Den bedste chiagrød i 2000 Freddietown

Den bedste chiagrød i Freddietown

Mine veninder (der kan lide den) har døbt min chiagrød “Den bedste chiagrød i Freddietown”. I starten, da jeg legede med chiafrø, brugte jeg mandelmælk eller rismælk. Nu har jeg knækket koden til en type af chiagrød, der gør mig godt, smager godt – og ser lækker ud.

Den portion jeg laver, er holdbar i køleskab i fem dage. Der er til præcis fem dage i bøtten, hvis jeg spiser tre store spsk hver morgen.

Chiagrød ingredienser:

1 dåse kokosmælk fra Fakta (den er bare bedst – punktum – koster kr 15)

1 1/2 dl lunkent kogt vand (eller lidt mindre eller mere – vurder efter tykkelsen på kokosmælken)

1 tsk presset citron

4 spsk chiafrø (jeg bruger de her lige for tiden; Chiafrø hvide fra Cosmoveda)

Hvordan:

Sæt chiafrøene i blød aftenen før i kokosmælk og vand. Kom citronsaften i blandingen. Rør rundt med en gaffel. Sæt i køleskab. Skal stå otte timer før det er klar til spisning.

Om morgenen:

Tag bøtten ud af køleskabet. Find en fin skål, du kan lide. Øs tre spsk chiagrød op i skålen. Kom pynt på og tilsidst “klatten”.

Pynt:

Bær (friske eller frysetørrede)

1 halvt æble i tern

5 mandler eller valnødder skåret i små bidder.

Klatten:

1 tsk peanutbutter i midten af skålen

Hvorfor chiafrø?

 1. Chia frøet er kendt for at være lidt af en ”sundhedsbombe”. Chia frøet er fuld af  OMEGA 3
 2. Chiafrø er godt for både hjerne og hjerte, bum.
 3. Det er drøjt
 4. Chiafrø mætter
 5. Sætter godt gang i maven/tarmene
 6. God til at stabilisere blodsukkeret
 7. etc

Hvilke chiafrø?

Det må i selv om. Jeg køber økologiske, forskellige slags – hvide, sorte, brune… Jeg synes den hvide er så pæn i den hvide kokosmælk.

12 Comments
 1. Tak for opskriften. Må prøve igen. Den med mandelmælk kunne jeg ikke rigtig lide, så må prøve med kokus som jeg elsker….

 2. Har du et forslag til hvad man kan bruge som alternativ til kokosmælk? Bryder mig virkelig ikke om smagen af det, så tvivler på jeg vil kunne lide denne 🙈

 3. Har du et forslag til hvad man kan bruge som alternativ til kokosmælk? Bryder mig virkelig ikke om smagen af det, så tvivler på jeg vil kunne lide denne 🙈

  1. Kan ik finde den dåse kokosmælk jeg anbefaler? Kan du? Men fin test som jeg så i bladet da det udkom (jeg holder Tænk). Relevant Yes og tak Sophie

 4. Hvor sjovt, jeg anede ikke at der fandtes hvide og brune chiafrø? Jeg blander mine med piskefløde og vand, et drys kanel og vanilje, lidt salt og en håndfud mandler. Om morgenen varmer jeg så nogle frosne hindbær eller blåbær i mikroovnen så evt. bakterier dør væk. Og mums: dessert til morgenmad!

 5. Du bruger meget ordene bum, fakta etc. Hm. Noget barnligt pjattet sprog.
  Og så har du godt nok en mand der forkæler dig utroligt meget, så du kan gå på cafe og hygge rundt ok det er der nok mange der kan finde nok i.
  Hatten af for dit vægttab – godt gået.
  Held og lykke.
  👍

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>