og min læge og jeg holder øje med mit T-celle niveau så det ikke bliver forhøjet. Jeg bruger chlorella lige nu for at detoxe kroppen efter den voldsomme Medrol kur i sommers – tak fordi du spø’r og kigger med herinde knus Ibbe

Leave a Reply

Your email address will not be published.