Det er så dyrt at være sund


Det er så dyrt at være sund

I ved, at jeg er Moster Sund lige for tiden, 99,2% antiinflammatorisk. Jeg bor nede i mine kosttilskud. Jeg spørger mit panel af eksperter (MS-netværet i England, Canada og USA) til råds (ligesom de spørger mig). Jeg prøver mig frem. Madmæssigt er jeg godt med. Spiser fuld økologisk og vælger kun antiinflammatoriske fødevarer. Kosttilskuds-mæssigt er min erfaring med mig, men min pengepung er hårdt ramt…

Apropos “ingen kender dagen” (HER), så er Jan bare en dejlig mand, der (selvom vores bil lige igår var  på værksted, der kostede mange penge), støtter op om min vej ud af dette attak. Jan og jeg har ikke fælles økonomi (ja drop I bare Jeres kæber på brystet). Sådan fungerer det fint på 23.år herhjemme. Han giver bidrag til mine kosttilskud, og det er jeg så taknemmelig for. For fik jeg ikke de penge af Jan, kunne jeg ikke kæmpe ligeså hårdt og dedikeret mod sclerosens grumme hærgen i min krop lige nu.

Når det er sagt, så er jeg også blevet en haj til at købe kosttilskud – billigt. Når Matas ex.vis har tre for to, bestiller jeg de primære antiinflammatoriske kosttilskud, og på billedet ser I de seks produkter, jeg lige har hentet i min lokale Matas (det er så smart, at jeg bestiller det online, og henter det lokalt uden fragt – godt tænkt Matas). Pukka Triphala styrker mit tarmsystem. Pure Biotic styrker mit mikrobiom (stabiliserer og normaliserer mine bakterier i tarmene).

Nogle gange køber jeg kosttilskud hos Med24, og andre gange hos min lokale helsemand (der er så skøn). Jeg køber, hvor det er billigst. Jeg har aldrig været en tilbudsrytter, men det er jeg blevet, for ellers har jeg ikke råd til  (på en førtidspension) at leve så S U N D T. Idag er kosten min medicin (i samråd med min læge. Jeg bliver støttet af ham, og tjekket i hoved og r.. hver 2.uge). Jeg er ikke hellig, men jeg er committet. Jeg er gået all in, for jeg ved godt, at jeg har et attak, der er aktivt endnu. Jeg mærker det, tydeligt. Jeg håber (og tror) på, at min beslutning om, at gøre dette på min måde, vil vise sig at være “den rette vej for mig – at gå”.

Og det er vel ikke for meget i livet at bede om; at kunne gå – bare små ture med min hund. Jeg beder ikke om penge, fine tasker og sko, slotte og ferier på Bahamas; jeg vil bare gerne gå – og ikke have snurrende fornemmelser i ben og røv, punktum. Is that to much to ask???

Dette blogindlæg for at fortælle, hvor jeg er på 4.uge med antiinflammatorisk kost og kosttilskud. Min højre arm stoppede med at sove sidste torsdag. Mine fødder kan vippe og gøre ting jeg tænker! – igen. Bananen kører rundt endnu, og bækken og højre lår er spastisk endnu. Jeg er meget træt, men har svært ved at sove. Jeg har stadig forhøjede T-celle-tal (fik svar igår på sidste uges blodprøver), men jeg har stadig håb for fremtiden, og jeg har sat ting til salg på DBA, så jeg fortsat har råd til de sunde valg.

EVERY DAY IN EVERY WAY I GET BETTER AND BETTER – HUA…

Husk at læse DETTE, som jeg altid slår op sammen med blogposts om kosttilskud, tak.

#attak #antiinflammatorisk #kosttilskud #MATAS

6 Comments
  1. Fælles økonomi høre også fortiden til. Jeg er også førtidspensionist. Men alene, fordi som du jo ved, så får ikke meget at leve for, på grund af forsørger pligt. Og dur bestemt ikke til fælles økonomi. 😊men som du blevet mester i tilbud. Tak for din dejlig side, og er sikker på at det gør en forskel du lever sundt.

  2. Kære Ibbe,
    Jeg holder med dig, kosten og div. Vitaminer og mineraler hjælper i kampen mod sygdomme, men er bare så dyrt, jeg spurter også ned i Matas når der 3 for 2 priser, har du regnet på hvad du bruger på årsbasis til div.
    Kosttilskud?

Leave a Reply

Your email address will not be published.